Beheers Chrome OS met deze Chromebook-sneltoetsen

master-chrome-os-met-deze-chromebook-toetsenbord-snelkoppelingen foto 1

Sneltoetsen zijn essentieel op elk apparaat met een hardwaretoetsenbord, of u nu een Windows-pc, Linux-systeem, Mac of zelfs een Chromebook gebruikt. Chrome OS en andere besturingssystemen delen nogal wat snelkoppelingen, maar veel zijn uniek voor Chrome OS.

Zorg ervoor dat u ook de functietoetsen boven aan uw toetsenbord gebruikt. Deze toetsen vervangen de F1-F12-toetsen met handige browseractie- en hardwarebedieningsknoppen. U kunt zelfs op een toets drukken om alle geopende vensters tegelijk te zien.Chromebook-specifieke snelkoppelingen

Ctrl + Shift + L - Vergrendel het scherm van uw Chromebook.

Ctrl + Shift + Q - Meld u af bij uw Chromebook. Druk twee keer op de toetsencombinatie om te stoppen.

master-chrome-os-met-deze-chromebook-toetsenbord-snelkoppelingen foto 2

Alt + E - Open het menu van de Chrome-browser. Dit werkt alleen als een Chrome-browservenster open en gefocust is.

Alt + 1-8 - Start applicaties op de plank of taakbalk van Chrome OS. Alt + 1 start bijvoorbeeld de eerste toepassingssnelkoppeling van links.

master-chrome-os-met-deze-chromebook-toetsenbord-snelkoppelingen foto 3

Alt + [ – Dock een venster aan de linkerkant van uw scherm.

Alt + ] – Dock een venster aan de rechterkant van uw scherm.

master-chrome-os-met-deze-chromebook-toetsenbord-snelkoppelingen foto 4

Ctrl + Switcher/F5 – Maak een screenshot en sla deze op in uw map Downloads. De Switcher-toets bevindt zich in plaats van de F5-toets op een standaardtoetsenbord.

Ctrl + Shift + Switcher/F5 – Maak een screenshot van een deel van het scherm. Gebruik de cursor om het deel van het scherm te selecteren dat u wilt opslaan.

Alt + Zoeken - Schakel Caps Lock in. De zoektoets heeft een vergrootglas en is in plaats van de Caps Lock-toets op typische toetsenborden.

Shift + Esc – Start Taakbeheer.

master-chrome-os-met-deze-chromebook-toetsenbord-snelkoppelingen foto 5

Scherminstellingen

Ctrl + Shift en + - Vergroot de schermschaal, waardoor items groter op uw scherm worden weergegeven.

Ctrl + Shift en – – Verklein de schermschaal, waardoor items kleiner op uw scherm lijken.

Ctrl + Shift en ) – Reset de schermschaal naar de standaardinstelling.

Ctrl + Shift + Refresh/F3 – Draai je scherm 90 graden. De Refresh-toets bevindt zich op de plaats waar de F3-toets zich op typische toetsenborden zou bevinden.

Ctrl + Immersive Mode/F4 – Configureer weergave-instellingen wanneer een externe monitor is aangesloten. De Immersive Mode-toets bevindt zich op de plaats waar de F4-toets zich op typische toetsenborden zou bevinden.

master-chrome-os-met-deze-chromebook-toetsenbord-snelkoppelingen foto 6

Sneltoetsen voor webbrowser en tekstbewerking

Chromebooks ondersteunen alle standaard sneltoetsen voor webbrowsers die u in Chrome of andere browsers op andere besturingssystemen kunt gebruiken. Ctrl + 1 activeert bijvoorbeeld het eerste tabblad in het huidige venster, terwijl Ctrl + 2 het tweede tabblad activeert. Ctrl + T opent een nieuw tabblad, terwijl Ctrl + W het huidige tabblad sluit. Ctrl + L zal de locatiebalk scherpstellen, zodat u onmiddellijk kunt beginnen met het typen van een nieuwe zoekopdracht of website-adres. Lees onze uitgebreide gids voor sneltoetsen voor gedeelde webbrowsers voor nog veel meer sneltoetsen.

Chrome OS ondersteunt ook standaard sneltoetsen voor tekstbewerking die door andere besturingssystemen worden ondersteund. U kunt bijvoorbeeld op Ctrl+Backspace drukken om het vorige woord te verwijderen, Ctrl + Z gebruiken om het ongedaan te maken en de standaardsneltoetsen Ctrl+X, Ctrl+C en Ctrl+V gebruiken om te knippen, kopiëren en plakken. Raadpleeg onze uitgebreide gids voor sneltoetsen voor tekstbewerking voor meer sneltoetsen.

GERELATEERDE ARTIKELEN master-chrome-os-met-deze-chromebook-toetsenbord-snelkoppelingen foto 747 sneltoetsen die in alle webbrowsers werken master-chrome-os-met-deze-chromebook-toetsenbord-snelkoppelingen foto 942+ sneltoetsen voor tekstbewerking die bijna overal werken

De ultieme sneltoets

Druk op Ctrl + Alt + ? (of Ctrl + Alt + / ) om op elk moment een spiekbriefje met sneltoetsen te openen. Met dit spiekbriefje kunt u alle sneltoetsen van uw Chromebook bekijken. Of je nu een sneltoets zoekt die je bent vergeten, je wilt alle sneltoetsen onder de knie krijgen, of je bent gewoon nieuwsgierig, deze overlay helpt je die sneltoetsen onder de knie te krijgen.


Met Chrome OS kunt u voor de meeste van deze acties geen aangepaste sneltoetsen maken. U kunt nog steeds aangepaste sneltoetsen voor extensies maken of een extensie gebruiken om aangepaste sneltoetsen voor browseracties te maken.

Afbeelding tegoed: Carol Rucker op Flickr

Meer verhalen

De beste zakelijke laptops van 2016

Zakelijke laptops zijn dunner en krachtiger dan ooit. Ons koopadvies en productaanbevelingen helpen u uw volgende mobiele werkpartner te vinden.

De beste computermonitoren voor bedrijven

Als u monitoren voor uw werknemers moet kopen, moet u dit weten, samen met onze best beoordeelde schermen voor verschillende prijsklassen.

De beste ruisonderdrukkende hoofdtelefoons van 2016

Met deze hoogwaardige hoofdtelefoon met ruisonderdrukking kun je de wereld om je heen afsluiten en genieten van je muziek... of het zoete geluid van stilte.

De beste draadloze hoofdtelefoon van 2016

Last van verwarde snoeren? Hier leest u hoe u de juiste draadloze hoofdtelefoon of oortelefoon vindt, samen met onze best beoordeelde beoordelingen.

De beste beveiligingssuites van 2016

Je computer gebruiken voor games en sociale media is leuk; het veilig houden is dat niet. Een beveiligingssuite kan uw totaaloplossing zijn. We hebben er bijna vier dozijn getest en deze 10 krijgen onze hoogste aanbeveling.

30 verborgen tips voor het beheersen van iOS 10

Apple's iOS 10 is gearriveerd. Met deze tips kun je er het beste van maken.

12 tips om e-mail onder de knie te krijgen op iOS

Hier leest u hoe u het meeste uit de ingebouwde Mail-app en enkele andere op iOS kunt halen.

Alexa, vertel me wat Amazon Echo-tips

Als je het geluk hebt om je eigen audiorobot van Amazon in huis te hebben, vind je hier alles wat je moet weten om het meeste uit je gesprekken te halen.

Windows 10 opschonen met de Refresh Windows Tool

Microsoft's Refresh Windows-tool kan uw Windows 10-pc ontdoen van junkware en deze terugbrengen naar een schone, onberispelijke staat.

Crowdfunden zonder failliet te gaan en uw donateurs te irriteren

Crowdfundingproducten hebben unieke uitdagingen. Lees verder voor de ins en outs van het lanceren van een product.