De nieuwe wearable van BACTrack vertelde me hoe dronken ik was op CES

bactrack-and-039;s-nieuwe-wearable-vertelde-me-hoe-dronken-ik-was-bij-ces foto 1 Engadget AOL / Will Lipman

Om 19.00 uur gingen de deuren van het expositiecentrum open en horden journalisten braken door de fluwelen touwlijn die hen op afstand hield. Ze renden door brede, met vloerbedekking beklede gangen en negeerden behendig de smeekbeden van het personeel om kalmte en de eis om zich goed te identificeren. Er was die avond geen tijd voor beleefdheden -- het was een landrush, met beperkte tafelruimte en toegang tot de schaarse ethernetverbindingen. Welkom bij de Pepcom Digital Experience, waar zowel exposanten als verslaggevers om de aandacht van de ander strijden in de hoop hun concurrentie te winnen. Het is waanzin, genoeg om een ​​man te laten drinken. Dus dat is precies wat ik deed.

Maar waar is het plezier om gepest te worden -- op de klok en in het bijzijn van mijn bazen, natch -- tenzij ik de score kan bijhouden? Dat is waar de nieuwste alcoholmonitor van BACTrack, de Skyn ​​genaamd, van pas komt. Het bewaakt continu de hoeveelheid ethanolmoleculen die door de huid ontsnappen en geeft bijna realtime metingen aan de bijbehorende iOS-app. Dus in plaats van in een breathalyzer te blazen, zoals je zou doen bij hun lokale DUI-controlepunt, hoef je alleen maar naar je telefoon te kijken. De Skyn ​​kan ook worden geïntegreerd met de Apple Watch, ter vervanging van de normale band.Dit apparaat biedt geen BAG (Blood Alcohol Content) zoals conventionele breathalyzers doen. In plaats daarvan meet het het transdermale alcoholgehalte (TAC) van een persoon vanaf de binnenkant van hun pols. Het bedrijf werkt nog aan een algoritme dat de continu gegenereerde TAC omzet in BAC, dat een inschatting maakt van je mate van dronkenschap voor een bepaald moment. Momenteel spuugt het systeem alleen een .csv-bestand uit met de verzamelde onbewerkte gegevens, dus die avond bleef ik drankjes tellen en mijn eigen conclusies trekken om te vergelijken met een ademanalysetest die voor het einde van de avond was gepland.

bactrack-and-039;s-nieuwe-wearable-vertelde-me-hoe-dronken-ik-was-bij-ces foto 2

De onderkant van de Skyn ​​verbergt de met stof beklede sensor - Image Credit: Engadget AOL / Will Lipman

Aangezien dit technisch gezien een werkavond was, besloot ik langzaam te beginnen en dronk ik een wodka en cola op weg naar de BACTrack-tafel om de Skyn ​​op te halen. De vertegenwoordigers van het bedrijf gaven me een snel overzicht van de functies voordat ik het aan een iPad koppelde, het om mijn pols bond en me op weg stuurde. Het fijne aan de Skyn ​​is dat je hem niet per se binnen het Bluetooth-bereik van je telefoon of tablet hoeft te houden. Het kan een avond aan data aan boord opslaan en later downloaden naar het mobiele apparaat. In dit geval bleef de iPad aan de BACtrack-tafel.

In de volgende twee uur, terwijl ik me een weg baande en me een weg baande door menigten technologie-gawkers, overijverige PR-vertegenwoordigers, standbabes en cocktailkelners, ontwikkelde ik iets van een systeem. Op weg van de perstafel naar de stand van een bepaalde exposant dronk ik een cocktail, ofwel een waterkoker en cola of een van de thema-martini's van het evenement - die beide ongeveer 1,5 tot 4 ounce sterke drank bevatten. Nadat ik mijn doelhokje had bezocht, ging ik terug naar de perstafel en at een enkele portie hors 'd'oeuvres - ofwel een tandenstoker met andouille-worst of een paar wafelfrietjes.

Volgens mijn telling heb ik in de loop van de nacht acht verschillende stands bezocht. Dat vertaalt zich in acht cocktails, minimaal twee volle andouille-worstjes en 16 wafelfrietjes. Ik heb ook twee glazen onvervalste cola gesmokkeld toen ik voelde dat ik overdreven aangeschoten werd (hey, ik moet het professioneel houden, mensen) gewoon om mezelf onder controle te houden. Toen het evenement eindigde, slenterde ik naar de BACTrack-stand om het apparaat terug te brengen en mijn ademanalysetest te doen. Ik was 20 minuten van tevoren gestopt met drinken (zoals vereist is voor breathalyzers) en eindigde met het blazen van een .06 - dat is lager dan de .08-limiet die me een DUI zou hebben opgeleverd als ik achter het stuur van een auto was gestapt (serieus, don 't drinken en rijden), en de helft van de .12 die ik aanvankelijk had geraden dat ik was.

bactrack-and-039;s-nieuwe-wearable-vertelde-me-hoe-dronken-ik-was-bij-ces foto 3

Nogmaals, hoewel de gegevensuitvoer van de Skyn ​​gewoon onbewerkte metingen waren, in plaats van een gemakkelijker te interpreteren BAC, toont de grafiek van de gegevens een gestage progressie van intoxicatie en pieken wanneer ik een drankje drink. Dit apparaat werkt dus duidelijk, maar of het zo nauwkeurig is als conventionele ademanalysetests, valt nog te bezien. Het bedrijf is van plan om de Skyn ​​ergens in 2017 op de markt te brengen, dus ze hebben wat tijd om het systeem in goede staat te krijgen. Hopelijk is mijn lever tegen die tijd hersteld.

Aanbevolen verhalen

De nieuwe schermen van ASUS zijn onder andere een met een draadloos oplaadstation

Er is ook een 4K HDR pro-monitor met Thunderbolt 3.

Nintendo mini NES-modders bedenken hoe ze nieuwe games kunnen toevoegen

ROM's kunnen zijdelings op het systeem worden geladen, maar een bepaald niveau van technische kennis wordt aanbevolen.

Carnival Cruises ontwierp een wearable voor nog luie vakanties

Er is een onwaarschijnlijke toegang tot de wearables-markt die naar de CES van dit jaar komt. Tijdens een keynote-speech die donderdag gepland staat, zei megalithische cruisemaatschappij Carnival...

Geek Trivia: Welke Harry Potter-acteur kreeg essentiële informatie over het serieplot voordat hij de eerste film filmde?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!