Beginner: vergrendel uw computer automatisch wanneer u weg bent

Wilt u dat uw computer automatisch wordt vergrendeld en dat u uw wachtwoord moet invoeren wanneer u de schermbeveiliging afsluit? Hier leest u hoe u snel uw schermbeveiligingsinstellingen kunt wijzigen om uw computer te beveiligen wanneer u weg bent.

Om aan de slag te gaan, klikt u met de rechtermuisknop op uw bureaublad en klikt u op Personaliseren om het dialoogvenster met personalisatie-instellingen te openen.

beginner-automatisch-vergrendelt-uw-computer-wanneer-u-en-8217; re-away foto 1Klik op Schermbeveiliging onder de thema's om uw schermbeveiligingsinstellingen te wijzigen.

beginner-automatisch-vergrendelt-uw-computer-wanneer-u-en-8217; foto opnieuw verwijderen 2

Als alternatief, als u liever de instellingen van de schermbeveiliging opent zonder uw muis te grijpen, drukt u op de Win-toets en voert u Schermbeveiliging in het zoekvak in en selecteert u Schermbeveiliging wijzigen.

beginner-automatisch-vergrendelen-uw-computer-wanneer-u-en-8217; foto opnieuw verwijderen 3

Hierdoor wordt het dialoogvenster Schermbeveiligingsinstellingen geopend. Selecteer de gewenste screensaver en vink het vakje aan om het inlogscherm weer te geven wanneer u de screensaver afsluit. Voer het aantal minuten in dat u wilt wachten voordat uw screensaver start en klik vervolgens op OK om uw instellingen op te slaan.

beginner-automatisch-vergrendelt-uw-computer-wanneer-u-en-8217; foto opnieuw verwijderen 4

Nu, na de tijd die u hebt geselecteerd, ziet u uw screensaver als normaal.

Wanneer u vervolgens de muis beweegt of op een toets drukt, ziet u het normale inlogscherm in plaats van uw bureaublad. Voer uw wachtwoord in en log in zoals u gewend bent om toegang te krijgen tot uw computer.

Vergrendel je computer zonder screensaver

Als u niet van screensavers houdt, kunt u uw computer vergrendelen wanneer u weg bent zonder de screensaver in te schakelen. Selecteer gewoon Geen in de lijst met screensavers en vink vervolgens het vakje aan zoals eerder. Nu zal uw computer automatisch overschakelen naar het aanmeldscherm wanneer uw computer gedurende de door u geselecteerde tijd niet wordt gebruikt.

beginner-automatisch-vergrendelt-uw-computer-wanneer-u-en-8217; re-away foto 8

Deze truc werkt natuurlijk alleen als je collega's en familie je wachtwoord niet weten. Als u er zeker van wilt zijn dat mensen uw wachtwoord niet gemakkelijk kunnen raden, lees dan ons artikel over hoe u uw computer automatisch kunt vergrendelen wanneer uw wachtwoord onjuist is ingevoerd.

Meer verhalen

Veel schijfruimte vrijmaken op Ubuntu Linux door pakketbestanden in de cache te verwijderen

Als je op mij lijkt, heb je waarschijnlijk Ubuntu op je oudere computers, en ze hebben vaak kleinere harde schijven, dus je wilt zoveel mogelijk schijfruimte besparen. Hier is een eenvoudige truc om verrassend veel schijfruimte vrij te maken.

Desktopmeldingen inschakelen voor Google Agenda in Chrome

Een van de belangrijkste functies die ervoor zorgden dat ik de agenda van Outlook bleef gebruiken, waren de bureaubladmeldingen die opdoken om me eraan te herinneren dat het tijd was voor weer een saaie vergadering. Nu met Google Agenda- en Chrome-meldingen, mis ik nooit de kans om door een andere vergadering heen te slapen.

Inbrekers van sociale netwerken gearresteerd in New Hampshire

Hier is iets om over na te denken de volgende keer dat u overweegt uw offline reizen of activiteiten op een sociaal netwerk te plaatsen: helemaal niets posten kan het beste en veiligste beleid blijken te zijn.

Het formaat van alle vensterkolommen wijzigen met een enkele toetsaanslag

Als je te maken hebt met een toepassing die gegevens in een reeks kolommen weergeeft, is het vaak frustrerend om elke kolom afzonderlijk te moeten verkleinen, maar vandaag hebben we een geweldige truc voor je waarmee je alle kolommen met een enkele toetsaanslag kunt verkleinen.

Internet Explorer 9 heeft volledige hardwareversnelling van alle pagina-inhoud

Op woensdag zal Microsoft de officiële bèta van Internet Explorer 9 aankondigen en de nieuwe interface onthullen, maar als je geïnteresseerd bent in de technologie achter de schermen, hebben ze nu een geweldig artikel voor je.

Webmailstatistieken tonen Hotmail en Gmail groeien, Yahoo neemt af

Het lijkt erop dat Hotmail echt groeit, terwijl Yahoo down is. Wat dit je niet vertelt, is dat Gmail het afgelopen jaar 22% won, terwijl Hotmail slechts 3% won.

Week in Geek: Microsoft haalt 100.000 pc-botneteditie neer

Deze week hebben we geleerd welk type geheugen op Linux-pc's is geïnstalleerd, iPods beheren met MediaMonkey, een rommelig contextmenu van Internet Explorer opruimen, een PowerPoint 2010-presentatie naar video converteren, Windows 7 overschakelen naar de XP Style Alt-Tab-switcher, en meer.

Hoe Google Instant Search in Google Chrome in te schakelen

Google Instant is vorige week uitgebracht en voegt onmiddellijke zoekresultaten toe aan de pagina voordat u zelfs maar klaar bent met typen. Hier leest u hoe u Google Instant Search rechtstreeks in de Google Chrome-browser kunt inschakelen, hoewel het nog steeds erg ruw is.

Hoe de vervelende Feedburner-parameters van URL's te verwijderen?

Heb je de vervelende extra parameters opgemerkt die worden toegevoegd aan URL's van veel websites die Feedburner-feeds gebruiken? Het is vooral irritant als je een webpagina wilt delen of ernaar wilt linken vanuit een blogpost.

De Space Invaders Vista-desktop

Wie zegt dat Vista er niet zo goed uitziet als Windows 7?