Beginner Geek: aan de slag met OneNote 2010

Heb je wel eens van OneNote gehoord, maar vraag je je af wat het precies is en hoe je het kunt gebruiken? Laten we eens kijken naar OneNote 2010 en zien hoe u het kunt gebruiken om meer georganiseerd en verbonden te blijven.

OneNote 2010 downloaden

Als u net begint met Office 2010, krijgt u OneNote wanneer u Office installeert. OneNote wordt standaard geïnstalleerd bij alle edities van Office 2010, behalve de basisversie van Starter, dus of je Office nu thuis of in een zakelijke omgeving gebruikt, je hebt het. U kunt OneNote alleen aanschaffen, maar we raden u aan om het met een Office-suite te krijgen, aangezien dit meestal de meest voordelige route is als u regelmatig 2 of meer Office-programma's gebruikt.beginner-geek-aan de slag-met-onenote-2010 foto 1

OneNote 2010 is mogelijk al op uw computer geïnstalleerd als Office 2010 is geïnstalleerd. U vindt het in het Startmenu onder Microsoft Office, of u kunt ook OneNote invoeren in uw zoekopdracht in het Startmenu om het snel te vinden.

beginner-geek-aan de slag-met-onenote-2010 foto 2

Als u Office 2010 niet wilt aanschaffen of geen Windows gebruikt, kunt u OneNote 2010 toch uitproberen met de nieuwe Office Web Apps. Dit biedt een functiebeperkte versie van OneNote in uw browser. Het is een handige optie, zelfs als OneNote op uw computer is geïnstalleerd, dus bekijk onze Screenshot Tour van de Office Web Apps voor meer informatie over de OneNote Web App.

Uw weg vinden in OneNote

Wanneer u OneNote voor het eerst start, krijgt u een voorbeeldnotitieblok te zien met wat informatie en voorbeelden over hoe u het kunt gebruiken.

beginner-geek-aan de slag-met-onenote-2010 foto 4

OneNote organiseert uw notities in notitieblokken, die elk zijn onderverdeeld in secties en mogelijk meerdere pagina's hebben. Uw notebooks bevinden zich aan de linkerkant, met secties bovenaan als tabbladen en pagina's aan de rechterkant.

beginner-geek-aan de slag-met-onenote-2010 foto 5

U kunt een nieuw notitieblok maken vanaf het tabblad Bestand. Nieuwe notitieboeken worden standaard online opgeslagen in de Office Web Apps, zodat u ze overal kunt openen en met anderen kunt delen, maar u kunt ook een notitieblok alleen op uw computer laten opslaan. Bekijk ons ​​artikel over hoe u OneNote kunt synchroniseren met Office Live en overal kunt bewerken voor meer informatie. Of, als u notitieblokken wilt delen met gebruikers van OneNote 2007, bekijk dan ons artikel over het converteren en delen van uw notitieblokken in OneNote 2007-indeling.

beginner-geek-aan de slag-met-onenote-2010 foto 6

U kunt een nieuw notitieblokgedeelte maken door op het tabblad met de ster aan de rechterkant te drukken. Klik vervolgens in het midden van het venster om een ​​nieuwe pagina aan te maken, of druk op de nieuwe pagina aan de rechterkant.

beginner-geek-aan de slag-met-onenote-2010 foto 7

U kunt pagina's in de lijst slepen om ze te ordenen zoals u wilt, en u kunt een notitie groeperen met een andere door deze naar rechts onder de andere pagina te slepen. Vervolgens kunt u groepen pagina's samenvouwen om ze georganiseerd en netjes te houden.

beginner-geek-aan de slag-met-onenote-2010 foto 8

Notities nemen

U kunt overal op een pagina tekst, afbeeldingen en meer invoeren. Alles wat u invoert, bevindt zich in een container die u over de pagina kunt verplaatsen, waardoor u uw notities gemakkelijk kunt ordenen.

beginner-geek-aan de slag-met-onenote-2010 foto 9

U merkt misschien dat er niet veel bewerkingstools lijken te zijn, maar deze zijn standaard gewoon verborgen. Selecteer Start, Invoegen of andere tabbladen bovenaan om de opties en hulpmiddelen in het lint te zien.

beginner-geek-aan de slag-met-onenote-2010 foto 10

Als u de tools liever altijd beschikbaar wilt houden, dubbelklikt u op de linttabs of klikt u op de pijl onder de exit-knop.

Notities hoeven niet saai te zijn; u kunt een breed scala aan items invoegen vanaf het tabblad Invoegen, inclusief bestanden, video en schermfragmenten. De tool voor het knippen van schermen is erg handig; druk op de knop of op de sneltoets Win+s om iets op uw scherm vast te leggen en toe te voegen aan een notebook.

Als u een touchscreen of tekentablet heeft, kunt u ook in OneNote inktnotities maken.

beginner-geek-aan de slag-met-onenote-2010 foto 13

OneNote werkt ook uitstekend voor het maken van contouren. U kunt opsommingstekens en contouren herschikken, net als elk ander gedeelte van het notitieblok.

beginner-geek-aan de slag-met-onenote-2010 foto 14

Omdat OneNote is ontworpen om u te helpen bij het bijhouden van al uw gegevens, is het niet meer dan normaal dat het is geïntegreerd met geavanceerd zoeken. U kunt zoeken naar tekst in uw notities, ook in afbeeldingen. Typ gewoon de tekst die u zoekt in het zoekvak in de rechterbovenhoek van het venster, en OneNote begint automatisch met het vinden van resultaten van al uw notitieblokken terwijl u typt.

beginner-geek-aan de slag-met-onenote-2010 foto 15

OneNote bevat krachtige OCR-technologie die wordt gebruikt om tekst in afbeeldingen te indexeren en te doorzoeken, maar u kunt er ook gebruik van maken om tekst van afbeeldingen te kopiëren. Bekijk ons ​​artikel over OCR alles met OneNote.

beginner-geek-aan de slag-met-onenote-2010 foto 16

Gegevens naar OneNote verzenden

OneNote maakt het gemakkelijk om notities te verzamelen uit verschillende programma's. Standaard wordt OneNote in uw systeemvak geladen, zodat u snel een schermopname kunt maken of een nieuwe notitie kunt maken.

beginner-geek-aan de slag-met-onenote-2010 foto 17

OneNote installeert een virtuele printer, zodat u vanuit elk programma informatie naar OneNote kunt sturen. Druk gewoon af vanuit uw programma zoals u gewend bent, maar selecteer Verzenden naar OneNote 2010 in het afdrukdialoogvenster.

beginner-geek-aan de slag-met-onenote-2010 foto 18

Als uw versie van Office Outlook bevat, kunt u ook eenvoudig e-mails rechtstreeks vanaf het lint aan OneNote toevoegen, zodat u nooit uw belangrijke gegevens kwijtraakt.

beginner-geek-aan de slag-met-onenote-2010 foto 19
Of u kunt OneNote als een whiteboard aan de zijkant van uw scherm houden om gemakkelijk aantekeningen te maken wanneer u iets interessants ziet. Klik op de knop Dock to Desktop in de buurt van de linkerbovenhoek van het venster.

Nu blijft een vereenvoudigd OneNote-venster aan de rechterkant van uw scherm staan, zodat u alles kunt noteren en opslaan.

beginner-geek-aan de slag-met-onenote-2010 foto 21

Conclusie

Wat u ook wilt opslaan, met OneNote 2010 kunt u snel en gemakkelijk notities, gedachten, schermafbeeldingen en meer opslaan. Aangezien het nu een onderdeel is van alle Office 2010-suites, is de kans groot dat u het kunt uitproberen en kunt zien hoe het voor uzelf werkt. We houden van het pagina-ontwerp in OneNote waarmee je alles kunt verplaatsen, en de nieuwe Office Live-integratie helpt je je aantekeningen te bewaren waar je ook bent.

Meer verhalen

Een knop 'Concept plaatsen op blog' toevoegen aan Windows Live Writer Beta

Heeft u problemen ondervonden bij het vinden van de optie om een ​​concept op uw blog te plaatsen in de nieuwe bètaversie van Windows Live Writer? Hier is een truc waarmee je met één klik een conceptbericht op je blog kunt plaatsen.

Bekijk het beveiligingsniveau van een website in de adresbalk van Firefox

Als u een minimale gebruikersinterface gebruikt en de statusbalk verbergt, heeft u geen toegang tot het vergrendelingspictogram op het beveiligingsniveau. Bekijk het beveiligingsniveau met behulp van kleuren in de adresbalk met de Glassy Urlbar-extensie voor Firefox.

Mac-beginners: aan de slag met Adium IM voor OS X

Adium is een fantastisch multi-client IM-programma dat is opgebouwd uit de libpurble-kern, dezelfde kern waarop Pidgin is gebouwd. Zoals met de meeste dingen Mac, is Adium mooier dan de meeste IM-clients.

De taakbalkkleur van Windows 7 wijzigen zonder extra software

Natuurlijk kun je Windows hacken en een aangepast thema installeren als je dat echt wilt, of betalen voor een softwarepakket om het voor je te doen. Wat u misschien niet weet, is dat u een dwaze truc kunt gebruiken om de kleur van de taakbalk te wijzigen zonder toegevoegde software, zonder uw vensterkleur te veranderen.

Voeg een speciaal teken in met een enkele toetsaanslag

Heb je ooit geprobeerd een speciaal teken in te voegen, zoals het cent-teken of het copyright-symbool, om je te realiseren dat deze toets niet beschikbaar is op je normale toetsenbord? Hier leest u hoe u een AutoHotkey-script kunt maken waarmee u eenvoudig elk gewenst teken kunt invoegen.

Pictogrammen inschakelen in het Ubuntu-systeemmenu (kleine ergernissen)

Als je meer dan vijf minuten met Ubuntu hebt doorgebracht, is het je misschien opgevallen dat het systeemmenu geen pictogrammen heeft, maar de andere wel. Waarom? Wie weet! Hoe dan ook, hier leest u hoe u die ontbrekende pictogrammen kunt inschakelen.

Week in Geek: Firefox wordt de standaard browsereditie van IBM

Deze week hebben we geleerd hoe we de Wubi Ubuntu Bootloader kunnen herstellen, OS X-navigatie kunnen versnellen met Quicksilver, MS Office en Zoho online-accounts kunnen integreren, een screenshot-rondleiding door de Windows Live Essentials-bèta hebben gemaakt, het volume van MP3-bestanden genormaliseerd en meer. Na zo'n drukke week is het tijd om te kicken

Hoe TortoiseSVN-menu's gemakkelijk in of uit te schakelen

Als je een programmeur bent die TortoiseSVN gebruikt om je Subversion-bronbeheerproject te beheren, vraag je je misschien af ​​hoe je de menu-items gemakkelijk kunt uitschakelen zonder de installatie volledig te verwijderen. Hier is een snelle manier om het te doen.

Download afbeeldingen van uw Facebook-account met Pick&Zip

Wilt u foto's downloaden van uw Facebook-account en de Facebook-pagina's van uw vriend? Hier is een leuke web-app waarmee je snel je foto's kunt downloaden, zodat je ze kunt gebruiken zoals je wilt.

Dock Windows aan de zijkanten van uw bureaublad en meer met Preme voor Windows 7

Wilt u vensters aan de zijkant van uw bureaublad dokken of nieuwe muistrucs aan Windows toevoegen? Hier leest u hoe u Windows 7 een aantal nieuwe trucs kunt leren met Preme voor Windows 7.