Arctische zaadkluis groeit als verdediging tegen voedselcrisis

Gewasvertrouwen

In het licht van het aan de macht komen van president Donald Trump maken sommige mensen zich ernstige zorgen over de gezondheid van de planeet. Tot die groep behoort ook The Bulletin of the Atomic Scientists, aangezien ze onlangs de Doomsday Clock op tweeënhalve minuut voor middernacht hebben gezet. Zelfs als ze denken dat de mensheid dichter bij uitsterven is dan een paar maanden geleden, zijn we nu beter voorbereid om te reageren op een voedselcrisis.

De Svalbard Global Seed Vault, een genenbank op ongeveer 800 mijl van de Noordpool, is daar grotendeels aan te danken. Het versterkte zijn reserves twee dagen geleden toen het bijna 50.000 zaden ontving, volgens Crop Trust, een non-profitorganisatie die nauw samenwerkt met de kluis.Instellingen uit de VS, het VK, Mexico, Benin, India, Pakistan, Libanon, Bosnië en Herzegovina, Marokko, Nederland en Wit-Rusland hebben zaden gedeponeerd, waardoor het totaal van de kluis op 930.821 komt. De gewassen omvatten aardappel, rijst, tarwe en andere kritieke voedselbronnen. Hoewel deposanten hun zaden nog steeds in bezit hebben, mogen ze deze alleen in noodsituaties intrekken.

Zo heeft het International Centre for Agriculture Research in the Dry Areas (ICARDA) zich in 2015 in bijzonder moeilijke tijden teruggetrokken, aldus Crop Trust. De instelling was voorheen gevestigd in Syrië en vroeg na de aanslagen in Aleppo om zaden om veiliger gewassen te kunnen veredelen in Marokko en Libanon. Toen die missie was voltooid, werden gereconstitueerde monsters (meer dan 15.000, zegt MSNBC) teruggebracht naar de kluis als onderdeel van de toestroom van 50.000 zaden van deze week.

De Arctische genenbank wordt gezien als een verzekeringspolis tegen oorlogen en natuurrampen die voedselgewassen vernietigen: als er iets belangrijks misgaat, hebben we nog steeds onze zaden. Met mensen over de hele wereld die zich zorgen maken over de impact van het politieke klimaat op de toekomst van onze planeet, lijkt het nu een goed moment om ervoor te zorgen dat we voorbereid zijn om alles aan te kunnen wat de wereld ons ook aandoet.

Aanbevolen verhalen

Obama gebruikt de wet van 1953 om poolboringen onder Trump te blokkeren

'Deze acties, en de parallelle acties van Canada, beschermen een gevoelig en uniek ecosysteem dat anders is dan alle andere regio's op aarde.'

Aanmelden bij uw LastPass-wachtwoordkluis met uw vingerafdruk in Windows

Wachtwoordmanagers zoals LastPass zijn de veiligste manier om wachtwoorden voor al uw favoriete sites te genereren en op te slaan. En als u ze een beetje gebruiksvriendelijker wilt maken, kunt u zich onmiddellijk aanmelden bij uw LastPass-kluis met alleen uw vingerafdruk.

De keuze van de minister van Defensie van Trump dient in het bestuur van Theranos

Generaal James Mattis drong aan op medische technologie ondanks de vele problemen.

Geek Trivia: Vanillebonen zijn helemaal geen bonen, maar de zaaddozen van?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!