'Aztez' laat me mijn fantasie leven om een ​​Azteekse krijger te zijn

-and-039;aztez-en-039;-laat-me-leven-mijn-fantasie-van-een-azteekse-krijger-zijn foto 1

Toen ik hoorde dat iemand een beat-em-up-game had gemaakt op basis van de Azteekse beschaving en dat ik de kans zou krijgen om het op de E3 van dit jaar te spelen, kon ik niet enthousiaster zijn. Als iemand van Mexicaanse afkomst die gepassioneerd is door zijn cultuur, kan ik een strategische side-scrolling brawler onmiddellijk waarderen die je verandert in een Azteekse krijger op een missie om Spaanse veroveraars neer te halen. Dit is in een notendop het idee achter Aztez, een indietitel van ontwikkelaar Team Colorblind waar al zo'n zes jaar aan gewerkt wordt. De pc-game, die medio juli eindelijk op Steam uitkomt voor $ 20, heeft een zwart-witthema met hints van bloedrood elke keer dat je Azteekse krijger tegenstanders snijdt.

Als je voor de eerste keer speelt, zul je merken dat het Aztez-verhaal zich afspeelt in 'Late 15th Century: The Valley of Mexico' en je doel in de openingsmissie is om bewakers te verslaan en krijgers te verzamelen als beloning. En je hebt deze nodig om door de wereld te reizen, want ze zijn het equivalent van levens. Als je geen krijgers meer hebt, wordt je campagne opnieuw gestart. Om je te helpen de taken te volbrengen, kun je kiezen tussen een zwaard, mes of speer, enkele van de traditionele wapens die door de Azteken werden gebruikt. Er komt op een gegeven moment ook een geweer bij kijken, maar dat zal ik niet voor je verpesten.-and-039;aztez-en-039;-laat-me-leven-mijn-fantasie-van-een-azteekse-krijger-zijn foto 2

Maar Aztez is meer dan alleen een beat-em-up-game. Er komt ook een strategie bij kijken, wat betekent dat je de punten die je na elk gevecht wint, kunt gebruiken om nieuwe steden te kopen en een eigen imperium op te bouwen. Je kunt bijvoorbeeld verschillende personages inhuren om je punten te gokken en, hopelijk, je onderweg meer middelen te geven. Ben Ruiz, de gevechtsontwerper en artiest van de game, zegt dat het doel is om de speler de geschiedenis te laten herschrijven, en voegt eraan toe dat de game inspiratie haalt uit platformgames zoals Spelunky.

Mijn favoriete onderdeel van Aztez was wanneer mijn krijger een paar combo's sloeg en vervolgens een offerritueel uitvoerde in het midden van een gevecht, wat nog beter werd door de wilde animaties die laten zien dat de Azteekse goden het bloed van je tegenstander accepteren. Op de een of andere manier vond ik dat het meest charmante deel van het spel, en ik kan niet wachten om het volgende maand weer te spelen. Daarover gesproken, hoewel Aztez in eerste instantie alleen voor pc wordt gelanceerd, hoewel Team Colorblind van plan is om het op een gegeven moment naar de PlayStation 4, Xbox One en Wii U te brengen.

Volg hier al het laatste nieuws van E3 2017!

Aanbevolen verhalen

Pornobedrijf CamSoda betaalt je om je leven live te streamen

LifeStream laat mensen hun openhartige dagelijkse leven online uitzenden, 24/7, in ruil voor contant geld en enkele andere voordelen. Geen seks of naaktheid vereist.

Estland laat als eerste in de EU schattige bezorgrobots op trottoirs

Sommige regeringen zijn verrassend dol op deze schattige, voedselslingerende robots.

Kan de nieuwe iPad Pro mijn laptop vervangen? Niet helemaal

Met iOS 11 op iPad Pro komt Apple erachter dat touchscreens goed zijn voor laptops, maar de verbeteringen gaan niet ver genoeg.

'Final Fantasy XV' is eigenlijk een kookboek

Heeft meer gysahl-groenten nodig.