Atari plaagt nieuwe gameconsole

Vier jaar nadat het failliet was verklaard en tientallen jaren nadat de met houten panelen beklede gameconsole voor het eerst op de markt kwam, werkt Atari aan een nieuwe speelautomaat die zijn cultstatus opnieuw zou kunnen doen herleven.

Het bedrijf leed onder wanbeheer en raakte in de vergetelheid in de jaren negentig en het begin van de jaren 2000 onder de eigendom van een Franse videogameholding. Het is nu weer winstgevend, zei Atari-CEO Fred Chesnais vorige week in een interview met GamesBeat, en het plaagt een nieuw product.Details zijn uiterst schaars - Chesnais zegt alleen dat 'we terug zijn in de hardware-business' - maar hij liet doorschemeren dat de nieuwe machine gebaseerd zal zijn op pc-hardware.

Een YouTube-video die eerder deze maand op een teaser-website is geplaatst, suggereert dat het nieuwe product de AtariBox zal heten en houten panelen heeft die lijken op het originele Atari-videocomputersysteem. Maar het laat fans gissen over de rest van de details, met weinig meer dan een aanbod om zich te abonneren op e-mailupdates.

Verwant

  • Children of Pong: The Forgotten Early Atari ConsolesChildren of Pong: The Forgotten Early Atari Consoles

Atari's vorige eigenaar, de Franse uitgever van videogames Infogrames, verklaarde in 2013 Chapter 11 faillissement in de VS. Zich realiserend dat zijn Amerikaanse dochterondernemingen, waaronder Atari Inc., de meest levensvatbare onderdelen van het bedrijf waren, spinde het die divisies af met een skelet van staf van 10 mensen onder leiding van Chesnais, volgens VentureBeat. Een van de eerste stappen van het geherstructureerde bedrijf was dat het samenwerkte met FlowPlay om online casinospellen te produceren. Het bracht ook zijn eigen mobiele games uit, zoals Roller Coaster Tycoon 4.

Als Atari de AtariBox positioneert als een premium console met een combinatie van krachtige hardware en retro-styling, zoals de teaservideo en de opmerkingen van Chesnais suggereren, zal het een drukke maar lucratieve markt betreden. Nintendo's retro-console, de NES Classic, was afgelopen herfst bijna constant uitverkocht tijdens de beperkte oplage van minder dan een jaar. En Microsoft heeft zojuist zijn nieuwe Xbox One X onthuld, wat misschien wel het krachtigste thuisspelsysteem tot nu toe is, met een bijpassend prijskaartje van $ 599.

Aanbevolen verhalen

LG Tips 128GB G6 Plus, nieuwe functies voor G6

De nieuwe G6-functies komen via een software-update, maar LG heeft geen lanceringsdatum bekendgemaakt.

De beste gamingmuizen van 2017

Een muis is een cruciaal wapen in je pc-gamingarsenaal, dus je hebt er een nodig die net zo klaar is om te gamen als jij. Hier zijn 10 van onze favoriete gamingmuizen voor het roken van de concurrentie.

Atari 2600-fans krijgen de mod-console die ze verdienen

Maak je klaar om nog een keer in die Atari 2600-karren te blazen.

Microsoft plaagt Windows 10 'Find Lost Pen'-functie

De nieuwste versie van Windows 10 Insider-preview biedt een heleboel nieuwe functies die schrijvers zullen waarderen, waaronder de mogelijkheid om te zien waar je was toen je je pen voor het laatst gebruikte.

Children of Pong: The Forgotten Early Atari Consoles

Voordat Atari groot werd met de 2600, hielden deze consoles het thuisbedrijf van het bedrijf in leven.