Video's per batch converteren met Handrem

converteren-video's-per-batch-met-handrem foto 1

Vul je je telefoon of tablet met dingen om naar te kijken voor een grote reis? Als u dat doet, weet u dat uw apparaat snel vol kan raken. Zou het niet leuk zijn als je batchconversies van je favoriete video's naar de ideale grootte zou kunnen doen?

We hebben onlangs besproken hoe je dit kunt doen in Handbrake, waar we erin slaagden een grote 220 MB-video te verkleinen tot een slanke 100 MB. Theoretisch, als al onze bronbestanden zo ver kunnen worden verkleind, zouden we in staat zijn om minstens twee keer zoveel dingen op onze apparaten te passen.Het probleem is dat we maar één bestand hebben geconverteerd. Stelt u zich eens voor dat u enkele tientallen bestanden had en ze allemaal in één onbeheerde batchtaak wilde verkleinen. U kunt dit proces 's ochtends voordat u naar uw werk gaat, of' s avonds voordat u naar bed gaat, starten. Dan hoef je ze alleen maar over te zetten naar je mobiele apparaat als het klaar is.

In dit artikel gaan we het eenvoudige proces uitleggen van het converteren van een batch videobestanden in de open-source videoconversietoepassing Handbrake.

Uw uitvoermap configureren

Handrem aanzetten. Het eerste dat u hoeft te doen, is een van de voorkeuren van het programma wijzigen.

converteren-video's-per-batch-met-handrem foto 3

Als u in eerste instantie een batchconversie probeert uit te voeren, krijgt u deze foutmelding. In werkelijkheid is het niet zo dat automatische bestandsnaamgeving moet worden ingeschakeld, maar dat we een map voor onze wachtrij moeten instellen om de uitvoerbestanden op te slaan.

converteren-video's-per-batch-met-handrem foto 4

Klik op Extra -> Opties om de voorkeuren te openen.

converteren-video's-per-batch-met-handrem foto 5

Klik in de voorkeuren op Uitvoerbestanden en klik vervolgens op de knop Bladeren naast Standaardpad.

converteren-video's-per-batch-met-handrem foto 6

Selecteer nu een map waarin u wilt dat de wachtrij automatisch de uitvoerbestanden opslaat. In dit voorbeeld gaan we naar een map op ons bureaublad, zodat het gemakkelijk te vinden is.

converteren-video's-per-batch-met-handrem foto 7

Als je eenmaal hebt besloten waar je telefoonvideo's naartoe gaan, klik je op Map selecteren en ben je klaar.

Video's toevoegen aan een wachtrij

U kunt video's één voor één aan een wachtrij toevoegen, wat u zult doen als u video's van verschillende locaties wilt selecteren of als u geselecteerde bestanden op één locatie wilt toevoegen.

In ons voorbeeld gaan we klikken op Map openen, waarmee alles uit één map wordt toegevoegd.

converteren-video's-per-batch-met-handrem foto 8

Verkenner zal u vragen om een ​​map te selecteren. Blader naar de locatie waar uw bronvideo's zijn opgeslagen, kies de map en klik op Map selecteren.

converteren-video's-per-batch-met-handrem foto 9

Ter vergelijking, zodat we later kunnen zien hoeveel ruimte we besparen zodra onze batchconversie is voltooid, laten we eens kijken hoeveel ruimte de 14 bestanden die we converteren in beslag nemen. Deze groep is meer dan 2 GB, 2,38 GB om precies te zijn.

converteren-video's-per-batch-met-handrem foto 10

Dus, met onze map geselecteerd, klikken we op iPhone & iPod touch vanuit de Voorinstellingen. Handrem past automatisch de uitvoerinstellingen aan volgens de selectie van de voorinstellingen.

converteren-video's-per-batch-met-handrem foto 11

Klik op Toevoegen aan wachtrij -> Alles toevoegen en uw bestanden worden toegevoegd aan de wachtrij. Let op, het hele idee achter de wachtrij is dat je veel bestanden, vanaf verschillende locaties, als één grote klus kunt toevoegen. Dus als u eenmaal een map aan de wachtrij heeft toegevoegd, kunt u vanaf verschillende locaties nog een of afzonderlijke bestanden toevoegen.

Het punt is dat als je veel bestanden in één keer wilt converteren, ze in de wachtrij moeten worden geplaatst.

converteren-video's-per-batch-met-handrem foto 12

De wachtrij zelf heeft verschillende opties die u kunt aanpassen. Misschien wel het meest relevant is het vervolgkeuzemenu When Done, waarmee u kunt kiezen wat Handbrake doet wanneer uw batchtaak is voltooid. Sommige hiervan zijn van invloed op uw systeem, zoals de mogelijkheid om uit te schakelen of in de slaapstand te gaan, dus ze zijn ideaal als u een taak wilt starten, naar bed wilt gaan of wilt werken, en uw systeem zal uren en uren niet werken nadat Handrem is voltooid .

converteren-video's-per-batch-met-handrem foto 13

Bekijk je wachtrij, er zijn meer opties beschikbaar. Er kunnen bijvoorbeeld enkele titels zijn die u niet wilt converteren.

U kunt deze verwijderen door op de rode X te klikken, of u kunt afzonderlijke bestanden bewerken, bijvoorbeeld als u ze naar een ander formaat wilt converteren. Let op, als u op de knop Bewerken klikt, keert u terug naar de Handbrake-app, zodat u uw wijziging(en) kunt aanbrengen.

Als u wijzigingen moet aanbrengen, klikt u op Wachtrij weergeven en u ziet uw taak weer, klaar voor actie. Klik op Start als je klaar bent.

converteren-video's-per-batch-met-handrem foto 14

Het ding over een batchconversie is dat het waarschijnlijk een tijdje zal duren om te voltooien, daarom zou je er normaal gesproken een beginnen voordat je gaat werken of naar bed gaat, of wanneer je een tijdje niet achter de computer zit.

Begrijp ook dat de tijd die nodig is om te voltooien afhangt van het aantal bestanden in uw wachtrij, hoe groot ze zijn en hoe snel uw computer is.

Als u de taak wilt pauzeren, drukt u op de knop Pauze. Als u de instelling When Done wilt wijzigen, kunt u dat ook doen.

converteren-video's-per-batch-met-handrem foto 15

Als onze klus geklaard is, vergelijken we de ruimtebesparing. We zijn erin geslaagd om meer dan vijftig procent te besparen. Stelt u zich eens voor hoe dat meer dan enkele tientallen bestanden vertaalt.

converteren-video's-per-batch-met-handrem foto 16

Er passen twee keer zoveel bestanden op je telefoon of tablet!

GERELATEERDE ARTIKELENGebruik Handrem om grote videobestanden te comprimeren om ze op uw tablet of telefoon af te spelen Gebruik Verzenden naar om bestanden eenvoudig over te zetten naar uw Android-apparaat

Ga je gang en zet je nieuwe bestanden over naar je apparaat. Apple-gebruikers kunnen iTunes gebruiken en Android-bezitters kunnen de methode Verzenden naar gebruiken die in dit artikel wordt beschreven. Hopelijk kun je genoeg video's converteren om je door de saaiste vliegtuig- en autoritten te loodsen. Laat ons weten wat je ervan vindt door je uit te spreken op ons discussieforum.

Meer verhalen

Hoe u Regshot kunt gebruiken om uw register te controleren

Regshot is een geweldig hulpprogramma dat u kunt gebruiken om het aantal registervermeldingen te vergelijken dat is gewijzigd tijdens een installatie of een wijziging in uw systeeminstellingen. Hoewel de meeste pc-gebruikers dit nooit echt hoeven te doen, is het een geweldig hulpmiddel voor het oplossen van problemen en het bewaken van uw register.

Geek Trivia: wordt een Zarf gebruikt om vast te houden?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe kunnen studio's high-definition versies van tientallen jaren oude films en tv-shows uitbrengen?

Een van de voordelen van de wijdverbreide acceptatie van high-definition televisietoestellen en HD-compatibele mediaspelers zoals Blu Ray-spelers en HD-compatibele streamingboxen, is een push voor film- en televisiestudio's om oude inhoud opnieuw uit te brengen in prachtige HD. Maar hoe produceren ze precies HD-inhoud?

Beveilig uw online accounts door app-toegang van derden te verwijderen

Je hebt waarschijnlijk een paar applicaties of websites toegang gegeven tot je Google-, Facebook-, Twitter-, Dropbox- of Microsoft-account. Elke toepassing die u ooit hebt toegestaan, behoudt die toegang voor altijd - of in ieder geval totdat u deze intrekt.

Geek Trivia: de grootste gouden kluis ter wereld is?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe u uw POP3-e-mails in een IMAP-account kunt importeren

We hebben onlangs uitgelegd waarom je IMAP zou moeten gebruiken in plaats van POP3 voor je e-mail. Als je nog oude POP3-e-mails offline hebt opgeslagen, hoef je ze niet te verlaten - importeer je POP3-e-mails in een IMAP-account.

Venstertransparantie uitschakelen in OS X Yosemite

Als je de nieuwe transparante venstereffecten in OS X Yosemite niet leuk vindt, kun je ze eenvoudig uitschakelen ... of ze op zijn minst een beetje afzwakken.

Geek Trivia: De Eiffeltoren was oorspronkelijk geschilderd?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Wat is de deal met het persistente netwerk van Android dat mogelijk wordt gecontroleerd? Waarschuwing?

De release van Android 4.4 KitKat bracht een breed scala aan verbeteringen, waaronder verbeterde beveiliging. Hoewel de beveiliging misschien strenger is, kunnen de berichten nog steeds een beetje cryptisch zijn. Wat betekent de aanhoudende waarschuwing Network May Be Monitored precies, als u zich zorgen maakt, en wat kunt u doen om?

Hoe Google Keep te gebruiken om zonder frustratie aantekeningen te maken

Een van de grootste obstakels voor het bijhouden van digitale notities en takenlijsten (behalve wennen aan het niet gebruiken van pen en papier), is het vinden van een app die je leuk vindt. Google Keep is gratis, lichtgewicht, gebruiksvriendelijk en misschien wel de notitie-app die u zocht.