Beginnersgids voor het instellen van Windows 7 Media Center

Als u overstapt van XP naar Windows 7, is Media Center een van de nieuwe functies waarin u mogelijk geïnteresseerd bent. In deze zelfstudie zullen we het proces van het voor de eerste keer configureren doornemen en enkele van de standaardfuncties bekijken.

Tenzij u XP Media Center Edition of Vista gebruikt en Windows 7 nog niet kent, is Media Center waarschijnlijk helemaal nieuw voor u. Laten we eens kijken hoe we het voor de eerste keer kunnen instellen en hoe belangrijke basisfuncties werken.

Opmerking: Windows Media Center is alleen beschikbaar in Windows Home Premium en hoger.Windows 7 Media Center-installatie

Klik op het menu Start en klik op Windows Media Center.

beginnershandleiding-voor-windows-instellen-7-media-center foto 1

Windows Media Center wordt gestart...klik op de knop Doorgaan.

beginnershandleiding-voor-windows-instellen-7-media-center foto 2

Op het scherm Aan de slag kunt u Meer informatie, Aangepaste instellingen of Express selecteren. De snelste manier om aan de slag te gaan, is door op Express te klikken. Je kunt beginnen met Custom setup, maar het duurt langer en je wilt meteen aan de slag. U kunt aanpassingen ook op elk gewenst moment wijzigen nadat u het in gebruik hebt genomen.

beginnershandleiding-voor-windows-instellen-7-media-center foto 3

Nu heb je toegang tot alle standaardfuncties in WMC... Best simpel toch? In dit voorbeeld hebben we een thuisnetwerk met Windows Home Server en krijgen we een bericht met de vraag of we de Media Center Connector willen gebruiken die we eerder hebben behandeld.

Een ander bericht dat verschijnt is voor het toevoegen van een Desktop Gadget als je wilt.

De gadget wisselt tussen verschillende internet-tv-programma's die beschikbaar zijn om naar te kijken. Klik op het moersleutelpictogram om de instellingen te wijzigen. U hoeft de gadget helemaal niet te installeren, maar als u dit doet, kunt u dit verwachten.

beginnershandleiding-voor-windows-instellen-7-media-center foto 6

beginnershandleiding-voor-windows-instellen-7-media-center foto 7

Internet-tv instellen

U zult waarschijnlijk meteen geïnteresseerd zijn in het kijken naar tv en video's, dus ga in het menuscherm naar TV en klik op Internet-tv.

Het venster Gratis streaming internet-tv verschijnt, ga akkoord met de servicevoorwaarden en klik op Installeren. Na installatie kun je beginnen met het bekijken van de beschikbare streaming tv-programma's.

Ga voor meer informatie hierover naar ons artikel over het bekijken van tv-programma's zonder een tv-tunerkaart in Windows 7 Media Center.

Live tv instellen

Als je een tv-tunerkaart hebt, is een ander ding dat je meteen wilt instellen live tv. Zorg ervoor dat uw antenne-, kabel- of satellietkabel op de kaart is aangesloten. Scroll in het hoofdmenu onder TV naar Live TV Setup.

Controleer of de regio voor uw lokale tv-service correct is.

Voer uw postcode in om de programmagids voor uw regio te krijgen.

Ga akkoord met de servicevoorwaarden van de programmagids...

Dan moet u akkoord gaan met de EULA voor Microsoft PlayReady.

Wacht terwijl de programmagids is gedownload en PlayReady is geïnstalleerd.

Nadat alles is ingesteld, kun je door de gids navigeren om je favoriete programma's te bekijken. Als je WMC graag gebruikt om voornamelijk Live TV te kijken, is een coole truc om Media Center automatisch te starten in de Live TV-modus.

Als je slechthorend bent of gewoon het volume van een show wilt dempen, is Close Captioning ook beschikbaar.

Media Center gebruiken als een DVR

Een andere coole functie waarmee u aan de slag wilt, is om het als een DVR te gebruiken om live-tv op te nemen, te pauzeren en terug te spoelen. Het proces is eenvoudig, terwijl u naar Live TV kijkt, klikt u gewoon op de knop Opnemen.

Je weet dat het aan het opnemen is door een klein bericht dat aan de linkerkant van het scherm verschijnt met de rode opnameknop.

Klik nogmaals op de knop Opnemen om het te stoppen en je zult zien dat de knop Opnemen er niet meer is.

Vervolgens kun je de opgenomen tv bekijken door naar het hoofdmenu te gaan en onder tv Opgenomen tv te selecteren.

Hiermee wordt een lijst weergegeven met de verschillende shows die u hebt opgenomen.

Uw opgenomen live-tv-bestanden bevinden zich in de Opgenomen tv-bibliotheekmap als .wtv-bestandsindeling. Houd er rekening mee dat de Opgenomen TV-bestanden verliesvrij zijn en vrij groot zullen zijn, dus zorg ervoor dat u over de juiste schijfruimte beschikt. Als je de bestanden wilt converteren en advertenties wilt verwijderen, bekijk dan ons artikel over MCEBuddy.

beginnershandleiding-voor-windows-instellen-7-media-center foto 24

U kunt de bestanden ook converteren naar .dvr-ms-indeling door met de rechtermuisknop op het bestand te klikken en die optie in het contextmenu te selecteren.

beginnershandleiding-voor-windows-instellen-7-media-center foto 25

Netflix kijken

Als je een Netflix-account hebt, kun je standaard direct streams bekijken via WMC. Ga in het hoofdmenu naar Films en selecteer Netflix.

Ga akkoord met de Servicevoorwaarden en klik op Installeren.

Log nu in op uw account of als u geen account heeft, kunt u een gratis proefperiode starten.

beginnershandleiding-voor-windows-instellen-7-media-center foto 28

Nadat u zich hebt aangemeld, kunt u door uw wachtrij gaan en bladeren naar films en programma's die u direct kunt bekijken.

U kunt uw Netflix-dvd en Instant Queue rechtstreeks in WMC beheren.

beginnershandleiding-voor-windows-instellen-7-media-center foto 30

Voor de beste kijkresultaten kunt u uw video's op volledig scherm bekijken.

Dit zou u op weg moeten helpen met Windows 7 Media Center. Het instellen en het werkend krijgen van de basisfuncties is relatief eenvoudig volgens de door een wizard aangedreven gebruikersinterface. Als u eenmaal vertrouwd bent met Media Center, kunt u beginnen met het configureren van meer complexe en interessante opties, zoals:

  • Omslagillustraties en metagegevens toevoegen aan de Media Center-filmbibliotheek
  • Zune Desktop Player toevoegen aan Windows 7 Media Center
  • Opstartaanpassingen configureren in Media Center

Als Windows 7 en Media Center nieuw voor u zijn, wilt u misschien een duik nemen en het gaan gebruiken. We hebben al verschillende artikelen over WMC behandeld en zullen in de toekomst meer handige functies en add-ins laten zien, dus houd ons in de gaten. En jij dan? Heb je Windows 7 Media Center al geprobeerd? Zo ja, laat ons dan weten wat je ervan vindt in de comments!

Meer verhalen

Oplossing voor apparaat niet gevonden (0x88780078) in Foobar2000

Soms krijg je deze afspeelfout wanneer je wijzigingen aanbrengt in de geluidskaart van je computer of edities van Foobar2000 upgradet. De oplossing hiervoor is eenvoudig en snel.

Lokale gebruikers en groepen gebruiken om gebruikerswachtwoorden te beheren in Windows 7

Als u meerdere gebruikers op uw lokale computer heeft of werkstations in een kantoor beheert, wilt u misschien hun wachtwoordbeveiliging in- of uitschakelen voor extra beveiliging. Vandaag bekijken we hoe u dit kunt doen in Windows 7.

Week in Geek: The Pirate Bay krijgt gehackte editie

Deze week hebben we geleerd om een ​​drive-image over een netwerk over te dragen met behulp van een Ubuntu Live-cd, speciale tekens in te voegen met enkele toetsaanslagen, je wifi-routerkanaal te wijzigen om draadloze signalen te optimaliseren, Android op een Windows Mobile Phone te draaien, de incompatibele Firefox 4.0 beta te omzeilen add-on-fout, en

Desktop Fun: Draken Wallpaper Collection Series 1

Draken prikkelen onze verbeelding in fantasieboeken en films. Als je van het fantasy-genre houdt, wil je zeker eens kijken naar de eerste in onze reeks Draken Wallpaper-collecties.

Voeg iets van het lint toe aan de snelle toegangsbalk in Windows Live Writer Beta

In de vorige versie van Windows Live Writer was het gebruik van functies een eenvoudig proces. Nu worden dingen in het lint geplaatst en zijn ze soms moeilijker toegankelijk. Hier zullen we kijken naar het toevoegen van iets aan de werkbalk Snelle toegang.

Maak uw eigen groepsblog in Twitter-stijl met P2

Wil je een geweldige manier om dingen snel online te plaatsen en met je lezers te communiceren? Hier leest u hoe u het P2-thema kunt gebruiken om WordPress om te zetten in een geweldig samenwerkings- en communicatieplatform.

Vereenvoudig de conversie van dvd naar MP4 met VidCoder

Heb je ooit geprobeerd Handbrake of een andere videoconversiesoftware te gebruiken en vond je het een beetje overweldigend? Vandaag zullen we kijken naar een gebruiksvriendelijkere manier om dvd's naar videobestanden te converteren met VidCoder.

Vrijdagpret: Building Blaster 2

Als het een stressvolle week voor je is geweest, dan hebben we de perfecte manier om je te helpen ontspannen. Met de game van deze week kun je een sloopexpert worden en gebouwen opblazen.

Zoeken op internet vanuit het menu Start in Windows 7

De nieuwe zoekfunctie in Windows 7 is sterk verbeterd voor het navigeren op uw pc. Maar hoe netjes zou het zijn om op internet te zoeken vanuit het Startmenu? Hier laten we je zien hoe je dat doet.

Prullenbak toevoegen aan mijn computer in Windows 7 of Vista

Heb je ooit de Prullenbak willen toevoegen aan je Mijn Computer-scherm? Ja, het is waarschijnlijk niet het meest voorkomende verzoek, maar hier is hoe het toch te doen met een eenvoudige registerhack.