Het belang van verder kijken dan ons perspectief


Door Monique Morrow, CTO New Frontiers Engineering bij Cisco; Co-voorzitter, Mixed Reality-commissie van het IEEE Global Initiative for Ethical Considerations in Artificial Intelligence and Autonomous Systems

'Voor de volgende generatie komt een groot deel van het dagelijks leven in handen van software. Van naar het werk gaan, socializen, financiële planning, het huis schoonmaken, gezondheid volgen, winkelen en vermaakt worden, deze taken zullen in software worden gemodelleerd om automatische interoperabiliteit en menselijke interactie mogelijk te maken met realtime inhoud die wordt meteen getrokken.

Ja, dit zal handig zijn, maar het zal ook ethische problemen veroorzaken. Zonder tussenwerpsel zal dit ons natuurlijk haasten in een door software gemedieerde wereld waarin we alleen zien, horen en ervaren wat we willen zien, horen en ervaren. Een 'goed ontworpen' product zal het lawaai elimineren en ons gewoon onze 'echokamer' geven van de meningen waar we het mee eens zijn, de muziek die we in het verleden leuk vonden, het voedsel dat we graag eten, terwijl we alleen worden blootgesteld aan een stukje nieuwe inhoud op basis van onze eerdere voorkeuren en interesses. Je ziet dit bijvoorbeeld al in je Facebook-feed. Dit creëert een illusie van comfort, maar het voedt een homogene wereld. Met onvermijdelijke commerciële druk om consumenten te geven wat ze willen, zal dit de natuurlijke vooruitgang van technologie zijn.

Software die perfect is afgestemd op het beheren van onze specifieke behoeften, voorkeuren en dagelijkse taken, zal obstakels of wrijving van buitenaf elimineren, die ons pijn kunnen doen. Mensen groeien niet als ze alleen worden omringd door degenen die het met hen eens zijn. Een doordachte quote, 'de zegen ligt buiten je comfortzone', vat dit samen. Onze comfortzone, waarvan we weten dat we het leuk vinden, is comfortabel, maar het is niet de plek waar we groeien. Mensen groeien wanneer ze worden geconfronteerd met gebeurtenissen, mensen en ervaringen die ze nooit zouden kiezen en, eerlijk gezegd, actief zouden vermijden als ze konden.

Maar de magie en inspiratie gebeurt buiten de comfortzone. Een verrassend belangrijk stuk van ons leven hangt af van het onvoorspelbare, het toevallige, het willekeurige, het ongemakkelijke.

Nu de grote vraag: hoe programmeer je dat? Hoe zou een AI-systeem zulke beslissingen kunnen nemen? Is er een commerciële motivatie om softwaregestuurde ervaringen minder prettig te maken? Wanneer alles gesystematiseerd is, wanneer doet het toeval zich voor? Als de willekeur van het leven wordt verwijderd om de dingen aangenamer, handiger en gemakkelijker te maken - wat kost het dan voor mensen?'

Over de auteur
Monique Morrow is de CTO New Frontiers Engineering bij Cisco en co-voorzitter van het nieuwe Mixed Reality Committee van het IEEE Global Initiative for Ethical Considerations in Artificial Intelligence and Autonomous Systems. Ze is gepassioneerd door het humanitaire gebruik van technologie, naast het verkennen van het gebruik van AI/VR om een ​​mensneutraal systeem te creëren dat zowel ervaringsgericht als ethisch is zonder de schoonheid van willekeur in ons menselijk gedrag te verliezen.

Meer verhalen

Wat staat er op je technische verlanglijst? Hier is de mijne!

Kerstmis is hier! Voor ons techneuten is het weer de tijd dat we snakken naar onze meest gewilde gadgets. Hier zijn mijn persoonlijke favoriete items voor Kerstmis! De beste smartfo...10 apps die het online bestellen van eten gemakkelijk maken voor Indiërs

Indiase startups richten zich vooral op het ontwikkelen van technische oplossingen voor algemene diensten, waaronder het online bestellen van eten. In de afgelopen jaren zijn veel apps voor het bezorgen van eten...

Voor- en nadelen: ons snelle oordeel over de Surface Studio

Innovatief, maar niet voor iedereen.

De vinyl-app van Discogs biedt meer informatie over artiesten, labels en releases

Een schat aan database-informatie zou Discogs-gebruikers moeten helpen bij het opsporen van de records die ze zoeken.

ULA rechtvaardigt lancering van dure ruimte met 'RocketBuilder'-site

Het wil licht werpen op zijn tarieven in vergelijking met rivalen zoals SpaceX.

Rapport: Apple Eyes-drones helpen kaarten te verbeteren

Apple wil blijkbaar met drones rond straatnaamborden en wegenbouw vliegen om gegevens voor Maps te verzamelen.

Vlieg een officiële Star Wars-drone met echte laserkanonnen

Laat het gewoon niet te vaak crashen - het is een verzamelobject en speelgoed van gelijke delen.

Hoe een 404-fout in Homebrew voor macOS te omzeilen

U installeert een aantal pakketten met Homebrew op uw Mac, wanneer u een 404-fout ziet. Installatie stopt gewoon. Ernstig?

Hoe u een extern beeldscherm aan uw Mac-laptop kunt toevoegen en configureren

Als je een MacBook gebruikt, kun je een extern beeldscherm toevoegen om jezelf meer schermruimte te geven. Een tweede scherm kan uw productiviteit echt helpen en alles een beetje minder krap maken.

Hoe de zoekgeschiedenis van Cortana in Windows 10 te wissen

Cortana in Windows 10 is meer dan een eenvoudige zoekfunctie. Het is een persoonlijke assistent vergelijkbaar met Siri op iOS of OK Google op Android. Informatie die in Cortana wordt ingevoerd, wordt opgeslagen op uw pc en in uw Bing-account, zodat de resultaten aan u kunnen worden aangepast.