Automatisch ISO-bestanden koppelen en bekijken in Windows 7 Media Center

Heb je een harde schijf vol geripte films in ISO-bestandsformaat? Bent u op zoek naar een gemakkelijke manier om ze af te spelen in Windows Media Center? Vandaag laten we u zien hoe u Windows Media Center kunt configureren, zodat u deze ISO's automatisch rechtstreeks vanuit de filmbibliotheek kunt bekijken.

Download en installeer eerst Virtual Clone Drive. Het is een gratis applicatie waarmee je een ISO-bestand kunt mounten zodat het verschijnt als een cd/dvd-station. Het installatieproces is heel eenvoudig en u kunt gewoon de standaardinstellingen gebruiken.

automatisch-mount-and-view-iso-files-in-windows-7-media-center foto 1Download en installeer vervolgens Mikinho Mount Image. Met deze invoegtoepassing kunnen de ISO-afbeeldingsbestanden automatisch worden weergegeven en gemount in Windows Media Center. Dit is ook een zeer eenvoudige installatie en is beschikbaar in 32- en 64-bits versies.

automatisch-mount-and-view-iso-files-in-windows-7-media-center photo 2

Als u dit nog niet hebt gedaan, moet u ofwel uw ISO-bestanden naar uw Media Center-filmbibliotheek kopiëren of de map met uw ISO's toevoegen aan de filmbibliotheek. Als je je filmbibliotheek nog niet hebt ingesteld, bekijk dan zeker onze tutorial over het toevoegen van mappen aan de filmbibliotheek in Windows 7 Media Center.

Wanneer u klaar bent om een ​​film te kijken, bladert u gewoon naar de filmbibliotheek en klikt u op de ISO die u wilt bekijken.

automatisch-mount-and-view-iso-files-in-windows-7-media-center photo 4

Wanneer u een ISO-bestand opent, krijgt u het bericht Please wait while mounting disc image… te zien. Het proces duurt enkele seconden. Het kan wat langer duren als een ander ISO-bestand moet worden ontkoppeld voordat het nieuwe wordt gemount.

automatisch-mount-and-view-iso-files-in-windows-7-media-center photo 5

Nadat de ISO is gekoppeld, begint uw film af te spelen. Nu gewoon ontspannen en genieten van de film.

Wanneer de film voorbij is, kunt u de ISO-image uitwerpen (die deze daadwerkelijk van de virtuele schijf ontkoppelt) net zoals u zou doen met een echte fysieke dvd. Dat hoeft niet, maar het zorgt ervoor dat de volgende ISO die u wilt bekijken sneller wordt geladen.

automatisch-mount-and-view-iso-files-in-windows-7-media-center photo 7

Deze twee apps werken achter de schermen en het voelt alsof de functie om te beginnen in Windows Media Center is ingebouwd. U hoeft niets in te stellen of aan te passen, installeer gewoon de twee programma's en u bent klaar. Natuurlijk krijg je met Virtual CloneDrive het extra voordeel dat je een virtueel schijfstation op je systeem hebt voor het uitvoeren van andere schijfkopieën.

automatisch-mount-and-view-iso-files-in-windows-7-media-center photo 8

Als u op zoek bent naar een eenvoudige, probleemloze manier om van die ISO's in Windows 7 Media Center te genieten, dan zijn deze eenvoudige apps een welkome aanvulling op uw Media Center-configuratie.

Mikinho Mount-afbeelding downloaden

Virtuele kloonschijf downloaden

Meer verhalen

Bekijk gerelateerde webpagina-inhoud in Firefox met Glydo

Bent u op zoek naar een gemakkelijke manier om webpagina-inhoud te vinden die gerelateerd is aan wat u momenteel bekijkt? Misschien wilt u gewoon op de hoogte blijven van de meest actuele nieuwskoppen. Nu kunt u genieten van beide met de Glydo-extensie voor Firefox.

Video van internet toevoegen in PowerPoint 2010

Als u PowerPoint-presentaties wilt verfraaien, is een optie het toevoegen van video. Met PowerPoint 2010 kunt u video van internet insluiten, wat veel meer creatieve mogelijkheden biedt voor uw presentaties.

AutoHotkey gebruiken om een ​​sneltoets aan een specifiek venster toe te wijzen

Ik heb een functie die een venster schakelt tussen actief zijn en worden geminimaliseerd, zodat ik snel toegang heb tot mijn favoriete applicaties met een aangepaste sneltoets voor elk. Ik gebruik dit systeem al jaren, maar ik begin steeds meer problemen te krijgen met het herwinnen van de focus als het venster eenmaal is hersteld...

Office 2010 Beta Send-a-Smile uitschakelen bij opstarten

Als je de nieuwe Office 2010 Beta aan het testen bent, heb je ongetwijfeld de vervelende Send a Smile-functie opgemerkt. Hoewel het cool is dat ze onze feedback willen, lijken twee smileygezichten op de taakbalk gewoon niet goed.

Verbindingsproblemen oplossen met Windows Home Server Toolkit

Als u langzame of helemaal geen verbindingen met uw Windows Home Server ervaart, is een goede manier om problemen op te sporen de Windows Home Server Toolkit. Vandaag bekijken we de toolkit en zien we hoe deze u kan helpen uw connecties terug te krijgen.

Verander de nieuwe tabbladpagina van Chrome in een Google Taken-pagina

Bent u op zoek naar een goede manier om uw Google-takenlijst bij te houden? Nu kunt u uw takenlijst bij de hand houden elke keer dat u een nieuw tabblad opent met de extensie Nieuw tabblad voor taken.

Afbeeldingen van webpagina's manipuleren voor een betere weergave in Firefox

Wilt u afbeeldingen op een webpagina kunnen in-, uitzoomen en/of roteren voor een betere weergave? Doe dan met ons mee terwijl we de Image Zoom-extensie voor Firefox bekijken.

Netwerkondersteuning toevoegen aan Windows Live MovieMaker

Windows Live MovieMaker is een goed hulpmiddel voor het maken van video's in Windows 7, maar een probleem is dat u video's niet rechtstreeks vanaf netwerklocaties kunt importeren. Hier zullen we een snelle registerhack bekijken die netwerkondersteuning mogelijk maakt.

Ouderlijk toezicht gebruiken in Windows 7

De functie Ouderlijk toezicht is een waardevol hulpmiddel om te bepalen hoeveel tijd uw kinderen op de computer doorbrengen en welke programma's ze gebruiken. Vandaag bekijken we hoe u Ouderlijk toezicht in Windows 7 kunt instellen en gebruiken.

Bekijk woorddefinities in Google Chrome met DictionaryTip

Heeft u af en toe snelle toegang tot een woordenboek of thesaurus nodig tijdens het browsen, maar vindt u het lastig om een ​​nieuw tabblad met de juiste website te openen? Nu heb je snel en gemakkelijk toegang op hetzelfde tabblad met de DictionaryTip-extensie voor Chrome.