Bekijk gerelateerde webpagina-inhoud in Firefox met Glydo

Bent u op zoek naar een gemakkelijke manier om webpagina-inhoud te vinden die gerelateerd is aan wat u momenteel bekijkt? Misschien wilt u gewoon op de hoogte blijven van de meest actuele nieuwskoppen. Nu kunt u genieten van beide met de Glydo-extensie voor Firefox.

Meer informatie alstublieft

We zijn begonnen met een van de prachtige webpagina's hier op de site ... maar om andere webpagina's met vergelijkbare of gerelateerde inhoud (zoals video's) te vinden, moeten we een zoekopdracht uitvoeren. Wat als er iets was dat automatisch het zoeken zou kunnen doen en de resultaten klaar voor gebruik zou presenteren?Glydo in actie

Nadat u de extensie heeft geïnstalleerd en Firefox opnieuw heeft opgestart, ziet u een welkomstpagina met informatie over Glydo en uw nieuwe Glydo Tools in de statusbalk. Op dit moment is alles klaar voor gebruik...

Hier is een close-up van Glydo in de statusbalk... mooi en onopvallend.

Opmerking: de knoppen die in de statusbalk worden weergegeven, zijn afhankelijk van de inhoud van de webpagina die u momenteel bekijkt.

bekijk-gerelateerde-webpagina-inhoud-in-firefox-met-glydo foto 3

Tijd voor een blik op elk van de functies. De eerste knop is voor artikelen en verhalen die in dezelfde algemene categorie vallen als de inhoud die u momenteel bekijkt (d.w.z. software).

Opmerking: u kunt ook gerelateerd nieuws of webpagina-inhoud selecteren/klikken in de Ticker Area.

bekijk-gerelateerde-webpagina-inhoud-in-firefox-met-glydo foto 4

bekijk-gerelateerde-webpagina-inhoud-in-firefox-met-glydo foto 5

De tweede knop richt zich op meer gespecialiseerde informatie met betrekking tot de inhoud die u momenteel bekijkt.

bekijk-gerelateerde-webpagina-inhoud-in-firefox-met-glydo foto 6

bekijk-gerelateerde-webpagina-inhoud-in-firefox-met-glydo foto 7

De derde knop geeft webpagina's weer met vergelijkbare inhoud als wat u momenteel bekijkt.

bekijk-gerelateerde-webpagina-inhoud-in-firefox-met-glydo foto 8

bekijk-gerelateerde-webpagina-inhoud-in-firefox-met-glydo foto 9

De vierde knop is geweldig voor nieuwsverslaafden die graag op de hoogte blijven van de laatste krantenkoppen. Merk op dat de koppen die hier worden getoond allemaal afkomstig zijn van verschillende bronnen zoals Google, Yahoo, TMZ en de BBC.

Opmerking: u kunt ook gerelateerd nieuws of webpagina-inhoud selecteren/klikken in de Ticker Area wanneer u nieuwsartikelen bekijkt.

bekijk-gerelateerde-webpagina-inhoud-in-firefox-met-glydo foto 10

bekijk-gerelateerde-webpagina-inhoud-in-firefox-met-glydo foto 11

Misschien heb je net een geweldige webpagina gevonden en wil je deze delen op je favoriete sociale netwerk. Makkelijk te doen... de vijfde knop opent een pop-upmenu met een selectie van populaire sociale diensten. Als uw favoriet momenteel niet wordt weergegeven, klikt u op Meer….

bekijk-gerelateerde-webpagina-inhoud-in-firefox-met-glydo foto 12

bekijk-gerelateerde-webpagina-inhoud-in-firefox-met-glydo foto 13

Als u op Meer... klikt, wordt een nieuw tabblad geopend waar u eenvoudig uw favoriete sociale dienst kunt selecteren uit de uitgebreide beschikbare lijst.

bekijk-gerelateerde-webpagina-inhoud-in-firefox-met-glydo foto 14

De Glydo-knop geeft je toegang tot een klein pop-upmenu. Dit is de handigste manier om toegang te krijgen tot de opties.

bekijk-gerelateerde-webpagina-inhoud-in-firefox-met-glydo foto 15

Nu we een snelle blik hebben geworpen op het aanbod van Glydo voor onze How-To Geek-webpagina die hierboven wordt getoond, is het tijd om wat gerelateerde inhoud te kiezen. Voor ons voorbeeld gingen we naar de categorie webpagina's en klikten op het tweede item.

bekijk-gerelateerde-webpagina-inhoud-in-firefox-met-glydo foto 16

Wanneer u op een item klikt, wordt die link geopend in een nieuw tabblad (tenzij gedeactiveerd in de Opties).

Zoals hierboven vermeld, ziet u enige variatie in de zichtbare knoppen op basis van de webpagina die u bekijkt. Er kwamen twee extra knoppen beschikbaar voor de hierboven weergegeven Microsoft-webpagina (Tweets & Video's).

bekijk-gerelateerde-webpagina-inhoud-in-firefox-met-glydo foto 18

De gerelateerde Tweets…

bekijk-gerelateerde-webpagina-inhoud-in-firefox-met-glydo foto 19

En de bijbehorende video's. Vooral leuk als je een visuele leerling bent en het leuk vindt om te kunnen kijken hoe het wordt gedaan.

bekijk-gerelateerde-webpagina-inhoud-in-firefox-met-glydo foto 20

Opties

Glydo heeft maar weinig opties om je zorgen over te maken. Selecteer hoe aanbevelingen worden geopend, het tijdsinterval voor de statusbalkticker en kies hoe vaak meldingen worden weergegeven.

bekijk-gerelateerde-webpagina-inhoud-in-firefox-met-glydo foto 21

Conclusie

Het gebruik van Glydo is een interessante manier om vergelijkbare inhoud op andere webpagina's te vinden en om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwe koppen. Als je het avontuurlijke en nieuwsgierige type bent, wil je deze misschien eens proberen.

Links

Download de Glydo-extensie (Mozilla-add-ons)

Bezoek de Glydo-homepage

Meer verhalen

Maak op eenvoudige wijze verkorte goo.gl-URL's in Google Chrome

Ben je enthousiast geworden om de nieuwe URL-verkortingsservice van Google uit te proberen en toe te voegen aan Chrome? Nu kunt u beide heel gemakkelijk doen met de goo.gl-verkorterextensie.

Toegangsgegevens delen met Excel in Office 2010

Het is gemakkelijker om Access-gegevens te delen met andere toepassingen in Office 2010. Vandaag bekijken we hoe gemakkelijk het is om gegevens uit een Access 2010-database te delen naar een Excel-spreadsheet en meer.

Verplaats de taakbalk naar verschillende locaties in Windows

De meesten van jullie zijn er waarschijnlijk aan gewend dat de taakbalk altijd onder aan het scherm staat en hebben er nooit aan gedacht deze te verplaatsen. Hier laten we u zien hoe u het naar een van de vier hoeken van het bureaublad in XP, Vista en Windows 7 kunt verplaatsen.

Bekijk uw GReader RSS-feeds op de gemakkelijke manier in Firefox

Wilt u een gemakkelijke manier om uw RSS-feeds gedurende de dag te bekijken terwijl u werkt? Doe dan met ons mee terwijl we de GReader Popup-extensie voor Firefox bekijken.

Aanpassen en verbeteren hoe uw tabbladen werken in Firefox

Wilt u een gemakkelijke manier om de functionaliteit van uw tabbladen aan te passen en te verbeteren? Dan wil je zeker eens kijken naar de Tabberwocky extensie voor Firefox.

Open verschillende Outlook-functies in afzonderlijke Windows om de productiviteit te verbeteren

Als u een groot deel van de werkdag in Outlook werkt, vindt u het misschien vervelend om van de e-mailweergave naar de agenda te moeten navigeren en vervolgens naar Contacten... enz. Vandaag laten we je een coole snelle tip zien waarmee je elke functie in een nieuw venster kunt openen.

Een machine loskoppelen van een thuisgroep

De Homegroup-functie in Windows 7 is geweldig voor het delen van bestanden tussen machines. Soms vindt u het misschien nodig om een ​​thuisgroep te verlaten omdat u geen toegang tot de bestanden of printer nodig hebt. Hier laten we u de stappen zien om de verbinding met een thuisgroep te verbreken.

Windows 7 leren: maak een thuisgroep en sluit u daarbij aan bij een nieuwe computer

Een van de coole nieuwe functies in Windows 7 is de Homegroup-functie waarmee bestanden eenvoudig tussen machines kunnen worden gedeeld. Vandaag bekijken we hoe u een nieuwe Windows 7-machine aan een bestaande thuisgroep kunt toevoegen.

Toegang tot uw favoriete Google-services in Chrome op de gemakkelijke manier

Wilt u een gemakkelijke manier om toegang te krijgen tot uw favoriete Google-services tijdens het browsen met Chrome? U kunt nu snel klikken met de Google Apps Shortcuts-extensie.

Hoe de beveiligingstool en andere frauduleuze/nep-antivirusmalware te verwijderen?

Als je een pc hebt die is geïnfecteerd met Security Tool, lees je waarschijnlijk dit artikel, zodat je begrijpt hoe je er vanaf kunt komen. Gelukkig hebben we de instructies om je te helpen van dit virus af te komen.