'Battlefield 1' DLC voegt een speelbare klasse voor vrouwelijke soldaten toe

EA

Door de klok terug te draaien naar de Eerste Wereldoorlog, heeft DICE misschien wel een van de beste games in de Battlefield-serie gemaakt. Nu, met de nieuwste DLC van Battlefield 1, gebruikt de ontwikkelaar ons tragische verleden om zijn franchise schoppend en schreeuwend de 21e eeuw in te slepen. Geïnspireerd door de beruchte Russische militaire eenheid uit 1917, The Women's Battalion of Death, introduceert de 'In the Name of the Tsar'-uitbreiding van deze zomer voor het eerst een vrouwelijke soldatenklasse in Battlefield.

Zoals je zou verwachten van een eenheid met zo'n intimiderende naam, waren deze soldaten behoorlijk brutaal, ze namen meer dan 200 gevangenen over terwijl ze dapper vochten aan het westfront. De nieuwe multiplayer-klasse die deze soldaten uit de echte wereld hebben geïnspireerd, wordt de Russian Scout genoemd - en dat is alles wat we tot nu toe weten. EA heeft gezegd dat het meer informatie over de Russische Scout op de E3 zal onthullen, naast de nieuwe kaarten die fans kunnen verwachten van de komende uitbreiding.Met de eerste Battlefield-game die in 2002 werd gelanceerd, is het vreemd om te bedenken dat het 15 jaar heeft geduurd voordat de franchise een vrouwelijke klasse bevatte. Maar helaas is dit niet alleen een Battlefield-specifiek probleem, maar misschien wel een genre-probleem. Online shooters hebben een beetje de reputatie een jongensclub te zijn, en met vrouwelijke personages die nog steeds een zeldzaamheid zijn in de meeste first person shooters, wordt het toevoegen van vrouwen aan de mix nog steeds gezien als een even belangrijke mijlpaal als het veranderen van de setting van het spel.

Gelukkig veranderen er dingen. Overwatch is een shooter met een briljante mix van geslachten en etniciteiten zonder het gevoel te hebben dat het een cynische oefening is, en het is niet verwonderlijk dat vrouwen massaal naar het spel stromen. Met boze gamers op Twitter die ironisch genoeg klagen dat de opname van vrouwelijke soldaten in Battlefield 1 historisch gezien niet correct is, roept de vraag op waarom zoveel mannelijke gamers worden bedreigd door het idee van vrouwen in videogames?

Aanbevolen verhalen

Google voegt gezinsvriendelijke functies toe aan Agenda, Keep, Foto's

U kunt nu een gezinsgroep maken met maximaal zes leden van uw huishouden om eenvoudig agenda-informatie, foto's en video's, takenlijsten en notities met iedereen te delen.

Nintendo Details Zelda: Breath of the Wild DLC Pack 1

Het verlengen van je avontuur in Hyrule op Switch of Wii U kost deze zomer $ 19,99.

Games voor Windows maken LIVE Games speelbaar op Windows 10

Veel oude pc-games lijken prima te werken op Windows 10, maar games die gebruikmaken van het mislukte Games for Windows LIVE (GFWL)-platform van Microsoft vormen hierop een uitzondering. Ze geven je een foutmelding op Windows 10. Je kunt GFWL echter volledig uit veel games verwijderen, of gewoon problemen oplossen en ervoor zorgen dat het goed werkt.