Basisnetwerkproblemen oplossen met Command Line + Telnet Fun

Dus u kunt niet op internet of verbinding maken met uw thuis- of kantoornetwerk? Hier zijn enkele basishulpprogramma's voor de opdrachtregel die u kunt gebruiken om het probleem te lokaliseren.

Alle volgende gebruiken de opdrachtregelinterface in Windows die toegankelijk is door CMD in de run-regel in XP of het zoekveld in Vista te typen. Klik na het typen van CMD op OK of druk op Enter.

basic-netwerk-problemen oplossen-met-command-line-telnet-fun foto 1U kunt geen verbinding maken met het netwerk, maar al uw hardware lijkt goed te werken. U kunt proberen uw netwerkkaart te pingen om te controleren of deze werkt door de lokale host te pingen. Typ bij de prompt ping 127.0.0.1″ Zonder de aanhalingstekens. Als je 4 keer een antwoord krijgt, ben je klaar om te gaan. Zo niet, dan wilt u uw NIC (Network Identification Card) onderzoeken.

basic-netwerk-problemen oplossen-met-command-line-telnet-fun foto 2

Een gemakkelijke manier om erachter te komen of u met internet communiceert, is door een bekende site zoals Google of Yahoo te pingen. Typ gewoon ping www.yahoo.com als u een antwoord ontvangt dat 4 keer zo groot is als u met internet praat.

basic-netwerk-problemen oplossen-met-command-line-telnet-fun foto 3

Ik zal de komende weken nog veel meer nuttige tips voor het oplossen van netwerkproblemen toevoegen. Op dit moment zou ik graag volledig willen schakelen en u een oude Telnet-film willen laten zien die al jaren bestaat. Klik op Start Nu uitvoeren typ telnet:towel.blinkenlights.nl

basic-netwerk-problemen oplossen-met-command-line-telnet-fun foto 4

Leun achterover en kijk naar een telnet-versie van Star Wars.

basic-netwerk-problemen oplossen-met-command-line-telnet-fun photo 5

Meer verhalen

Wijzig Outlook 2007 om de onderwerpregel boven de afzender weer te geven

Als u liever de onderwerpregel als de bovenste regel ziet wanneer u de verkorte weergave in Outlook gebruikt, kunt u een eenvoudige aanpassing maken om de onderwerpregel bovenaan en het van-adres onderaan weer te geven. Ik heb gemerkt dat dit helpt als je veel e-mails van dezelfde mensen ontvangt, omdat je kunt zien wat de

Bijlagen openen in Outlook 2007 via toetsenbord

Een lezer schreef een tijdje terug met de vraag of er een sneltoets was om bijlagen in Outlook te openen. Aangezien deze gedachte al een aantal keer eerder bij me was opgekomen, zocht ik naar een manier om het te doen. Blijkt dat het eigenlijk vrij eenvoudig is, en ik weet zeker dat velen van jullie zich al hebben gerealiseerd hoe dit te doen.

Automatisch afspelen uitschakelen in Windows Vista

De AutoPlay-opties van Windows Vista zijn een grote verbetering ten opzichte van Windows XP in termen van flexibiliteit, maar helaas zijn er zoveel opties dat het verwarrend kan zijn, vooral omdat er geen specifieke vermelding van USB-flashstations in de opties is.

Wizard Bureaublad opschonen uitschakelen in XP

Een van de irritantere standaardinstellingen in Windows XP is de Desktop Cleanup Wizard. Ik denk dat ik Windows niet nodig heb om me te vertellen wat ik wel of niet op mijn bureaublad moet hebben. Ook heb ik in de IT geconstateerd dat een medewerker een bepaald pictogram een ​​paar maanden niet mag gebruiken en wanneer ze dat pictogram moeten vinden

Systeeminfo voor Windows

Een freeware tool die ik vaak gebruik in de IT is Systeeminfo voor Windows. Dit kleine lichtgewicht hulpprogramma zit boordevol kracht. U hoeft niets op de lokale harde schijf te installeren ... voer het gewoon uit vanaf een springstation of zet het op een schijf. Als je details nodig hebt over een computer waar je aan werkt, SIW

Eerdere meldingspictogrammen opschonen in Windows Vista

Een zeer handige functie in Windows is de mogelijkheid om automatisch systeemvakpictogrammen te verbergen wanneer ze niet in gebruik zijn. Het probleem is dat Explorer na verloop van tijd een lijst in de cache opslaat van elk afzonderlijk pictogram dat het ooit heeft gezien, en uw lijst kan groeien tot honderden items waarvan Explorer weet.

Maak extern bureaublad sneller

Als u op kantoor of thuis haastig op een computer moet werken, kan het wijzigen van een paar opties voordat u verbinding maakt de verbindingssnelheid verbeteren. We maken alleen verbinding met de computer om een ​​probleem op te lossen of om problemen op te lossen, zodat de graphics op de externe machine er niet fancy uit hoeven te zien.

Zorg ervoor dat uw Linux SSH-sessie niet wordt verbroken

Ik ben het type nerd dat altijd een SSH-client open heeft staan, verbonden met mijn meest gebruikte servers, zodat ik direct toegang heb voor monitoring en al het andere. Als zodanig irriteert het me enorm als de verbinding wordt verbroken, dus ik deel een paar methoden om je sessie levend te houden.

Synaptics Touchpad-pictogram verwijderen uit het systeemvak

In mijn zoektocht om elk nutteloos systeemvakpictogram dat geheugen verspilt kwijt te raken, was ik erg geïrriteerd toen de automatische updates van Vista een nieuw stuurprogramma installeerden en het pictogram voor het touchpad weer in mijn systeemvak belandde. Dit pictogram heeft bijna geen voordelen, dus het moet weg.

Creative Zen V Plus

Sinds ik iTunes opgaf en naar Foobar2000 ging; Ik heb ook besloten om ook andere draagbare mp3-spelers te onderzoeken. Ik heb uiteindelijk een Creative Zen V Plus gekocht. Ik ben altijd een fan geweest van Creative-producten en deze kleine man stelt niet teleur. Ik heb het 4GB-model waarmee ik kan opslaan