Beheer het dialoogvenster Bevestiging verwijderen in Windows 7

Het bevestigingsdialoogvenster dat verschijnt wanneer u een bestand of map wilt verwijderen, is bedoeld om te voorkomen dat gegevens per ongeluk worden verwijderd. Het kan in sommige situaties geweldig zijn en in andere erg vervelend. Laten we eens kijken hoe u de berichten kunt beheren en hoe u kunt voorkomen dat gebruikers dit uitschakelen.

beheer-de-verwijder-bevestiging-dialoogvenster-in-windows-7 foto 1

Uitschakelen Verwijderen BevestigingsdialoogvensterAls u een systeembeheerder of een hoofdgebruiker bent, wordt het vervelend als Windows een bevestigingsscherm laat verschijnen telkens wanneer u een bestand wilt verwijderen. Om de berichten uit te schakelen, klikt u met de rechtermuisknop op de Prullenbak en selecteert u Eigenschappen.

beheer-de-verwijder-bevestiging-dialoogvenster-in-windows-7 foto 2

Schakel in het scherm Prullenbakeigenschappen het selectievakje naast Verwijderbevestigingsdialoogvenster weergeven uit en klik op Toepassen en OK.

beheer-de-verwijder-bevestiging-dialoogvenster-in-windows-7 foto 3

Voorkomen dat gebruikers het bevestigingsvenster voor verwijderen uitschakelen

Tenzij u weet wat u doet, wordt het niet aanbevolen om het bevestigingsdialoogvenster voor verwijderen uit te schakelen, omdat dit onbedoelde verwijderingen kan voorkomen. Voor beginnende en beginnende gebruikers is het heel belangrijk om de extra stap te nemen om het bevestigingsbericht te beantwoorden. We kunnen een instelling wijzigen in de Editor voor lokaal groepsbeleid om ervoor te zorgen dat deze beveiliging altijd is ingeschakeld en niet kan worden uitgeschakeld.

Klik op Start en typ gpedit.msc in het zoekvak.

beheer-de-verwijder-bevestiging-dialoogvenster-in-windows-7 foto 4

Navigeer naar Gebruikersconfiguratie Beheersjablonen Windows-componenten Windows Verkenner en dubbelklik vervolgens op Bevestigingsdialoogvenster weergeven bij het verwijderen van bestanden.

beheer-de-verwijder-bevestiging-dialoogvenster-in-windows-7 foto 5

U wilt het inschakelen om ervoor te zorgen dat het altijd aan staat en dat gebruikers het niet kunnen uitschakelen.

beheer-de-verwijder-bevestiging-dialoogvenster-in-windows-7 foto 6

Nadat u de Editor voor lokaal groepsbeleid hebt afgesloten, gaat u terug naar de eigenschappen van de Prullenbak en ziet u dat het dialoogvenster is ingeschakeld en grijs wordt weergegeven, zodat gebruikers het niet kunnen wijzigen.

beheer-de-verwijder-bevestiging-dialoogvenster-in-windows-7 foto 7

U kunt dezelfde instelling ook bereiken via het register. Klik op Start en typ regedit in het zoekvak en druk op Enter.

beheer-de-verwijder-bevestiging-dialoogvenster-in-windows-7 foto 8

Navigeer in de Register-editor naar HKEY_CURRENT_USER Software Microsoft Windows CurrentVersion Policies Explorer, klik met de rechtermuisknop en maak een nieuwe DWORD-waarde.

beheer-de-verwijder-bevestiging-dialoogvenster-in-windows-7 foto 9

Noem het ConfirmFileDelete en geef het een waarde van 1. U moet uitloggen en weer inloggen om de instelling van kracht te laten worden.

beheer-de-verwijder-bevestiging-dialoogvenster-in-windows-7 foto 10

Nogmaals, deze stappen zijn niet bedoeld voor beginners en tenzij je weet wat je doet, is er geen reden om dit te proberen. Als u echter een ervaren gebruiker bent en geïrriteerd bent door het bevestigingsvenster voor verwijderen, maar ervoor wilt zorgen dat het voor anderen ingeschakeld blijft, zullen deze stappen u helpen.

Meer verhalen

Betaal niet voor Windows-beveiliging als dat niet hoeft

Bij Lifehacker heb ik een interessant artikel geschreven voor How-To Geek-lezers, over hoe goed de standaard Windows-beveiligingstools werken als je gewoon een beetje gezond verstand gebruikt (en Microsoft Security Essentials installeert).

Maak het navigatiedeelvenster gemakkelijker te beheren in Windows 7

Windows 7 heeft veel verbeteringen aangebracht aan verschillende functies, maar Windows Verkenner kan een beetje vervelend zijn bij het organiseren van een grote verzameling bestanden en mappen. Vandaag laten we u een snelle tip zien om het beheersbaarder te maken.

Help het Blue Screen of Death oplossen met BlueScreenView

Voor Windows-gebruikers is het waarschijnlijk maar al te bekend om het Blue Screen of Death te zien, vooral in XP. Vandaag bekijken we BlueScreenView, een gratis hulpprogramma om de gegevens in de minidumpbestanden weer te geven en te interpreteren nadat de BSOD is opgetreden.

Verplaats het Live Messenger-pictogram naar het systeemvak in Windows 7

Als je de overstap naar Windows 7 hebt gemaakt en Windows Live Messenger gebruikt, is het je misschien opgevallen dat het pictogram in de nieuwe taakbalk blijft staan. Als je je hieraan ergert en het liever in het systeemvak (systeemvak) ziet, volg dan dit eenvoudige proces.

Voeg een Quick Restart-functie toe aan Firefox

Ben je gefrustreerd omdat je geen snelle en gemakkelijke manier hebt om Firefox opnieuw te starten na het wijzigen van de about:config-instellingen of een soortgelijke actie? Nu kan dat met een beetje extensiemagie.

We hebben 5 gratis exemplaren van de Excellent DisplayFusion Pro. Wil er een?

Wil je meer gratis spullen? Vandaag geven we 5 exemplaren weg die al 5 exemplaren van DisplayFusion Pro hebben weggegeven, een taakbalk met meerdere monitoren en een roterende applicatie voor bureaubladachtergronden waar we al heel lang fan van zijn. En het ondersteunt nu Windows 7!

Verander uw Windows 7-bibliotheekpictogrammen op de gemakkelijke manier

Heb je ooit de standaardpictogrammen van Windows willen vervangen door iets anders? De nieuwe Windows 7-bibliotheekpictogrammen kunnen met een hack worden gewijzigd in een tekstbestand, maar er is een eenvoudigere manier. We zullen beide uitleggen.

BitLocker gebruiken op schijven zonder TPM

BitLocker is een coderingsfunctie die beschikbaar is in Ultimate- en Enterprise-versies van Windows 7 en Vista, maar vereist een Trusted Platform Module (TPM) op het systeem. Niet alle systemen bevatten TPM en vandaag bekijken we hoe u dit kunt omzeilen, zodat u BitLocker kunt gebruiken.

Geef de adresbalk van Firefox een boost met CyberSearch

Op zoek naar een manier om de adresbalk van Firefox een boost te geven met gespecialiseerde (en aanpasbare) op trefwoorden gebaseerde zoekopdrachten? Dan moet je zeker eens goed kijken bij CyberSearch.

Week in Geek: de domme geektrucs om extra Windows-editie te verbergen

Een van mijn favoriete kleine functies in Windows 7 is de sneltoetscombinatie die alle geopende vensters verbergt, behalve het venster waaraan u werkt. Het is een geweldige manier om de extra rommel op het raam op te ruimen. Ook Wave nodigt uit.