De nieuwste CPU's van ARM zijn klaar voor een toekomst op basis van AI

arm-and-039;s-laatste-cpu-zijn-klaar-voor-een-aipowered-toekomstfoto 1 ARM

ARM-processortechnologie drijft al veel van de apparaten aan die u dagelijks gebruikt, en nu laat het bedrijf zijn plannen voor de toekomst zien met DynamIQ. Gericht op het stimuleren van de kunstmatige intelligentie en machine learning-systemen die we verwachten te zien in auto's, telefoons, gameconsoles en al het andere, is het wat het bedrijf beweert een evolutie te zijn op de bestaande 'big.Little'-technologie.

Oorspronkelijk onthuld in 2011, maakte dat ontwerp multicore CPU-ontwerpen met krachtige, energieverslindende chips mogelijk om het zware werk te doen, vastgemaakt aan kleinere, energiezuinige chips die achtergrondverwerking aankunnen wanneer een apparaat inactief is. Daarom kan je telefoon op een bepaald moment HD- of zelfs 4K-video bewerken voordat hij de hele nacht gaat slapen zonder de volledige batterij te verliezen. DynamIQ legt een strategie uit voor processors die kernen combineren die speciaal zijn ontworpen voor elke taak die nodig is.arm-and-039;s-laatste-cpu-zijn-klaar-voor-een-aipowered-toekomstfoto 2

Dat zou kunnen zorgen voor een 1+3 (quad-core) of 1+7 (octacore) lay-out, waarbij elke individuele kern zijn eigen prestatie- en vermogenskenmerken heeft. De claim die het maakt is dat deze setup de reactietijd voor AI kan verbeteren, met een 50x boost in AI-prestaties in de komende 3-5 jaar, en 10x tussen de (nog steeds Cortex-A9) CPU en gespecialiseerde 'acceleratorhardware'. Dat is belangrijk, vooral wanneer een van deze chips machine learning gebruikt om uw auto te besturen, waarbij de weg voor u wordt gescand op mogelijke gevaren.

Natuurlijk kan het ook extreem winstgevend zijn voor ARM en de bedrijven die voortbouwen op zijn technologie (zoals Qualcomm, NVIDIA, Samsung, Apple en zelfs Intel), aangezien het beweert dat na het verzenden van meer dan 50 miljard op ARM gebaseerde chips tussen 2013 en 2017 , het projecteert dat de wereld tegen 2021 meer dan 100 miljard zal kopen.

Aanbevolen verhalen

AMD beweert dat LG en Vizio zijn grafische patenten schenden

De ITC heeft ermee ingestemd de apparaten te onderzoeken.

Verrassing! U kunt de nieuwste OnePlus-telefoon (opnieuw) niet krijgen

OnePlus was dit al dagen aan het hypen op Twitter, om enkele fans in de steek te laten met een relatief kleine aankondiging.

Bereid je voor op meer advertenties in de expresartikelen van Facebook

Het is nog steeds niet geweldig voor uitgevers, maar ze zullen wat meer geld verdienen.

AMD keert terug naar high-end gaming-CPU's met Ryzen 7

De chips van enthousiaste kwaliteit komen op 2 maart in de winkels.