Beginner Geek: een nieuw gebruikersaccount toevoegen in Windows 7

Als u een thuisgebruiker bent die de release van Windows Vista heeft overgeslagen en van XP naar Windows 7 overstapt, is een van de dingen die u misschien wilt doen, nieuwe gebruikersaccounts maken voor andere leden van het huishouden. Omdat de interface heel anders is ingedeeld dan XP, zullen we de gebruikersaccounts in het nieuwe besturingssysteem bekijken.

Verschillende aspecten van de gebruikersinterface zijn gewijzigd van XP naar Vista en Windows 7. Als uw computer wordt gedeeld door de rest van uw gezin, is het fijn om iedereen een eigen account te kunnen geven. U wilt echter waarschijnlijk niet aan elk van hen dezelfde functionaliteit geven. Laten we eens kijken hoe u een nieuw gebruikersaccount kunt toevoegen, een overzicht van elk accounttype en het toewijzen van het type aan elke gebruiker.

Voeg een nieuwe gebruiker toeOm een ​​nieuwe gebruiker toe te voegen, opent u het Configuratiescherm en klikt u onder Gebruikersaccounts en Family Safety op Gebruikersaccounts toevoegen of verwijderen.

beginner-geek-add-a-new-user-account-in-windows-7 foto 2

Klik nu op Maak een nieuw account aan.

beginner-geek-add-a-new-user-account-in-windows-7 foto 3

Typ gewoon de naam van de gebruiker en selecteer het type account. U kunt het beste van hen een standaardgebruiker maken, zodat ze geen wijzigingen kunnen aanbrengen in systeeminstellingen, belangrijke bestanden van andere gebruikers kunnen verwijderen of beveiligingsinstellingen kunnen wijzigen.

beginner-geek-voeg-een-nieuwe-gebruikersaccount-in-windows-7 foto 4

Wanneer u nu de pc opnieuw opstart, ziet u de nieuwe gebruikers die u hebt aangemaakt op het inlogscherm.

Natuurlijk moet een gebruiker wiens account met een wachtwoord is beveiligd, inloggen om zijn sessie te starten.

Standaardgebruikers kunnen geen belangrijke systeemwijzigingen doorvoeren zonder het beheerderswachtwoord.

beginner-geek-add-a-new-user-account-in-windows-7 foto 7

Als beheerder kunt u aanvullende wijzigingen aanbrengen in het account, zoals het wijzigen of aanmaken van gebruikerswachtwoorden.

beginner-geek-voeg-een-nieuwe-gebruikersaccount-in-windows-7 foto 8

Soorten gebruikersaccounts

Er zijn drie soorten gebruikersaccounts en elk biedt de gebruiker verschillende niveaus van controle over de computer.

  • Beheerder - Het beheerdersaccount heeft volledige controle over de computer en de instellingen.
  • Standaard – Standaardgebruikers kunnen de meeste mogelijkheden van de machine gebruiken. Ze kunnen geen software installeren, systeembestanden verwijderen of instellingen wijzigen. Als u met een standaardaccount werkt en systeemwijzigingen moet aanbrengen, heeft u het beheerderswachtwoord nodig.
  • Gast - Laten we een gebruiker tijdelijke toegang tot de computer geven. Ze kunnen geen software installeren, wijzigingen aanbrengen of een wachtwoord aanmaken. Dit is een goede keuze voor iemand om zijn e-mail snel te controleren of een document te typen.

Hier is een voorbeeld van wat een gebruiker met een standaardaccount zou zien als ze zouden proberen te rommelen met iets wat ze niet zouden moeten zijn.

beginner-geek-voeg-een-nieuwe-gebruikersaccount-in-windows-7 foto 9

Het gastgebruikersaccount is standaard uitgeschakeld, maar u hoeft alleen maar naar binnen te gaan en het aan te zetten.

beginner-geek-voeg-een-nieuwe-gebruikersaccount-in-windows-7 foto 10

De enige wijzigingen die beschikbaar zijn voor het gastaccount, zijn het wijzigen van de afbeelding en het in- of uitschakelen.

beginner-geek-voeg-een-nieuwe-gebruikersaccount-in-windows-7 foto 11

Gebruikersaccounttips

Als u de beheerder bent en software installeert, vergeet dan niet om te selecteren of u deze beschikbaar wilt hebben voor alle gebruikers of alleen voor uzelf.

beginner-geek-voeg-een-nieuwe-gebruikersaccount-in-windows-7 foto 12

Houd er rekening mee dat als u de machine uitschakelt terwijl een andere persoon is ingelogd, deze mogelijk alle gegevens kwijtraakt die hij nog niet heeft opgeslagen. Ook al krijg je een bevestigingsscherm, het is misschien de moeite waard om het aan andere gebruikers te melden, zodat ze hiervan op de hoogte zijn, vooral in een druk huishouden.

Deze basistips moeten helpen bij het maken en configureren van gebruikersaccounts, zodat elk lid van het huishouden zijn eigen account heeft wanneer hij op de computer werkt.

Meer verhalen

Onze kijk op de nieuwe Microsoft Office Web Apps

Met Microsoft Web Apps kunt u MS Office-documenten via internet bewerken, bekijken en delen met dezelfde functionaliteit als hun desktopsuite. Ze hebben onlangs een beperkte technische preview voor gebruikers gelanceerd vorige week en vandaag zullen we kijken naar wat ze tot nu toe te bieden hebben.

Verberg Flash-animaties in Google Chrome

Op zoek naar een gemakkelijke manier om met die vervelende flash-elementen op webpagina's om te gaan tijdens het browsen met Chrome? Dat kan nu met het BlockFlash2-gebruikersscript.

Assistent voor programmacompatibiliteit uitschakelen in Windows 7 en Vista

Als u een beheerder bent en uw werk snel gedaan wilt krijgen, kan het vervelend zijn dat de Assistent voor programmacompatibiliteit constant verschijnt. Vandaag bekijken we hoe u deze functie kunt uitschakelen als u de zeurderige berichten beu bent.

Een aangepaste bladwijzerpagina maken in Firefox

Op zoek naar een leuke en creatieve manier om uw favoriete bladwijzers in webpagina-indeling weer te geven en te openen? Nu kunt u beide doen met MyBookmarks voor Firefox.

Vrijdagpret: ga retro met Pacman

Als je oud bent zoals ik, weet je nog hoe opwindend het was toen Pacman werd geïntroduceerd en de daaropvolgende razernij die daarmee gepaard ging. Vandaag maken we voor Friday Fun een trip down memory lane en beleven we een aantal coole Pac-man-games opnieuw.

Krijg een geweldige kant-en-klare audiospeler met Jangle

Ben je het zat om altijd veel plug-ins toe te voegen aan pas geïnstalleerde audiospelers om de functionaliteit te krijgen die je wilt? Geniet van het gebruik van een geweldige kant-en-klare audiospeler met Jangle.

Eenvoudig een lijst met tekstbestanden van de inhoud in een map afdrukken of maken

Heb je ooit gemerkt dat je een afdrukbare lijst of tekstbestand nodig hebt van de inhoud in een bepaalde map of locatie op je computer? Nu kunt u die lijst of dat tekstbestand in een mum van tijd hebben met Directory Print!

Maak eenvoudig pictogrammen met SimplyIcon

Gebruik je graag op maat gemaakte pictogrammen voor je computersysteem, maar wil je ze snel en eenvoudig zelf kunnen maken? Dat kan nu met SimplyIcon!

Problemen met add-ons oplossen en beheren in Internet Explorer 8

Een goede manier om meer functionaliteit uit Internet Explorer te halen, is door add-ons te installeren. Vandaag bekijken we hoe we ze kunnen beheren en bepalen we ook of ze ervoor zorgen dat Internet Explorer 8 langzaam opstart.

Verander uw bureaubladachtergronden op de gemakkelijke manier met DeskSlide

Wilt u wat afwisseling toevoegen aan uw bureaublad in plaats van dag in dag uit naar dezelfde achtergrond te kijken? Veel plezier met het automatisch wijzigen van uw achtergronden met DeskSlide.