De belachelijke Not Hotdog-app van 'Silicon Valley' is echt

de-belachelijke-niet-hotdog-app-van--en-039;silicium-vallei-en-039;-is-echte foto 1 Timothy J. Seppala, Engadget

Onze lange nationale nachtmerrie is voorbij: dankzij HBO en Silicon Valley is er eindelijk een app die je vertelt of het object waarop je de camera van je telefoon richtte een hotdog is of niet. Voor fans van de show is het een leuke grap, maar alle anderen zijn misschien een beetje in de war. Als een kort stukje achtergrond, T.J. Millers personage Erlich Bachman investeerde per ongeluk in een app waarvan hij dacht dat die iets met Oculus te maken had, terwijl het in werkelijkheid een applicatie was met recepten voor het bereiden van octopus in plaats van iets dat met virtual reality te maken had. Een veelgemaakte fout, dat zeker.

Dat leidde ertoe dat de app de 'Shazam van voedsel' werd. In de praktijk is de app eigenlijk een stuk handiger dan Shazam. Het identificeerde correct dat mijn Zippo-aansteker de eerste keer geen hotdog was. Hetzelfde geldt voor toen ik mijn camera op een eikelpompoen richtte. Ik had vanmorgen echter geen hotdogs in mijn appartement, dus ik probeerde het op één na beste: voorgekookte braadworst.De app heeft met succes vastgesteld dat, hoewel ze op elkaar lijken - ik heb zelfs mijn worst in een hoek gezet naar hoe het in de app wordt weergegeven - dat mijn snotaapjes in feite geen hotdogs waren. Het is ongeloofelijk. Ik heb meer succes gehad met het identificeren van voedsel met de app in 20 minuten dan met het taggen en identificeren van nummers met Shazam in de afgelopen twee jaar. Ik doe mijn best om hier verbazing te veinzen.

Hoe dan ook, als je de doeltreffendheid van de app voor jezelf wilt beoordelen, het is een gratis download op iOS. Zoals gebruikelijk bij de show, heeft HBO de lijnen tussen fictie en realiteit vervaagd door een lijstpagina voor de app op Product Hunt te maken (niet Hotdog-maker Jian-Yang sprong zelfs in de reacties) en er is een video-interview met Jian-Yang op Bloomberg ook.

Als dit op maandagochtend geen glimlach op je gezicht en zure oprispingen in je keel tovert, dan weet ik het niet meer. Als je me nu wilt excuseren, ik heb een braadworst en een stapel zout- en azijnchips om op terug te komen.

Aanbevolen verhalen

Test-goedgekeurde app kan de grafische rekenmachine doden

Studenten kunnen binnenkort $ 150 grafische rekenmachines vaarwel zeggen.

De nieuwste sensor van Sony maakt belachelijke slow-mo-video

Het kan Full HD vastleggen met 1.000 fps.