ASUS blies een gat in zijn nieuwste draadloze router

ASUS

Draadloze routers zijn jarenlang lelijke zwarte rechthoeken geweest die we gewoonlijk probeerden te begraven achter onze tv's en boekenplanken. ASUS hoopt dat je anders gaat denken over de Blue Cave, de nieuwe wifi-router die eruitziet als een elektrische puntenslijper op menselijk groeihormoon. Het apparaat met een gat is een AC2600 dual-band wifi-router die, zoals het bedrijf belooft, genoeg verbindingen aankan om je groeiende huis aan te kunnen.

Dat ontwerp is niet alleen voor het uiterlijk, al is het zeker opvallend. In plaats van de antennes buiten het apparaat toe te voegen, bouwde het bedrijf ze in het dak van de Blauwe Grot. Het moederbord - dat gebruikmaakt van Intel-technologie - wordt dan op de bodem gezet, waarbij het gat een bruikbare afstand tussen de twee biedt.Capaciteit is geen vervanging voor snelheid, maar ASUS is van mening dat je met de Blue Cave ook 4K-video kunt streamen en bestanden kunt delen zonder enige vertraging. Bovendien ondersteunt de router IFTTT direct uit de doos, zodat u recepten kunt maken die uw huis runnen en uw digitale leven net dat beetje makkelijker maken.

Natuurlijk is draadloze beveiliging, met name gerelateerd aan het internet der dingen, de laatste tijd een beetje een hot-button-probleem geworden. Dat is de reden waarom Blue Cave prat gaat op AiProtection, een 'gratis voor het leven' beveiligingsoplossing van Trend Micro die uw apparaten beschermt tegen hackers.

Bovendien laat ASUS smartphonegebruikers de router vanaf hun mobiele apparaat op dezelfde manier gebruiken als andere producten, zoals Google WiFI. Beheerders kunnen het netwerkgebruik vanaf hun telefoon bekijken, tijdslimieten voor het gezin instellen en bepalen welke apps toegang hebben tot internet.

Er is nog geen woord - nog - over prijzen, beschikbaarheid of iets anders, maar wanneer we meer weten, voegen we het hier toe.

Klik hier om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws van Computex 2017!

Aanbevolen verhalen

Tidal brandt door zijn derde CEO in twee jaar

De door problemen geteisterde muziekstreamingservice heeft nog steeds moeite om stabiliteit te krijgen.

Event Horizon Telescope maakt binnenkort de eerste foto van een zwart gat

Maar je moet misschien wachten tot 2018 om te zien hoe zwarte gaten er echt uitzien.

Consumentenrapporten suggereren dat de nieuwste MacBook Pro ernstige batterijproblemen heeft

Apple Inc. komt altijd met producten die iedereen betoverd en verbaasd kunnen laten. De producten van Apple worden altijd bewonderd om hun prachtige dessin...

De ASUS VivoPC X is een compacte box ontworpen voor virtual reality

Een virtual reality-pc die niet veel ruimte in beslag neemt en een aanpasbare installatie die dat wel zal doen.