De volledig elektrische supercar van Aston Martin wordt gelanceerd in 2019

Aston Martin

Aston Martin doet het alleen op zijn eerste volledig elektrische voertuig, de RapidE met vierwielaandrijving, na een valse start waardoor het zijn productieplannen moest inperken, dankzij het vertrek van zijn financiële partner LeEco.

Oorspronkelijk onthuld als een concept in 2015, zal de 800 pk sterke RapidE in productie gaan in 2019. Er is slechts één probleem: het voertuig wordt beperkt tot een productierun van slechts 155 auto's, ongeveer een derde van het oorspronkelijke quotum, meldt Reuters. Als zodanig zal wat sowieso een dure motor zou worden, waarschijnlijk een prijsstijging zien die genoeg is om zelfs Tesla S-bezitters te laten blozen. De RapidE zal op zijn thuisterrein uitkomen op iets minder dan £ 200.000 ($ 255.000) (dat is $ 115.000 meer dan het topmodel Model S, die meer dan 760 pk kan bereiken), en Aston Martin begint volgende maand bestellingen aan te nemen.Aston's Chief Executive Andy Palmer sprak met Reuters nadat het persbureau lucht kreeg van LeEco's terugtrekking uit het project, en bevestigde dat zijn bedrijf de onderneming onafhankelijk financiert. De twee firma's kondigden hun samenwerking in februari vorig jaar aan en beloofden ook een lanceringsdatum van 2018 voor de elektrische versie van de Rapide S. Maar LeEco werd gedwongen om terug te gaan naar zijn investeringen in elektrische auto's na moeilijke tijden - de Chinese technologiegigant heeft eerder dit jaar ook de geplande Faraday Future-fabriek van $ 1,3 miljard in Nevada teruggeschroefd.

'We hebben besloten om deze auto zeldzaam te maken, wat de prijs uiteraard zal opdrijven.'

De andere medewerker van Aston aan het RapidE-project blijft op koers. Williams Advanced Engineering, dat het oorspronkelijke concept voor het elektrische voertuig heeft gebouwd, zal helpen met de technische integratie en batterijen. Naast de RapidE zal Aston Martin nog een mijlpaal bereiken met de lancering van zijn eerste volledig geproduceerde batterijauto in 2019: een elektrische versie van de DBX-crossover.

Aanbevolen verhalen

SpaceX lanceert en landt twee raketten in één weekend

SpaceX sluit een geweldig weekend af met een lancering van Iridium-2 en een ruwe landing op zee.

Chinese fabrikant van EV-supercars bereidt volledig elektrische SUV voor

Het bedrijf dat ons de 'snelste' EV-supercar ter wereld heeft gebracht, heeft zijn zinnen gezet op de rest van ons met zijn volledig elektrische SUV. Als je het ongeduldige type bent, beschikt het over verwisselbare batterijen die sneller kunnen worden vervangen dan nodig is om ze op te laden.