ARM Eyes Mobile AI met nieuwe processors

Als je geobsedeerd bent door de specificaties van je volgende gaming-installatie, maar niet meteen kunt inschatten hoeveel processorkernen je smartphone heeft, maak je geen zorgen, je bent niet de enige. Hoewel smartphones veel van de taken aankunnen waarvoor u slechts een paar generaties geleden een pc nodig had, maakt u zich waarschijnlijk meer zorgen of u de dag wel of niet kunt volhouden met één keer opladen dan hoe snel uw apps worden geladen.

Maar ARM, dat de chipsets maakt die te vinden zijn in high-end en budgethandsets, maakt zich zorgen over de prestaties van smartphones. De ingenieurs van het bedrijf bereiden zich voor op een toekomst waarin telefoons boordevol processorintensieve kunstmatige intelligentie zitten, maar toch de batterij- en thermische beperkingen moeten respecteren. Ingenieurs hopen dat de nieuwe Cortex-A75- en Cortex-A55-processors deze taak aankunnen.Deze week onthuld, levert de Cortex-A75 volgens het bedrijf een prestatieverbetering van 50 procent ten opzichte van de huidige ARM-chipsets, waardoor het krachtig genoeg zal zijn om niet alleen in telefoons te worden gebruikt, maar ook in een breed scala aan hardware, van servers tot laptops . Zijn broer, de Cortex-A55, biedt een meer bescheiden prestatieverbetering, maar is meer dan twee keer zo efficiënt als de huidige chipsets.

Verwant

  • ARM kondigt chiprevisie aan voor AI FutureARM kondigt chiprevisie aan voor AI Future

ARM heeft ook een nieuwe mobiele GPU aangekondigd, de Mali-G72, die is ontworpen voor gebruik in Internet of Things-apparaten die enorme hoeveelheden machine learning-gegevens lokaal verwerken in plaats van deze naar de cloud te sturen, evenals voor producten met veeleisende grafische behoeften zoals zelfstandige VR-headsets.

De nieuwe chipsets, die begin volgend jaar in apparaten zullen verschijnen, behoren tot de eerste aanbiedingen van ARM's Dynamiq-architectuur, die het bedrijf in maart aankondigde. Op Dynamiq gebaseerde apparaten zullen uiteindelijk 50 keer betere prestaties kunnen bieden dan de bestaande architectuur van ARM, die de huidige Cortex-A-reeks processors aandrijft.

Momenteel bevindt ARM zich in een benijdenswaardige positie: het beweert dat zijn technologieën worden gebruikt door naar schatting 70 procent van de wereldbevolking. Maar concurrenten zoals Intel en Qualcomm ontwerpen ook hun eigen krachtige chips voor een AI-toekomst (waarvan sommige de technologie van ARM bevatten), dus als ARM AI ongelijk heeft, heeft het veel te verliezen.

Aanbevolen verhalen

Intel's nieuwe Core X CPU wordt geleverd met 18 cores

De dure topklasse Core i9 Extreme Edition is de eerste Intel desktop-CPU die één teraflop aan prestaties doorbreekt. Het heeft ook minder krachtige en goedkopere broers en zussen.

De nieuwe mobiele processors van ARM zijn gebouwd voor AI onderweg

Verwacht het AI-vriendelijke silicium van deze ARM volgend jaar in uw smartphones te zien.

Warby Parker heeft een app die thuis je ogen controleert

De nieuwe app van Warby Parker helpt je een nieuwe bril te krijgen met een geldig voorschrift zonder de deur uit te hoeven.

Deze prothetische arm wordt aangedreven door Bluetooth en je geest

Een Nederlandse man krijgt een van de eerste klikprotheses.