ASUS' Tango-aangedreven ZenFone AR komt in juli naar de VS

asus-and-039;-tangopowered-zenfone-ar-will-hit-the-us-in-juli foto 1ASUS-CEO Jerry Shen en zijn virtuele BMW i8-sportwagen, gezien door een ZenFone AR.Engadget

We wisten al van Google I/O dat ASUS' ZenFone AR, de tweede Tango-telefoon ooit (en de eerste die ook Daydream ondersteunde), dicht bij de officiële lancering kwam en dat hij dit jaar exclusief voor Verizon naar de VS komt. zomer. Gelukkig weten we nu wanneer mensen er daadwerkelijk een kunnen kopen. Direct na ASUS' pre-Computex keynote vandaag, ging ik zitten met CEO Jerry Shen, die onthulde dat dit apparaat medio juni eindelijk in Taiwan zal worden gelanceerd, gevolgd door een lancering in de VS zo spoedig mogelijk eind juni of begin juli.

Het is zes maanden geleden dat we voor het laatst quality time hebben doorgebracht met de ZenFone AR, en geloof ons: alle extra tijd die eraan is besteed, is het waard geweest. Volgens ASUS' eigen tests, van de 100+ bestaande Tango AR-apps, draaien er nu ongeveer 40 tot 50 stabiel op de ZenFone AR, en de lijst zal naar verwachting groeien naarmate er meer apps worden bijgewerkt voor Android Nougat. Shen voegde eraan toe dat het aantal Tango-apps volgend jaar naar verwachting meer dan 1.000 zal bereiken, en zijn bedrijf zal zijn steentje bijdragen door AR-ontwikkelaarsconferenties te organiseren met Google - er zal er in juli een zijn in Taiwan.Tijdens mijn korte hands-on vandaag mocht ik de BMW i Visualiser-app, Lowe's Vision, iStaging (een app voor woninginrichting uit Taiwan) en Matterport Scenes uitproberen, die allemaal verrassend soepel verliepen met geweldige tracking - een verre schreeuw van de laggy ervaring Chris Velazco en ik hadden op de omvangrijkere en minder krachtige Lenovo Phab 2 Pro. Dit is allemaal te danken aan de extra hulp van Qualcomm voor het verfijnen van de Snapdragon 821 pk-chipset in de ZenFone AR. De optimalisatie was met name gericht op de Hexagon 680 digitale signaalprocessor van de chipset, die met de nieuwste codering tot zijn volle potentieel wordt gepusht. Het verschil tussen dit en wat we zagen op de Phab 2 Pro is vaak verbluffend, genoeg om de ZenFone AR de beste keuze te maken voor iedereen die wil ploeteren in mobiele augmented reality.

Chris Velazco heeft bijgedragen aan dit verhaal.

Klik hier om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws van Computex 2017!

Verizon is eigenaar van het moederbedrijf van Engadget, AOL. Wees gerust, Verizon heeft geen controle over onze dekking. Engadget blijft redactioneel onafhankelijk.

Aanbevolen verhalen

Garmin propt 5K en AR in zijn nieuwste 360-graden camera

Met 5K-uitvoer en AR-overlays kost dit robuuste apparaat $ 800.

NHS-ziekenhuizen in Engeland getroffen door een wijdverbreide cyberaanval

De NHS is het doelwit geworden van een grootschalige ransomware-aanval die IT-systemen in het hele land onbruikbaar maakt.

De ZenFone AR voelt beter aan dan zou moeten

Met AR- en VR-mogelijkheden had ASUS' nieuwe smartphone een grote puinhoop kunnen zijn.