Het proces van het verwijderen van oude logbestanden automatiseren

Veel services en programma's die er zijn, produceren logbestanden als een controlespoor voor alles wat ze doen, maar weinigen hebben een functie die deze bestanden verwijdert naarmate ze langer bruikbaar zijn. Als gevolg hiervan blijven deze logbestanden op uw systeem zitten en nemen ze ruimte in beslag (soms meer dan u weet) en onoverzichtelijke mappen voor de keren dat u ze nodig heeft.

Dus als u deze bestanden niet nodig hebt, waarom zou u ze dan bewaren? We gaan je laten zien hoe je deze oude logbestanden gemakkelijk kunt verwijderen om je systeem netjes en opgeruimd te houden.

Hoewel de onderstaande methoden direct nuttig zijn voor het beheren van logbestanden, kunt u dezelfde technieken natuurlijk ook toepassen op elk ander type verlopend bestand (zoals back-ups).Bestanden verwijderen op basis van laatst gewijzigde datum

Als u uw bestaande logbestanden alleen op basis van de laatste wijzigingsdatum van het bestand wilt wissen, hoeft u alleen maar de opdracht FORFILES te gebruiken. Bijvoorbeeld:

FORFILES /P C:LogFiles /S /D -7 /C CMD /C DEL /F /Q @PATH

Met de bovenstaande opdracht worden alle bestanden uit de map C:LogFiles verwijderd en alle submappen die de afgelopen week niet zijn gewijzigd.

Het FORFILES-commando is behoorlijk flexibel met het zoekpatroon en de datumfuncties. In plaats van een nummer kunt u bijvoorbeeld een datum invoeren zoals '-1/13/2010' om bestanden te verwijderen die het laatst zijn gewijzigd vóór de opgegeven datum.

Om alle details te krijgen over wat FORFILES kan doen, bekijkt u de online help met behulp van de volgende opdracht vanaf de opdrachtprompt:

FORFILES /?

Bestanden verwijderen op basis van een datumpatroon in de bestandsnaam

Veel toepassingen en services produceren logbestanden op basis van een datumpatroon om één logbestand per dag te hebben (bijv. Log100113.txt, Backup-2010-01-13.zip, enz.). Voor dit soort bestanden verdient het de voorkeur om te verwijderen op basis van de datum van het bestand dat in de bestandsnaam is opgenomen in plaats van de laatste wijzigingsdatum. Dit is handig voor scenario's zoals het bewaren van alle logbestanden van de afgelopen 3 maanden. Helaas heeft Windows geen native commando met dit soort logica, maar met een batchscript kunnen we deze taak gemakkelijk aan.

Er zijn voorbeelden opgenomen in de gebruiksopmerkingen over het script, dus het zou vrij eenvoudig moeten zijn om erachter te komen.

Het script

|__+_|

Het proces automatiseren

Het FORFILES-commando is native voor Windows, maar het DeleteByDatePattern-script moet in een map worden geplaatst die is gedefinieerd in uw Path-variabele (zoals uw Windows-map), zodat het kan worden aangeroepen alsof het een native commando is. Zodra dit is gebeurd, kunt u een geplande taak maken die ofwel een enkele opdracht is (als u maar van een enkele locatie hoeft te verwijderen) of een batchbestand (als u van meerdere locaties moet verwijderen) dat dagelijks, wekelijks, maandelijks wordt uitgevoerd of wanneer dan ook.

Nog iets dat je kunt instellen en vergeten.

Links

Download Delete By Date Pattern-script van Sysadmin Geek

Meer verhalen

Zoeken naar regeleinden, tabs en speciale tekens in MS Word

Op de Technet Magazine-blog hebben ze een zeer nuttig artikel gepost waarin wordt uitgelegd hoe u kunt zoeken naar speciale tekens zoals regeleinden, tabs of zelfs witruimte. Het enige dat u hoeft te doen, is een speciale modifier in het zoekvak gebruiken.

Vipre Antivirus dwingt u om Spybot te verwijderen?

We zijn altijd fan geweest van het anti-malwarehulpprogramma Spybot, en nu lijkt het erop dat ze worden aangevallen door concurrerende softwareleveranciers, die je dwingen Spybot te verwijderen tijdens hun installatie.

Vrijdagpret: Spitball Warrior

Het is weer vrijdag en tijd om even te relaxen en de werkdag af te ronden. Met de game van deze week kun je een leuk spitballgevecht aangaan zonder alle rommel.

Synchroniseer de klok met internettijdservers in Ubuntu 10.04

Ubuntu heeft een gemakkelijke manier om uw systeemklok gesynchroniseerd te houden met de internettijdservers, maar helaas is deze standaard niet ingeschakeld. Hier zijn de snelle stappen die nodig zijn om het voor uw systeem in te schakelen.

Batchscript om een ​​toepassing voorwaardelijk opnieuw te starten

Veelvoorkomende systeem- en/of omgevingsgebeurtenissen, zoals hervatten vanuit stand-by of het verliezen van de netwerkverbinding, kunnen problemen veroorzaken voor bepaalde applicaties die verwachten altijd aan en verbonden te zijn. Dus als je een bepaalde applicatie hebt die crasht of in de niet-reagerende modus gaat, wat vaak en a

De How-To Geek-gids voor computermicrofoons

Nu Gmail de mogelijkheid toevoegt om gratis te bellen binnen de VS en Canada, is het nu een goed moment om te investeren in een hoogwaardige computermicrofoon. We nemen een deel van het giswerk uit dat proces en geven je enkele tips voor het instellen van je microfoon zodra je hem hebt.

Netflix kijken op je iPhone of iPhone Touch zonder jailbreak of hack

Om streaming Netflix-content op je iPhone te bekijken, moest je in het verleden jailbreaken en hacken, maar niet langer. Vandaag kijken we naar de nieuwe officiële Netflix-app die nu inhoud naar je iPhone of iPod Touch zal streamen.

Sneltoetsen aanpassen voor elke Linux-toepassing

Een van de vervelendere problemen met Linux is altijd het ontbreken van AutoHotkey-ondersteuning geweest, dus je kon je sneltoetsen niet aanpassen, maar nu met de open source-applicatie AutoKey kun je dat en meer doen.

Opmerkingen toevoegen aan documenten in Word 2010

Als u een Word-document deelt of eraan samenwerkt, wilt u misschien een gemakkelijke manier om opmerkingen aan delen van tekst toe te voegen. Hier bekijken we hoe u opmerkingen aan documenten in Word 2010 kunt toevoegen.

Bekijk eenvoudig het schijfruimtegebruik van afzonderlijke SQL-tabellen in een database

Met elke actieve database zullen de vereisten voor schijfopslag in de loop van de tijd toenemen. Hoewel u eenvoudig de schijfruimte kunt bekijken die door een hele database wordt gebruikt door ofwel op de pagina Bestanden van de database-eigenschappen in SQL Management Studio te kijken of door simpelweg de onderliggende bestanden in Windows Verkenner te bekijken, wat