Back-up en herstel van de lijst met vertrouwde sites van Internet Explorer

Als u een computer op een bedrijfsnetwerk heeft gebruikt, heeft u waarschijnlijk een website aan uw lijst met vertrouwde sites moeten toevoegen omdat deze anders gewoon niet zou werken. Na een tijdje krijg je een warboel van sites in je lijst met vertrouwde sites ... dus hoe zet je die over naar een nieuwe computer zonder ze opnieuw te typen?

Zoals bijna al het andere in Windows, is er een snelle manier om dit in het register te doen door een back-up te maken van een enkele sleutel, die we vandaag voor u zullen behandelen.

Waar maken we weer een back-up van?Voor degenen onder u die niet weten waar we het over hebben, als u naar het tabblad Beveiliging onder Internetopties gaat, ziet u een pictogram Vertrouwde sites in de lijst.

back-up-en-herstel-internet-explorer-en-8217;s-trusted-sites-list foto 1

Als u dat pictogram en vervolgens de knop Sites selecteert, verschijnt er een dialoogvenster waarmee u sites kunt toevoegen aan of verwijderen uit de zone.

back-up-en-herstel-internet-explorer-en-8217;s-trusted-sites-list foto 2

Voor dit voorbeeld heb ik een schone computer gebruikt waarop alleen howtogeek.com aan de lijst was toegevoegd, wat dwaas zou zijn om een ​​back-up te maken via het register ... dit zou echt moeten worden gebruikt voor machines met een lange lijst.

Back-up maken via Regedit

Open regedit.exe via het zoek- of uitvoervak ​​in het startmenu en navigeer naar beneden naar de volgende sleutel:

HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionInternet SettingsoneMapDomains

back-up-en-herstel-internet-explorer-en-8217;s-trusted-sites-list foto 3

Klik met de rechtermuisknop op de Domains-toets en kies Exporteren en geef het bestand een bruikbare naam. U kunt het vervolgens overzetten naar elke andere computer die u wilt.

De back-up importeren

Dit is zo simpel als dubbelklikken op het bestand op een computer waarop u die lijst wilt herstellen. Onthoud dat het mogelijk de vermeldingen die momenteel op de computer staan ​​die u herstelt, zal wissen en ze zal vervangen door de reservekopie.

back-up-en-herstel-internet-explorer-en-8217;s-trusted-sites-list foto 4

Zoals je kunt zien, was ik in staat om het back-upbestand van mijn Vista-machine te nemen en het op mijn XP-machine te herstellen:

back-up-en-herstel-internet-explorer-en-8217;s-trusted-sites-list foto 5

Dit is waarschijnlijk het handigst voor iemand in de IT... gemakkelijke manier om alle zakelijke web-apps slechts één keer toe te voegen aan de lijst met vertrouwde sites.

Meer verhalen

Plaknotities gebruiken in Windows Vista of XP

Een van de hoofdbestanddelen van elke kantoorbaan is het traditionele gele plakbriefje, dat te vaak wordt gebruikt om wachtwoorden naast de monitor te plakken. Omdat ik een nerd was, dacht ik dat ik in plaats daarvan een digitale oplossing zou gebruiken ... er zijn veel alternatieven, maar Windows Vista heeft er een ingebouwd.

Reset uw vergeten wachtwoord op de gemakkelijke manier met behulp van de ultieme opstart-cd voor Windows

We hebben eerder geschreven over hoe u uw eigen Ultimate Boot-cd voor Windows kunt maken, die is gebaseerd op XP, maar die nog steeds kan worden gebruikt voor het repareren van Vista-computers. Vandaag laten we u zien hoe u uw wachtwoord eenvoudig opnieuw kunt instellen met die cd.

Familieplezier: foto's delen met Photo Gallery en Windows Live Spaces

Dus je hebt een geweldige zomervakantie gehad met je familie en nu wil je die foto's delen met vrienden en familie. Als u Windows Vista gebruikt, kunt u die herinneringen beheren en delen met anderen met behulp van Vista's Photo Gallery en Windows Live Spaces.

Secure Computing: Detecteer en verwijder malware met Windows Defender

Hoewel we alle gratis antispywaretoepassingen behandelen, is het niet meer dan eerlijk om te praten over de volledig gratis Windows Defender-tool die is ingebouwd in Windows Vista en beschikbaar is als gratis download van Microsoft voor XP-gebruikers.

Reset uw Ubuntu-wachtwoord eenvoudig vanaf de Live-cd

Ons laatste artikel over hoe je je Ubuntu-wachtwoord eenvoudig kunt resetten via het grub-menu was behoorlijk populair, dus ik heb besloten een serie te maken over alle verschillende manieren om je wachtwoord opnieuw in te stellen op Linux of Windows ... de les van vandaag is hoe je de Live-cd om het wachtwoord opnieuw in te stellen.

Verbeter de look & feel van Windows XP op een gemakkelijke manier

Dit is een gastartikel van Ghaus Iftikhar Nakodari van AddictiveTips.

Veilig computergebruik: blokkeer en voorkom schadelijke software met SpywareBlaster

Een van de gemakkelijkste instellingen voor anti-spywareprogramma's is JavaCool's SpywareBlaster. In plaats van te wachten met het scannen en verwijderen van spyware nadat de pc al is geïnfecteerd, wordt voorkomen dat spyware ooit uw computer infecteert.

Veilig computergebruik: maak geplande scans met Spybot Search & Destroy

Zoals ik in een eerdere post heb aangegeven, is Spybot Search & Destroy geenszins achterhaald, zoals sommigen in de branche je willen doen geloven. Ik schreef dat artikel meer dan een jaar geleden en sindsdien is Spybot alleen maar beter geworden.

Veilig computergebruik: help schadelijke software te identificeren en te elimineren met Ad-Aware

Als het gaat om kwaadaardige software (malware), worden verschillende termen zoals adware, spyware, malware, enz. gegeven op basis van de actie die ze ondernemen. Elk van deze ongewenste stukjes software doet verschillende dingen, maar het komt erop neer dat u er niets van op uw pc wilt hebben.

Reset uw vergeten Ubuntu-wachtwoord in 2 minuten of minder

Als je ooit je wachtwoord bent vergeten, ben je niet de enige... het is waarschijnlijk een van de meest voorkomende problemen met technische ondersteuning die ik in de loop der jaren ben tegengekomen. Gelukkig, als je Ubuntu gebruikt, hebben ze het ongelooflijk eenvoudig gemaakt om je wachtwoord opnieuw in te stellen.