Terug naar schoolgids voor enkele geweldige apps en bronnen

Het kopen van schoolboeken, het starten van nieuwe lessen en proberen een schema te maken, kan hectisch zijn als je naar school gaat. We hebben een gids samengesteld met enkele van de beste apps en kortingen om u te helpen het meeste uit het nieuwe schooljaar te halen.

terug-naar-school-gids-naar-een-geweldige-apps-en-bronnen foto 1

Foto door SvadilfariZorg ervoor dat je de basis hebt

Allereerst moet je er natuurlijk voor zorgen dat je de basis onder de knie hebt. Het is vrij goedkoop om als student up-to-date software te krijgen, dus er is geen reden om te beknibbelen. Microsoft biedt momenteel Office 2010 Professional aan voor $ 79,95 en een upgrade van Windows 7 Professional voor slechts $ 29,95 als je een student bent. Voor meer informatie hierover, bekijk deze check out hoe studenten goedkoop en gemakkelijk kunnen upgraden naar Office 2010 en Windows 7. Uw universiteitsboekwinkel biedt mogelijk ook scherp geprijsde software, dus zorg ervoor dat u deze ook bekijkt.

Als u momenteel een andere editie van Windows 7 op uw computer gebruikt, zoals Starter of Home Premium, kunt u deze korting gebruiken om te upgraden naar Professional met Anytime Upgrade. Of, als u nog steeds XP gebruikt, zorgt u ervoor dat uw computer klaar is voor de upgrade met de Upgrade Advisor.

Als u merkt dat u op uw school programma's moet gebruiken die zijn ontworpen voor Windows XP, kunt u deze altijd uitvoeren in Windows 7 met XP-modus. We raden aan om de XP-modus in VMware Player te gebruiken, omdat deze meer functies biedt en u ook andere besturingssystemen zoals Ubuntu rechtstreeks in Windows 7 kunt testen.

Windows 7 van Flickr via twopix

Koop educatieve software goedkoop of gratis

Afhankelijk van je lessen, heb je misschien een breed scala aan andere programma's nodig om door de universiteit te komen. Het mooie is dat veel professionele programma's helemaal gratis beschikbaar zijn voor studenten. Hier zijn enkele van de beste deals die we hebben gevonden:

  • Visual Studio 2010, Windows Server 2008 R2, SQL Server 2008 R2, Expression Studio 4 en meer zijn allemaal gratis beschikbaar voor studenten van het Dreamspark-programma van Microsoft. Bovendien bieden veel hogescholen MSDNAA aan studenten informatica; kijk op de MSDNAA-site van Microsoft om te zien of uw universiteit het aanbiedt.
  • AutoCAD 2011, Maya 2011, 3ds Max, Autodesk Revit en meer zijn gratis beschikbaar voor studenten van de Autodesk Education Community.
  • Adobe biedt geen gratis programma's aan studenten, maar biedt wel hoge kortingen op Creative Suite en individuele Adobe-programma's voor studenten. Kijk op de Adobe Student and Teacher Editions-site voor meer informatie.
  • Mathematica is verkrijgbaar tegen een speciale academische prijs van Wolfram, en je kunt een jaarlijkse of semestereditie kopen voor een nog lagere prijs als je het maar voor één klas nodig hebt. Als alternatief kunt u de gratis Wolfram Alpha-zoekopdracht eens proberen; het laat je gratis gebruik maken van een groot deel van de kracht van Mathematica, en is geweldig voor wiskunde, wetenschap, muziek en meer.
  • Andere software nodig voor lessen? Kijk in de boekwinkel van je hogeschool voor kortingen, of JourneyEd voor meer software en bronnen met korting voor studenten.

Bespaar op studieboeken met eBooks

terug-naar-school-gids-naar-een-geweldige-apps-en-bronnen foto 3

We hebben uw rekening voor schoolsoftware verlaagd, dus laten we nu eens kijken hoe u uw computer kunt gebruiken om te besparen op schoolboeken. Zelfs als het enige leesapparaat dat je hebt je laptop is, kan het nog steeds een goede optie zijn om studieboeken te lezen, vooral als je honderden dollars kunt besparen. Bovendien kunt u uw rug sparen en voorkomen dat u elke dag ongeveer een half dozijn zware studieboeken hoeft te dragen. Enkele manieren om uw studieboeken als eBooks te krijgen zijn:

  • Barnes & Noble's NOOKstudy biedt veel populaire studieboeken voor digitale verhuur of aankoop. Hiermee kunt u geselecteerde hoeveelheden tekst uit uw studieboeken kopiëren en afdrukken, en kunt u uw studieboeken op maximaal 2 computers bewaren.
  • Amazon's Kindle voor pc en andere apparaten biedt een aantal studieboeken te koop aan. Je kunt je Kindle-eBooks meestal op maximaal 5 apparaten bewaren, waaronder een iPhone, iPad, netbook, Android-telefoon en meer.
  • Coursesmart biedt bijna alle populaire studieboeken aan in eBook-vorm. U kunt online studieboeken kopen die u vanuit elke moderne browser kunt lezen, of u kunt kiezen voor downloadbare studieboeken op één pc, iPad of iPhone. Met Coursesmart kun je afzonderlijke hoofdstukken van veel boeken kopen, wat een geweldige manier kan zijn om te besparen als je klas niet het hele boek gebruikt.
  • Project Gutenberg biedt veel eBooks die buiten het auteursrecht vallen om te downloaden, dus je kunt hier gratis veel klassiekers voor literatuurlessen vinden.
  • Kunt u uw leerboek niet in eBook-vorm vinden? Probeer het te huren bij Chegg.com of zoek een gebruikt exemplaar op Half.com, Amazon.com of eBay.

Er is geen reden om alleen op uw lessen te vertrouwen voor informatie. Als je meer wilt leren van topprofessoren over de hele wereld, ga dan naar iTunes U. Download iTunes en installeer het zoals je gewend bent, en je hebt gratis toegang tot duizenden lezingen. Je universiteit kan zelfs video of audio van je lessen toevoegen aan iTunes U, wat een geweldige manier is om colleges in te halen die je misschien hebt gemist.

Hulpmiddelen om u te helpen op de universiteit

Terwijl je op de universiteit zit, moet je massa's informatie uit je lessen, onderzoek en meer bijhouden. Als je Office 2010 hebt, heb je al OneNote, een geweldige applicatie voor het maken van aantekeningen die vooral goed werkt voor collegeoverzichten en meer. U kunt de Office Web Apps ook gebruiken om online een back-up van uw aantekeningen te maken, samen te werken met klasgenoten in OneNote, aan Office-projecten op Facebook te werken of zelfs te profiteren van Office-functies zonder een exemplaar van Office aan te schaffen. Een andere geweldige applicatie voor het maken van notities is Evernote, dat gratis is voor Windows, Mac OS X en een grote verscheidenheid aan mobiele apparaten. Je kunt het gebruiken om informatie op te slaan die je online vindt, of de Geek's tips gebruiken om het te integreren met Windows 7. Als je samen met je medestudenten aantekeningen wilt maken, ga dan naar Writeboard, een gratis en zeer gebruiksvriendelijke online samenwerkingstool .

Microsoft Office is een essentiële applicatiesuite voor de universiteit, maar er zijn enkele manieren om het nog beter te maken. Met de gratis invoegtoepassing Microsoft Mathematics kunt u prachtige grafieken maken, complexe vergelijkingen oplossen en zelfs vergelijkingen integreren of differentiëren, allemaal in Word en OneNote 2010! Als je scheikunde studeert, bekijk dan de gratis scheikunde-add-in waarmee je geavanceerde chemische diagrammen in Word kunt invoegen.

terug-naar-school-gids-naar-een-geweldige-apps-en-bronnen foto 5

Je zult op de universiteit meer formulieren dan ooit moeten invullen, maar gelukkig laten veel universiteiten je tegenwoordig digitaal PDF-formulieren indienen. Met Adobe Reader kunt u echter geen wijzigingen in PDF's opslaan, dus bekijk Nitro PDF Reader, een gratis PDF-lezer waarmee u nieuwe PDF-bestanden kunt bewerken, opslaan en maken. U kunt zelfs rechtstreeks vanuit Nitro Reader een back-up van uw PDF's naar Evernote maken. Dit zal u helpen uw ingevulde formulieren bij te houden, zodat u ze in de toekomst altijd gemakkelijk weer kunt krijgen.

U moet ook een back-up van al uw belangrijke bestanden maken en deze toegankelijk maken vanaf alle computers die u gebruikt. Dropbox is hiervoor een geweldige gratis tool; je kunt het gebruiken om 2 GB aan bestanden online op te slaan, ze te synchroniseren met al je apparaten en mappen te delen met vrienden en klasgenoten. Een andere geweldige optie is Windows Live Sync, waarmee u elke map op uw computer kunt synchroniseren met andere computers en gratis een back-up van maximaal 2 GB aan bestanden naar Skydrive kunt maken. Met deze tools ben je er zeker van dat je je belangrijkste bestanden, notities, essays en meer altijd bij de hand hebt.

Start een blog om uw portfolio te vullen

Als je nog geen persoonlijke blog bent begonnen, is dit een goed moment om dat te doen. U kunt uw mening over uw lessen delen met uw collega's, over uw interesses schrijven en pronken met uw werk. Je blog kan zelfs nuttig zijn als je niet naar school gaat en op zoek bent naar een baan, omdat het je potentiële werkgever laat zien hoe getalenteerd je bent. Bekijk onze artikelen over het starten van een professionele blog op WordPress.com en het maken van een mooie en gemakkelijk te updaten blog op Tumblr.

Als je eenmaal een blog hebt gestart, moet je al ons artikel over bloggen lezen om het te laten werken zoals je wilt.

Abonneer je op How-to Geek

Wat je ook studeert, soms heb je misschien wat technische hulp nodig, wil je een nieuw bureaubladthema of heb je zin in een dosis Friday Fun. Het How-to Geek-team zal het hele schooljaar spannende en nuttige artikelen blijven publiceren, dus blijf ons volgen.

Volg ons op Twitter, abonneer je op onze e-maillijst hieronder, fan van ons op Facebook of abonneer je op onze RSS-feed. Als je een computerprobleem hebt, neem dan gerust een kijkje op onze forums voor technische hulp. Laat andere studenten in de reacties hieronder weten welke andere favoriete apps en sites je helpen het schooljaar door te komen.

Meer verhalen

Schakel de Mini-werkbalk en Live Preview uit in Word 2010 of 2007

Een aantal verbeteringen in Word 2010 & 2007 zijn de functies Mini Toolbar en Live Preview. Hoewel deze verbeteringen door sommigen welkom zijn, kunnen andere gebruikers ze vervelend vinden. Hier leest u hoe u beide functies kunt uitschakelen.

RescueTime laat per ongeluk hun domein verlopen, geeft GoDaddy de schuld

Tijdregistratiesoftwaremaker RescueTime heeft vandaag geleerd dat u uw domein voor ten minste 9 jaar per keer moet registreren als u een bedrijf heeft - toen GoDaddy hun domein uitschakelde omdat het niet kon worden verlengd.

Week in Geek: privé browsen verlaat nog steeds de gegevenseditie

Deze week hebben we geleerd hoe je de batterijduur van de Android-telefoon kunt maximaliseren, Dropbox kunt gebruiken met een Android-telefoon, een map kunt delen van OS X naar Windows, Evernote-notities kunt exporteren in html- of mht-indeling, een geheel nieuw Windows 7-themapakket kunt maken en meer. Dus leun achterover en ontspan terwijl u geniet van de batch van deze week

Google reageerde op Oracle-rechtszaak door ze te verbannen uit Zoeken? Wacht…

Vrijdag begon een nieuwsbericht de ronde te doen dat beweerde dat Google reageerde op de Oracle-rechtszaak door hen uit hun zoekmachine te weren. Er is slechts één probleem: het is nooit gebeurd.

Aankondiging van How-To Geek ETC, de Random Geeky News/Links-bron waarop u zich moet abonneren

Het leven gaat niet alleen over how-to-artikelen, interessante downloads en Friday Fun. De nieuwe How-To Geek ETC-sectie is hier om je al het andere te bieden: geeky nieuwsitems en willekeurige links die we hebben gevonden tijdens het browsen op de interwebs.

Bureaubladplezier: Harry Potter-achtergrondcollectie

De Harry Potter-films zijn echt betoverend en hebben ervoor gezorgd dat veel mensen wensten dat ze naar Hogwarts konden gaan en deel konden uitmaken van de Wizardry World. Hoewel dit misschien niet zo leuk is als een studiebeurs voor Hogwarts, hopen we dat je zult genieten van onze Harry Potter-behangcollectie.

Bewerk uw tekst in stijl met Bend

Wilt u een nieuwe Notepad-vervanging die de nieuwste technologieën bevat en toch slank en snel blijft? Teksteditors zijn meestal saaie, saaie programma's, maar hier is een nieuwe waarmee je tekst prachtig tot leven komt.

Hoe de Reader-modus te gebruiken en aan te passen in Safari

Wilt u online artikelen beter leesbaar maken zonder dat u heen en weer hoeft te scrollen of tussen meerdere pagina's hoeft te bladeren? Hier leest u hoe u van uw browser een boek kunt maken met Safari Reader.

De naam van bibliotheken, computers en favorieten wijzigen in het navigatiedeelvenster van Windows 7 Explorer

Op de Tweaking with Vishal-site heeft hij een handleiding gepost voor het gebruik van een registerhack om de naam Computer, Netwerk, Bibliotheken en de rest van de items in het navigatievenster van Windows 7 Verkenner te hernoemen.

Hoe Windows Home Server Vail Beta op VirtualBox in te stellen en te installeren

Als je geen extra machine hebt of een early adopter bent die Vail wil testen, is het maken van een VM een goede keuze. Om onze reeks van virtuele installatie van WHS Vail Beta te voltooien, kijken we naar de installatie op Oracle's VirtualBox.