Thuisopname: een basistrack met cakewalk-gitaartracks 3

Ik kreeg positieve feedback toen ik leden van ons forum vroeg of ik artikelen moest schrijven over thuisopname en -productie en ik dacht dat ik verschillende artikelen zou gaan schrijven over enkele van de technieken die ik gebruik. Ik ben geenszins een professional met dit alles. Ik ben gewoon een muzikant en nerd die graag met technologie speelt. Ik heb in eerdere berichten wat thuisopnames behandeld en vandaag dacht ik dat ik je zou laten zien hoe je een gitaarnummer opneemt met Cakewalk Guitar Tracks 3. Ik raad zelden commerciële software aan, maar dit hulpprogramma zou de bank niet kapot moeten maken en het is mijn favoriet. In dit artikel ga ik ervan uit dat je Cakewalk al hebt of kent. Voor een goed overzicht van Guitar Tracks 3 kun je de Cakewalk Site bekijken.

Ik gebruik Guitar Tracks op Vista Home Premium 32bit-editie. Wat ik eerst doe, is mijn mening meteen veranderen wanneer ik een opname maak. U hoeft de bewerkingsweergave niet te gebruiken, maar om de een of andere reden zie ik graag wat ik aan het opnemen ben terwijl het gebeurt. Dus klik in de linkerbovenhoek op de knop Weergave bewerken.Het volgende dat ik doe, is de metronoom uitzetten die zich onder het Tempo-venster bevindt. Ik doe dit omdat ik me op dit moment geen zorgen maak over mijn timing en om bot te zijn irriteert het me eigenlijk dan dat het helpt.

Ervan uitgaande dat uw uitrusting al is ingesteld, kunnen we naar de volgende stap gaan. Als het niet is ingesteld ... waar wacht je nog op man! Ok, alles is aangesloten en ik druk op de 'R'-knop op nummer één, wat de eerste stap is bij het opnemen van dit nummer. Nadat het is geselecteerd, zou ik mijn volume moeten zien dat aangeeft dat er een signaal doorkomt. Dit is handig omdat ik nu kan zitten en mijn volumes, EQ en microfoons kan aanpassen. Als alles is ingesteld, druk ik op de hoofdopnameknop bovenaan mijn scherm.

home-recording-een-basic-track-met-cakewalk-gitaar-tracks-3 foto 3

Daar gaan we. Terwijl je speelt, kun je de opnameniveaus en -tijd bekijken. Als u klaar bent, drukt u nogmaals op de hoofdopnameknop om de track af te spelen en eventueel te bewerken.

home-opname-een-basic-track-met-cakewalk-gitaar-tracks-3 foto 5

Nu kunnen we doorgaan en doorgaan met het opnemen van andere tracks. Voor dit voorbeeld ga ik een basissolo doen over mijn akkoordprogressie. Het proces is precies hetzelfde als wat we deden met Track 1. Op deze manier kun je in realtime luisteren naar wat er op track 1 speelt en er solo overheen gaan.

home-opname-een-basic-track-met-cakewalk-gitaar-tracks-3 foto 6

Na wat bewerking (wat ik later zal bespreken) ging ik verder en exporteerde ik de voltooide track. Ik exporteer mijn tracks altijd als WAV-bestanden en comprimeer ze later naar andere formaten. Voor deze heb ik dBpowerAmp gebruikt, die ik ook eerder heb behandeld. Hieronder kan je de afgewerkte versie beluisteren. Ik besloot er alles aan te doen en er ook een gekke video voor te maken. Je eigen muziek, video, online promotie maken … enz. HET IS ZO VEEL LEUK!

Ik ben van plan om in de loop van de maanden nog veel meer te schrijven over thuisopnames. Ik kijk erg uit naar je feedback! Als er voldoende vraag is naar dit soort artikelen, kunnen we een hele sectie maken die is gewijd aan muziekproductie, thuisopnames ... enz!

Meer verhalen

Hoe gefocust te blijven: train je hersenen

Leer hoe u gefocust kunt blijven en uw productiviteit kunt verhogen door afleidende signalen te vermijden.

9 tekenen dat u (misschien) nu uw baan moet opzeggen

Zit je vast met nadenken: 'Moet ik mijn huidige functie verlaten of gewoon volhouden?' Overweeg deze belangrijke signalen.

Deze millennials runnen franchises met hun ouders. Dit is wat ze hebben geleerd.

Geconfronteerd met verminderde vooruitzichten op een baan, werken millennials steeds vaker samen met hun ouders in de franchisewereld.

Hoe een zakelijke kans te onderzoeken?

Bescherm uzelf door te leren wat een zakelijke kans werkelijk is, hoe de overheid ze reguleert en welke stappen u moet nemen om ervoor te zorgen dat u de best beschikbare kans hebt gevonden.

Het franchisebedrijfsplan schrijven

Tips nodig voor het schrijven van een plan voor uw bedrijf? De 5 belangrijkste elementen die elk franchisebedrijfsplan zou moeten hebben.

Een goede zakelijke kans opsnuiven

business, business opportunity - Een goede zakelijke kans opsnuiven - Entrepreneur.com

6 essentiële eigenschappen van succesvolle ondernemers

Ben je klaar om de sprong te wagen en een franchisebedrijf te runnen?

De beste webhostingservices voor kleine bedrijven van 2016

Elk bedrijf heeft een website nodig. Deze eersteklas providers bieden de functies, stabiliteit en brute kracht die u nodig hebt om uw inhoud te leveren en uw producten en diensten te verkopen.

'Web Of Trust'-browserextensie kan niet worden vertrouwd

De populaire browserextensie verkoopt zeer gedetailleerde informatie over u aan derden.

NFL VR-serie maken voor Google's Daydream, YouTube

De eerste aflevering gaat live op YouTube Thanksgiving Day, zodat kijkers 'een week kunnen doorbrengen met de Philadelphia Eagles'.