Een back-up van een SQL-database herstellen met behulp van SQL Server Management Studio

We hebben eerder een eenvoudig herstel van de SQL-database behandeld met behulp van de opdrachtregel, wat ideaal is voor het herstellen van back-upbestanden die zijn gemaakt op dezelfde SQL Server-installatie, maar als u een back-up herstelt die is gemaakt op een andere installatie of gewoon de voorkeur geeft aan een aanwijzen-en-klik-interface, gebruik dan SQL Server Management Studio (of de Express-editie) maakt deze taak gemakkelijk.

Opmerking: SQL Server-experts willen de les van vandaag misschien overslaan, omdat deze gericht is op beginners.

Voordat u begint, moet u het SQL-back-upbestand (heeft meestal de extensie .BAK) naar een lokale harde schijf op de SQL Server-doelcomputer kopiëren.Open SQL Server Management Studio en log in op de SQL Server waarnaar u de database wilt herstellen. U kunt het beste inloggen als Windows-beheerder of als de SQL 'sa'-gebruiker.

Nadat u bent ingelogd, klikt u met de rechtermuisknop op de map Databases en selecteert u 'Database herstellen'.

herstellen-een-sql-database-back-up-met-sql-server-beheer-studio foto 3

Klik op de knop met de weglatingstekens naast 'Van apparaat' onder het gedeelte 'Bron voor herstel'.

herstellen-een-sql-database-back-up-met-sql-server-beheer-studio foto 4

Stel 'Bestand' in als het back-upmedium en klik vervolgens op 'Toevoegen'.

herstellen-een-sql-database-back-up-met-sql-server-beheer-studio foto 5

Blader naar het SQL-back-upbestand (BAK) dat u wilt herstellen.

herstellen-een-sql-database-back-up-met-sql-server-beheer-studio foto 6

herstellen-een-sql-database-back-up-met-sql-server-beheer-studio foto 7

Typ of selecteer in het dialoogvenster Database herstellen de naam van de database waarnaar u deze back-up wilt terugzetten.

  • Als u een bestaande database selecteert, wordt deze vervangen door de gegevens uit de back-up.
  • Als u een databasenaam typt die momenteel niet bestaat in uw SQL Server-installatie, wordt deze gemaakt.

Selecteer vervolgens het herstelpunt dat u wilt gebruiken. Aangezien een SQL-back-upbestand meerdere back-ups kan bevatten, ziet u mogelijk meer dan één herstelpunt.

herstellen-een-sql-database-back-up-met-sql-server-beheer-studio foto 8

Op dit moment is er voldoende informatie ingevoerd om de database te herstellen. SQL-back-upbestanden slaan echter informatie op over waar gegevensbestanden worden gekopieerd, dus als er problemen zijn met het bestandssysteem, zoals een niet-bestaande doelmap of conflicterende namen van gegevensbestanden, zal er een fout optreden. Deze problemen komen vaak voor bij het terugzetten van een back-up die is gemaakt op een andere SQL Server-installatie.

Om de instellingen van het bestandssysteem te bekijken en te wijzigen, klikt u op de pagina Opties aan de linkerkant in het dialoogvenster Database herstellen.

Op de pagina met opties moet u ervoor zorgen dat de kolom 'Herstellen als' verwijst naar geldige maplocaties (u kunt deze indien nodig wijzigen). De bestanden hoeven niet te bestaan, maar het mappad moet wel bestaan. Als de respectieve bestanden bestaan, volgt SQL Server een eenvoudige set regels:

  • Als de 'Naar database' (van de pagina Algemeen) overeenkomt met de hersteldatabaseback-up (d.w.z. terugzetten naar overeenkomende databases), worden de respectieve bestanden overschreven als onderdeel van het herstel.
  • Als de 'Naar database' niet overeenkomt met de hersteldatabaseback-up (d.w.z. terugzetten naar een andere database), moet 'Bestaande database overschrijven' worden aangevinkt om het herstelproces te voltooien. Gebruik deze functie met de nodige voorzichtigheid, aangezien u mogelijk back-upgegevens van een database kunt herstellen bovenop gegevensbestanden uit een geheel andere database.

Over het algemeen kunt u zien dat de databases verschillen op basis van de 'Oorspronkelijke bestandsnaam', de interne naam die SQL Server gebruikt om naar de respectieve bestanden te verwijzen.

herstellen-een-sql-database-back-up-met-sql-server-beheer-studio foto 10

Zodra uw herstelopties zijn ingesteld, klikt u op OK.

herstellen-een-sql-database-back-up-met-sql-server-beheer-studio foto 11

Conclusie

SQL Server Management Studio maakt het herstelproces eenvoudig en is ideaal als u zelden databaseherstel uitvoert. Dit proces werkt in elke versie van SQL Server, van Express tot Enterprise. Als u de Express-versie gebruikt, kunt u SQL Server Management Studio Express downloaden om toegang te krijgen tot deze interface.

Links

Download SQL Server Management Studio Express van Microsoft

Meer verhalen

Krijg meer informatie over contactpersonen de nieuwe Outlook Social Connector

Wil je snel meer te weten komen over de mensen met wie je mailt? Hier leest u hoe de Outlook Social Connector u kan helpen op de hoogte te blijven en verbonden te blijven zonder uren op Facebook te verspillen.

Verfraai uw Google-agenda met Event Flairs

Als u een Google Agenda-gebruiker bent, wilt u misschien enkele opties om deze aan te passen. Als je de standaardinterface beu bent, kijken we vandaag naar Event Flairs van Google Labs waarmee je het uiterlijk van de kalender kunt aanpassen.

Hoe het modelnummer/snelheid van de processor op Linux te zien?

Als u op iemand anders vertrouwt voor beheerde hosting van uw Linux-servers, weet u misschien niet altijd precies op welk type server u daadwerkelijk draait. Er is echter een snelle en gemakkelijke manier om dit te achterhalen.

Help haperingen in videostreams in VLC en Windows Media Player te voorkomen

Bij het bekijken van een video die via uw thuisnetwerk wordt gestreamd, is het vervelend om het stottereffect te krijgen. Met een simpele aanpassing in VLC en Windows Media Player kunnen we deze ergernis helpen voorkomen.

Forceer een niet-reagerende grafische toepassing in Ubuntu

Er zijn veel commandoregelhulpprogramma's om niet-reagerende programma's in Linux te doden, maar voor degenen die geneigd zijn om op de knop te drukken, kun je met de Force Quit-paneelknop elke app doden waarop je kunt klikken zonder iets te hoeven onthouden.

Volg trending onderwerpen, favoriete blogs en meer met Regator

Regator beheert RSS-feeds en vindt het meest relevante nieuws van populaire blogs op internet. U kunt Regator zien als uw persoonlijke nieuwscurator en deze aanpassen om u het nieuws te geven zoals u dat wilt.

Stel een Wake on LAN-configuratiescherm in voor uw netwerk

Als IT-manager zijn er veel dingen die u kunt doen die direct van invloed zijn op de bedrijfsresultaten. Terwijl de meest voor de hand liggende directe hardware- en softwarekosten zijn, is een aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien het energie-/elektriciteitsverbruik door computersystemen. Terwijl servers 24/7 beschikbaar moeten zijn, desktop

Android uitvoeren op uw netbook of desktop

Wilt u het Android-besturingssysteem van Google uitproberen op uw netbook of desktop? Hier leest u hoe u Android vanaf een flashstation kunt gebruiken en kunt zien hoe snel Android op echte hardware kan draaien!

Waar u uw Google Analytics-trackingcode kunt vinden

Heeft u uw Google Analytics-trackingcode voor uw website nodig? Google maakt het niet gemakkelijk te vinden, maar hier is hoe u het kunt doen.

Voeg wat visuele flair toe aan het Taakbeheer-scherm in Windows 7

Als je het leuk vindt om je systeem zo veel mogelijk aan te passen, dan hebben we een leuke manier voor je om het kleurenschema voor het Taakbeheer-venster te wijzigen. Die tabbladen Prestaties en Netwerken hebben binnen een paar minuten een frisse nieuwe look.