Bekijk websitedomeinnamen duidelijk met Locationbar2

Heb je een snelle en gemakkelijke manier nodig om de domeinnaam van een website te laten opvallen om spoofpogingen te voorkomen? Dat kan nu met Locationbar2 voor Firefox.

Een snelle blik op hoe het werkt

Hier kunt u het standaard uiterlijk van een websiteadres in de adresbalk zien voordat u Locationbar2 installeert.Nadat u de extensie hebt geïnstalleerd, merkt u direct een verschil in hoe het websiteadres wordt weergegeven. Merk op dat alle delen van het adres behalve de domeinnaam zelf grijs zijn.

bekijk-website-domeinnamen-duidelijk-met-locatiebalk2 foto 2

Opties

Wat als u het uiterlijk van het websiteadres nog meer wilt aanpassen of extra functies wilt toevoegen? Zoals je hier kunt zien, kun je het grijzende effect ongedaan maken, de domeinnaam vet maken, een aangepaste kleur voor de domeinnaam kiezen of de Go-knop altijd laten weergeven om er maar een paar te noemen.

bekijk-website-domeinnamen-duidelijk-met-locatiebalk2 foto 3

Voor ons voorbeeld hebben we ervoor gekozen om Altijd de Go-knop weer te geven, om de domeinnaam zo sterk weer te geven, een aangepaste kleur voor de domeinnaam gekozen om deze nog beter te laten opvallen tussen de rest van het website-adres, en om de subdomeingedeelten van het adres uitgegrijsd blijven.

bekijk-website-domeinnamen-duidelijk-met-locatiebalk2 foto 4

Tijd om nog eens naar de adresbalk te kijken…

Met het subdomeingedeelte van het adres uitgegrijsd, valt de ingekleurde en vetgedrukte domeinnaam nog beter op!

bekijk-website-domeinnamen-duidelijk-met-locatiebalk2 foto 5

Opmerking: door de muis op de adresbalk te houden, krijgt het websiteadres tijdelijk het normale uiterlijk (d.w.z. platte zwarte tekst zoals weergegeven in de eerste schermafbeelding hierboven).

Links

Download de Locationbar2-extensie (Mozilla-add-ons)

Meer verhalen

Week in Geek: The Happy Father's Day Edition

Ter ere van Vaderdag dit jaar deed ik niets - en het was alles wat ik dacht dat het zou kunnen zijn. Ook voor de rest van jullie een fijne vaderdag!

Vrijdag Plezier: Paniek

Gek is misschien een goed bijvoeglijk naamwoord om te beschrijven hoe je werkweek was en het is de naam van het spel waar we deze vrijdag naar kijken om te helpen de rand eraf te halen. Frantic is een ouderwets ruimteschietspel dat erg leuk is.

Locatiebewust browsen deactiveren in Firefox 3.5

Als u zich zorgen maakt over uw privacy door de nieuwe functie Location-Aware Browsing (ook bekend als Geolocation) in Firefox 3.5, kunt u de functie uitschakelen met een simpele about:config tweak.

Standaardopmaak wijzigen in Word 2007

In Word 2007 merkt u waarschijnlijk dat de standaardopmaak Calibri is, de regelafstand wordt vergroot en er automatisch ruimte wordt toegevoegd na een alinea. Vandaag laten we u zien hoe u de standaarddocumentindeling kunt wijzigen in een eigen stijl.

Voorbeeld van tabbladen in Firefox met tabbladvoorbeeld 0.3

Voor velen heeft Windows 7 nogal wat veranderd aan ons surfgedrag. Een van de handigste functies was de mogelijkheid om snel onderscheid te maken tussen pagina's door taakbalkvoorbeelden te gebruiken. Natuurlijk bestond dit in Vista, maar de meesten hebben het uitgeschakeld vanwege de inefficiëntie. Nu is het echter een

Update Portable Iron Browser op de gemakkelijke manier

Dus je hebt genoten van al het goede van de draagbare Iron Browser, maar hoe zit het met de release van de nieuwste versie? U kunt nu op twee manieren uw draagbare browser snel en eenvoudig bijwerken.

Snelle dubbele bestandszoeker identificeert extra exemplaren

Een van de meer vervelende taken bij het opschonen van uw computer om ruimte op de harde schijf terug te winnen, is het vinden en verwijderen van dubbele bestanden. Vandaag kijken we naar Duplicate File Finder van MindGems, een gratis hulpprogramma voor het vinden en verwijderen van de extra bagage.

Beheer eenvoudig uw downloads met de downloadstatusbalk

Heb je ooit zitten wachten tot een download klaar is, alleen om te beseffen dat het al geruime tijd klaar is? Het is net alsof je een telefoongesprek voert met een vriend en in paniek raakt dat je je telefoon niet kunt vinden. Dom, maar als je vaak genoeg downloadt/spreekt op je telefoon, deze dingen

Vervang de 'Accelerators' van Internet Explorer door SmarterFox

Als je Internet Explorer 8 hebt moeten gebruiken, heb je een aantal dingen opgemerkt. Het wordt veel gemakkelijker te gebruiken vanwege het groeiende aantal overeenkomsten met Firefox, en het gebruikt een slimme functie genaamd de Accelerator om te proberen het een voorsprong te geven op zijn belangrijkste concurrent.

Organiseer en deel het web met Thumbtack

Op zoek naar een gratis methode om verschillende informatie op internet op te slaan, te ordenen en te delen? Vandaag bekijken we Thumbtack van Microsoft Live Labs, die functionaliteit biedt die vergelijkbaar is met services zoals Delicious of Clipmarks.