Bedien XBMC vanaf uw iPhone of iPod Touch

controle-xbmc-van-je-iphone-of-ipod-touch foto 1

U hoeft niet meer door uw mediacentrum te navigeren alsof het de 20e eeuw is. De toekomst is nu en je kunt door je media zippen en XBMC bedienen met het touchscreen van je iOS-apparaat.

Vandaag bekijken we hoe je de oude drukknopafstandsbediening kunt dumpen en kunt beginnen met browsen en communiceren met je media via je iPhone of iPod Touch. Er is geen tekort aan afstandsbedieningen voor hun grote broer, de iPad, maar we concentreren ons op de kleine gezinsleden vanwege hun traditionele grootte van de afstandsbediening.Wat je nodig hebt

controle-xbmc-van-je-iphone-of-ipod-touch foto 2

Het is een veilige gok dat je al alles hebt wat je nodig hebt voor deze gids. Om het echter veilig te spelen, hebt u het volgende nodig:

  • Een iOS-apparaat zoals de iPhone of iPod Touch.
  • Een mediacenter met XBMC (dit kan de originele Xbox zijn of een nieuwere computergebaseerde HTPC met XBMC erop).
  • Een kopie van XBMC Remote by Collect3 geïnstalleerd op uw iOS-apparaat.

Een opmerking over onze selectie: voor onze gids gebruiken we XBMC Remote van Collect3. Het is niet gratis, maar het is redelijk geprijsd voor $ 2,99. Alle gratis iOS-afstandsbedieningen die we hebben getest, waren te schilferig of te licht op functies. Veel van de duurste afstandsbedieningen in de categorie van $ 4,99 en hoger boden niet het dubbele aantal handige functies als de bescheiden geprijsde app van Collect3. Dat gezegd hebbende, de volgende installatie-instructies zullen u helpen bij het instellen van elke XBMC-afstandsbediening die u besluit te gebruiken als XBMC by Collect3 niet aan uw behoeften voldoet.

XBMC configureren om externe invoer te accepteren

controle-xbmc-van-je-iphone-of-ipod-touch foto 3

Bijna elke afstandsbediening voor XBMC vertrouwt op de webserver die in XBMC is ingebouwd om te functioneren. Om XBMC Remote te gebruiken, moeten we het inschakelen.

In deze tutorial gebruiken we de Confluence-skin, de standaard voor XBMC 9.04 en later, om de visuele elementen duidelijk en gemakkelijk te begrijpen te houden. De stappen moeten hetzelfde zijn, ongeacht de huid. Navigeer naar Systeem -> Netwerk -> Services en vink vervolgens Controle van XBMC via HTTP toestaan ​​en Programma's op andere systemen toestaan ​​om XBMC te controleren aan.

controle-xbmc-van-je-iphone-of-ipod-touch foto 4

Vanuit diezelfde interface kunt u het poortnummer, een gebruikersnaam en een wachtwoord instellen. Omdat we het alleen binnen ons thuisnetwerk gebruiken, hebben we het op 8080 gelaten en de login en het wachtwoord xbmc/xbmc gemaakt.

Keer vervolgens terug naar het hoofdmenu in XBMC en navigeer naar het Info-menu. Kijk op de overzichtspagina om het IP-adres van uw XBMC te zien. Als u via uw router geen statisch IP-adres aan uw XBMC hebt toegewezen, is dit een ideaal moment om dit te doen. Als u de IP-dynamiek verlaat, moet u deze controleren en de afstandsbediening bijwerken elke keer dat u deze wilt gebruiken.

Nadat je de instellingen in XBMC hebt bijgewerkt en het IP-adres hebt genoteerd, is het tijd om de afstandsbediening te configureren.

De XBMC-afstandsbediening configureren

Het configureren van XBMC Remote is een fluitje van een cent. Start het op uw iOS-apparaat en klik op Instellingen. De eerste keer dat u het gebruikt, wordt u hierom gevraagd en ontdekt het dat u geen XBMC-eenheden hebt ingesteld. Op dit punt zal het proberen om automatisch XBMC-eenheden op uw netwerk te vinden. We gaan ervan uit dat het voor u niet werkt (zoals voor ons) en gaan direct naar het handmatig invoeren van de informatie. Klik op Handmatig een host toevoegen en negeer het foutbericht als u het opnieuw krijgt.

controle-xbmc-van-je-iphone-of-ipod-touch foto 5

Klik op Gereed en klik vervolgens in het hoofdinstellingenscherm op het nieuwe item voor XBMC. Alle media die beschikbaar zijn voor de XBMC, inclusief muziek, films, televisieprogramma's, podcasts, foto's en meer, moeten allemaal zichtbaar zijn voor de afstandsbediening. Aangezien we ons mediacentrum voornamelijk gebruiken voor tv-shows, springen we er meteen in en nemen we een kijkje om te controleren of alles in orde is.

controle-xbmc-van-je-iphone-of-ipod-touch foto 6

Al onze shows zijn netjes geordend per seizoen met samenvattingen van afleveringen en een snelle check-in in de wereld van 30 rockshows dat Tracy Jordan nog steeds, nou ja, Tracy Jordan is.

Als je de demovideo bovenaan dit gedeelte nog niet hebt bekeken, is dit het moment om dat te doen. XBMC Remote biedt zoveel meer dan eenvoudige navigatie op afstand van uw mediabronnen. Met XBMC Remote kunt u uw telefoon als toetsenbord gebruiken, de interface gebruiken als een extern aanraakscherm om uw mediacenter te bedienen alsof u een muis gebruikt, de afstandsbediening op het scherm gebruiken, naar artiesten en media zoeken en meer.

Een van de handigste (maar gemakkelijkst over het hoofd te zien) functies in XBMC is toegang met één klik tot items die normaal verborgen zijn in submenu's. Als u de ondertitels wilt inschakelen, de resolutie wilt wijzigen, in- of uitzoomen of een tiental andere obscure maar nuttige trucs, hoeft u alleen maar op de actieknop te klikken terwijl u naar uw media kijkt en op de juiste knop voor de taak te klikken. Nooit meer rondscharrelen in de submenu's van XBMC en het kijken tussendoor onderbreken.

Heb je een favoriete afstandsbediening of een andere XBMC-gerelateerde tip om te delen? Laten we erover horen in de reacties.

Meer verhalen

Leer de geeky-details van elk Apple-product, oud en nieuw

Als je een fan bent van Apple-producten, maar je hardware is beperkt tot wat je je kunt veroorloven, dan kun je nog steeds veel plezier beleven aan het maken van een reis door de productgeschiedenis van Apple met Mactracker.

Eén consult was genoeg om me te verkopen aan online artsen

Van het maken van een afspraak tot het slikken van een pil in 45 minuten.

Netflix komt volgende week naar Comcast X1-boxen

Als u geen Netflix-abonnee bent, kunt u voor Netflix betalen via uw Comcast-factuur.

Sony's PlayStation TV-service komt naar Mac- en pc-browsers

Na vorige week naar Android TV te zijn gekomen, is PlayStation-weergave aangekomen in Mac- en pc-browsers, wat betekent dat het beschikbaar is op zowat elk apparaat dat je maar kunt bedenken. L...

Japan heeft een aantal exclusieve PSVR-titels, maar je mist niet veel

Tenzij je een misselijkmakende sensatie krijgt door je ongemakkelijk en verward te voelen.

Apple staat op het punt om single sign-on voor Apple TV te lanceren

Het bedrijf heeft de functie overhandigd aan bètatesters om te zien hoe het in de echte wereld werkt.

Periscope introduceert Clinton- en Trump-maskers voorafgaand aan de verkiezingsdag

Stel je voor als een van de kandidaten tijdens je live-uitzending.

De waarheid over de geheime server van Trump en Rusland

Het is moeilijk om de hacks en barsten van de verkiezingen niet te volgen, zelfs als je dat niet wilt - elke dag is er een nieuwe beschuldiging of hysterische onthulling. Dus jij...

Code.gov is de open-source softwarehub van de Amerikaanse overheid

Het Witte Huis lanceert Code.gov om iedereen toegang te geven tot de open-sourceprojecten van de Amerikaanse overheid.

Het klinkt alsof Facebook Messenger binnenkort meer games zal hebben

Blijkbaar was basketbal nog maar het begin.