Beginner Geek: eenvoudige tips om het schijfgebruik in Windows 7 te verminderen

beginner-geek-eenvoudige-tips-om-het-schijfgebruik-in-windows-te-verminderen-7 foto 1

Als je je afvraagt ​​wat er ruimte inneemt op je harde schijf, dan ben je hier aan het juiste adres. In het artikel van vandaag laten we u zien hoe u onnodige bestanden van uw computer kunt verwijderen.

Laten we eerst eens kijken wat uw harde schijf belast. We raden je aan om SpaceSniffer te downloaden. Zodra u het opstart, zal het uw harde schijf in kaart brengen en grote bestanden en mappen in uw systeem weergeven. SpaceSniffer wordt geleverd met een gebruikershandleiding die u alle handige dingen laat zien die u met SpaceSniffer kunt doen.beginner-geek-eenvoudige-tips-om-het-schijfgebruik-in-windows-te-verminderen-7 foto 2

enkele van onze favoriete zijn: tijdelijke bestanden filteren …

beginner-geek-eenvoudige-tips-om-schijfgebruik-in-windows-te-verminderen-7 foto 3

… of het vinden van bestanden die we meer dan een jaar niet hebben aangeraakt; ze zijn meestal goede kandidaten voor verwijdering.

beginner-geek-eenvoudige-tips-om-het-schijfgebruik-in-windows-te-verminderen-7 foto 4

Van alle bestanden vielen Pagefile.sys en hiberfil.sys op in SpaceSniffer; Ze namen zes GB van onze harde schijf in beslag.

beginner-geek-eenvoudige-tips-om-schijfgebruik-in-windows-7 te verminderen foto 5

Bij een standaardinstallatie maakt Windows een wisselbestand (pagefile.sys) dat Windows gebruikt om een ​​deel van een programma of geheugen op te slaan dat niet in het geheugen past. Microsoft raadt ons aan dit bestand niet te verwijderen, zelfs niet als u veel geheugen heeft. We kunnen hiberfil.sys echter van ons systeem verwijderen en we hebben een instructie geschreven over hoe dit te doen.

Herstelpunten opschonen

Het installeren van programma's of stuurprogramma's kan ervoor zorgen dat Windows traag of onvoorspelbaar wordt. Windows onderhoudt herstelpunten en gebruikt deze om de systeembestanden en programma's van uw pc terug te brengen naar een moment waarop alles goed werkt. Herstelpunten nemen echter veel ruimte in beslag op onze harde schijf. We kunnen schijfopruiming gebruiken om herstelpunten te verwijderen, maar als u besluit dit te doen, kunt u uw systeem niet terugdraaien. Zoek Schijfopruiming op in uw startmenu en voer het uit als beheerder.

beginner-geek-eenvoudige-tips-om-schijfgebruik-in-windows-7 te verminderen foto 7

Schijfopruiming vermindert het aantal onnodige bestanden. Hiermee kunt u tijdelijke bestanden verwijderen, uw prullenbak legen en een verscheidenheid aan systeembestanden en andere items verwijderen die u niet langer nodig hebt.

beginner-geek-eenvoudige-tips-om-schijfgebruik-in-windows-7 te verminderen foto 8

Open het tabblad Meer opties en klik op de knop opschonen.

beginner-geek-eenvoudige-tips-om-het-schijfgebruik-in-windows-te-verminderen-7 foto 9

U kunt overwegen om schijfopruiming te plannen om van tijd tot tijd oude en tijdelijke bestanden van uw pc te verwijderen.

Gebruik CCleaner om meer ruimte te krijgen

Hoewel Schijfopruiming een geweldig hulpmiddel is om ongewenste bestanden te verwijderen, biedt CCleaner u meer opties om uw computer op te schonen. Met de standaardinstelling van CCleaner kunt u IE Junk-bestanden, de cache van Windows Verkenner en systeemdumps opschonen.

beginner-geek-eenvoudige-tips-om-schijfgebruik-in-windows-7 te verminderen foto 10

Ga naar het tabblad Toepassingen en u zult zien dat u selectief onnodige bestanden uit elke toepassing kunt verwijderen. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om Firefox-cookies op te schonen, maar niet die van Chrome.

beginner-geek-eenvoudige-tips-om-schijfgebruik-in-windows-7 te verminderen foto 11

Windows houdt een reeks registerbestanden bij waarin instellingen voor uw pc worden opgeslagen, bijvoorbeeld welke achtergrond u voor uw bureaublad gebruikt. Telkens wanneer we een programma verwijderen, kan een ongebruikte bestandsassociatie in het register blijven bungelen, en na verloop van tijd kan uw register opgeblazen raken en uw pc vertragen. CCleaner biedt u een gemakkelijke manier om uw register op te schonen. Klik op het registerpictogram, scan op problemen en klik op de knop Geselecteerde problemen oplossen om uw register op te schonen.

beginner-geek-eenvoudige-tips-om-schijfgebruik-in-windows-7 te verminderen foto 12

CCleaner geeft je een set tools om onnodige bestanden te verwijderen. Het is verwijderen, laadt bestanden veel sneller op dan Windows verwijderen, programma's verwijderen en verwijderen.

beginner-geek-eenvoudige-tips-om-schijfgebruik-in-windows-7 te verminderen foto 13

Systeemherstel in CCleaner biedt meer mogelijkheden om systeemherstelpunten te verwijderen dan Schijfopruiming. Het maakt uw laatste systeemherstelpunt grijs, zodat u het om veiligheidsredenen niet kunt verwijderen.

beginner-geek-eenvoudige-tips-om-schijfgebruik-in-windows-7 te verminderen foto 14

Windows verwijdert niet de daadwerkelijke gegevens die u hebt verwijderd, het verwijdert gewoon de verwijzing naar dat bestand en overschrijft het wanneer u nieuwe gegevens opslaat. Dit vormt een risico; een slimme nerd kan je computer binnensluipen en je gegevens reconstrueren voordat Windows ze overschrijft. Als u zich zorgen maakt, kunt u CCleaner opdracht geven om dit soort gegevens op te schonen met behulp van de Drive Wiper.

beginner-geek-eenvoudige-tips-om-schijfgebruik-in-windows-7 te verminderen foto 15

Er zijn twee soorten wissen, vrije ruimte en volledige schijf. U moet alleen vrije ruimte selecteren, tenzij u elk bestand op de schijf wilt wissen.

beginner-geek-eenvoudige-tips-om-schijfgebruik-in-windows-7 te verminderen foto 16

CCleaner geeft u enkele beveiligingsopties, maar voor de meeste gelegenheden is eenvoudig overschrijven voldoende.

beginner-geek-eenvoudige-tips-om-schijfgebruik-in-windows-7 te verminderen foto 17

Ga naar de geavanceerde instellingen van de opties en zorg ervoor dat u Alle instellingen opslaan in INI-bestand selecteert. U kunt het ook plannen om uw computer regelmatig op te schonen.

beginner-geek-eenvoudige-tips-om-schijfgebruik-in-windows-7 te verminderen foto 18

We hopen dat onze tips u helpen om ruimte op uw harde schijf terug te krijgen. Voel je vrij om andere tips met de andere medelezers te delen in het opmerkingengedeelte.

Meer verhalen

Vraag de lezers: wat is je geekhobby?

Deze week gaan we in op je geeky hobby's. Welke hobby's bouwen je geek-cred op, houden je soldeerbout warm of maken je op een andere manier geliefd bij je mede-nerds?

Glass Zoo Icon Packs voor uw bureaublad met natuurthema

Heb je een bureaublad met een natuurthema en heb je een aantal geweldige pictogrammen nodig? Dan hebben wij wellicht precies wat u zoekt. De pictogrammen in deze twee pakketten hebben een stijlvolle draadframe-look die een unieke, arti...

History Eraser Pro ruimt je Android-caches op

Als je een opgeruimde telefoon wilt houden (of mensen buiten je bedrijf wilt houden), maakt History Eraser Pro korte metten met het opschonen van de cachebestanden van je Android-apparaat.

Quadrotor Robots Master vliegen in formatie [Video]

Het GRASP-lab van de Universiteit van Pennsylvania doet interessant werk met UAV-quadrotors: kleine onbemande luchtmachines met vier helikopters die zo behendig zijn als kolibries. In de bovenstaande video zijn ze d...

Gekraste en beschadigde foto's of scans repareren

Oude foto's lijken vuil, krassen en slechte texturen te verzamelen zoals ze stof verzamelen in schoenendozen en fotoalbums. Als je de taak hebt genomen om ze te scannen, maar schade en krassen hebt gevonden, kun je ze als volgt repareren.

Hoe u uw SSD in Ubuntu kunt tweaken voor betere prestaties

Er zijn veel tips voor het aanpassen van je SSD in Linux en veel anekdotische rapporten over wat werkt en wat niet. We hebben onze eigen benchmarks uitgevoerd met een paar specifieke aanpassingen om u het echte verschil te laten zien.

Integreer Firefox-downloads met het Firefox Launcher-pictogram op Ubuntu 11.04 Unity Sidebar

Bent u op zoek naar een gemakkelijke manier om de downloads van Firefox te integreren met het Launcher-pictogram op de Unity Sidebar? Dan wil je zeker eens kijken naar de UnityFox Extension. UnityFox voegt een voortgangsbalk voor downloaden toe...

Optimaliseer je manga- en stripverzameling voor de Kindle

De iPad is tot de ultieme stripboeklezer gebracht, maar dat betekent niet dat je het niet kunt proberen met je Kindle. Lees verder om te leren hoe je je manga- en stripverzameling kunt optimaliseren voor je Kindle.

Trillian 5 uitgebracht; Bijna alle premiumfuncties nu gratis

Trillian zal nog steeds een Free/Pro-arrangement rocken, maar de Free-kant van de dingen is een stuk geweldiger geworden. Alle geweldige maar voorheen premium functies zoals thema's, viewer voor activiteitengeschiedenis (een super opgeladen chatlog-viewe ...

Zitten is je dood [Infographic]

De gezondheidseffecten van zitten is tegenwoordig een onderwerp van felle discussies - The New York Times behandelde het onderwerp vorige maand - en met een goede reden. We weten al lang dat de hele dag zitten niet goed voor je is...