ARM kondigt chiprevisie aan voor AI Future

Hoewel telefoons, smart-tv's en andere aangesloten apparaten niet vatbaar zijn voor het blauwe scherm van de dood, hebben ze talloze andere hardware- en firmwarebeperkingen die chipmaker ARM probeert op te lossen.

Het bedrijf kondigde deze week een ingrijpende herziening van zijn micro-chiparchitectuur aan, een die de verwerkingsmogelijkheden van alles zou kunnen verbeteren, van slimme babyfoons tot Fitbits tot de volgende iPhone. Het wordt Dynamiq genoemd en is tot 50 keer sneller dan de bestaande architectuur van ARM, die de huidige Cortex-A-reeks processors aandrijft.Waarom zou u zich druk maken over de verwerkingskracht van uw telefoon? ARM-managers wijzen op het feit dat telefoons en andere apparaten van de toekomst veel slimmer en complexer zullen zijn dan de huidige generatie persoonlijke elektronica, wat betekent dat ze een enorme verwerkingskracht nodig hebben om al hun kunstmatige-intelligentiealgoritmen aan te pakken. Zelfs als de software perfect is geschreven en een deel van het rekenwerk in de cloud wordt uitgevoerd, kan de eigen processor van het apparaat nog steeds een knelpunt zijn.

'Naarmate systemen complexer worden, moeten we opnieuw definiëren hoe multiprocessing werkt', zei ARM General Manager Nandan Nayampally tijdens een persconferentie op maandag. 'Dit doe je niet puur in de cloud.'

En als je het doet op een apparaat met de huidige processors, krijg je een probleem dat iedereen die een marathon-virtual reality-gamesessie met hun Samsung Gear VR heeft geprobeerd, heeft ervaren: de telefoon zal waarschijnlijk oververhit raken en afsluiten. Dat equivalent van het blauwe scherm van de dood is misschien niet veel meer dan een ongemak voor gamers, maar als het in een zelfrijdende auto zou gebeuren, zouden de gevolgen veel ernstiger kunnen zijn.

Verwant

  • Qualcomm kondigt Real Windows voor ARM aanQualcomm kondigt Real Windows voor ARM aan

Daarom is Dynamiq speciaal ontworpen om meer prestaties te bieden en minder warmte af te geven. Het ondersteunt ook AI- en machine learning-versnellers, een nieuwe klasse microprocessors die AI-taken aankan, terwijl de hoofdprocessor de conventionele taken van de telefoon aanstuurt, zoals het maken van foto's of surfen op internet. Het is een evolutie van ARM's 'big.LITTLE'-filosofie, die draait om het kiezen van de juiste processor voor de juiste taak.

ARM zegt dat Dynamiq bedrijven ook in staat zal stellen hun apparaten te certificeren voor de strenge ASIL-D-standaard die de veiligheidsprotocollen voor zelfrijdende auto's regelt.

Nieuwe chips op basis van de Dynamiq-architectuur zullen tegen 2018 verschijnen in consumentenapparaten, zei Nayampally. Het bedrijf schat dat er tegen 2021 100 miljard op ARM gebaseerde chips nodig zullen zijn.

Aanbevolen verhalen

Adobe en Microsoft integreren Sensei AI op verschillende platforms

Adobe-producten kunnen nu Microsoft-gegevens naar Sensei trekken voor intelligentere machine learning. Binnenkort zal Sensei zich ook wagen aan Microsoft-tools.

Qualcomm kondigt nieuwe chips aan voor LTE-functietelefoons

Zelfs goedkope telefoons gaan over op 4G. Qualcomm heeft een nieuwe chip om dat makkelijker te maken.

De vernieuwde 10-core-chip van MediaTek zal telefoons raken in Q2

Net als de Snapdragon 835 is de 10-core Helio X30 van MediaTek gebaseerd op het nieuwe 10nm-proces voor energie-efficiëntie.

Zal de recensie-revisie van Amazon werken?

Sinds wat lijkt op het begin der tijden, zijn online shoppers geleid door Amazon-recensies om door de enorme online winkel te navigeren. Gebruikers vertrouwen de reacties op p...

SmartThings automatisch in- en uitschakelen

Als je het zat bent om de SmartThings-app te moeten openen om je instellingen in en uit te schakelen telkens wanneer je weggaat of thuiskomt, kun je dit als volgt allemaal automatisch doen zonder je telefoon zelfs maar aan te raken.