Apple's tv-plannen bestaan ​​nog, maar niet zoals je denkt

In een biografie van Steve Jobs uit 2011 schreef Walter Isaacson dat de mede-oprichter van Apple 'heel graag voor televisies wilde doen wat hij had gedaan voor computers, muziekspelers en telefoons: ze eenvoudig en elegant maken'.

Jobs vertelde Isaacson dat hij 'eindelijk' de sleutel had gekraakt om een ​​gebruiksvriendelijke smart-tv te maken die synchroniseerde met al je apparaten en de cloud; 'de eenvoudigste gebruikersinterface die je je kunt voorstellen', zei Jobs.De technische media namen de opmerking van Jobs voor waar aan en speculeerden dat Apple een tv zou maken. Om eerlijk te zijn, Jobs hielp de zaken niet door 'tv' in fysieke zin te gebruiken in plaats van metaforisch, wat volgens mij zijn bedoeling was. Hoewel er berichten zijn dat Apple op een gegeven moment heeft gekeken naar het maken van een tv, zeggen mijn bronnen dat het idee nooit echt serieuze steun heeft gekregen. Een fysieke tv voor Apple is gewoon een ander scherm, dus het had geen zin om er een te doen met het logo erop.

Zes jaar later moet men zich realiseren dat Apple in de eerste plaats een software- en UI-bedrijf is en in de tweede plaats een hardwarebedrijf. Begrijp me niet verkeerd, hardware is van cruciaal belang voor Apple, maar het wordt alleen gezien als een middel om zijn software, gebruikersinterface en services te leveren. Toen de iPhone werd geïntroduceerd, liet Apple SVP van Marketing Phil Schiller me de originele iPhone zien vóór de lancering en legde hem op de tafel in de uit-modus en vroeg me wat ik zag. Ik zei dat ik een blok metaal zag met een glazen scherm. 'Het is een blanco stuk glas voor hen om hun opwindende nieuwe software te leveren', reageerde hij.

Dat gesprek heeft me geholpen Apple veel beter te begrijpen en heeft mijn denken over het bedrijf sinds 2007 gevormd. Schillers volharding dat de iPhone een leeg canvas is, vormt de kern van Cupertino's bestaansreden. Jobs begreep dat vanaf het moment dat hij de Mac introduceerde en droeg dat over op elk product dat Apple sindsdien heeft geïntroduceerd.

Het tweede dat u moet begrijpen, is dat alle software-innovaties van Apple zijn gebouwd rond een platform van een besturingssysteem, een gebruikersinterface en een reeks services die vervolgens worden geleverd op 'lege schermen' zoals een pc, tablet of zelfs een tv. Dit platformconcept is wat Apple drijft, en al zijn innovatie komt voort uit deze kernwaardepropositie.

Kijk nu naar Apple TV. Toen het werd geïntroduceerd, werd het een hobby genoemd. Maar Apple heeft sindsdien miljoenen verkocht. Het is een goed streamingapparaat, maar het stelde Cupertino ook in staat om het tvOS-platform te ontwikkelen om tv te verstoren. Hoewel Jobs mogelijk een echte tv in gedachten had toen hij met Isaacson sprak, lag zijn echte nadruk niet op een fysieke doos, maar op de software.

Deze visie van Apple die tv verstoort, werd duidelijk tijdens de recente Recode Media-conferentie toen Apple SVP Eddy Cue het Apple TV-platform storend noemde omdat het video op alle Apple-apparaten leverde via een eenvoudige gebruikersinterface (Siri), allemaal gesynchroniseerd met iCloud.

Verwant

  • 17 Verborgen Apple TV-functies die u moet kennen17 Verborgen Apple TV-functies die u moet kennen

Zoals mijn vriend Benedict Evans van Andreesen Horwitz onlangs tweette: ''Apple failed at TV' maakt me aan het lachen. Ze hebben 1,5 miljard tv's verkocht, dus iPhones en iPads.

Volgende: originele inhoud. En hoewel andere videodistributeurs zoals Comcast en Amazon het afspelen op verschillende apparaten mogelijk maken, hebben ze niet het robuuste app- en ontwikkelaarsecosysteem van Apple. Uiteindelijk zal Apple veel meer functies en aanvullende inhoud en interacties integreren via Apple tvOS, iets dat niet kan worden gedaan door pure distributeurs van video-inhoud.

Deze fase om Apple TV nog meer ontwrichtend te maken, bevindt zich nog in de beginfase, maar het is duidelijk, althans voor mij, dat Jobs' visie op het creëren van een rijkere tv-ervaring de algehele tv-ervaring mettertijd zal veranderen.

Aanbevolen verhalen

AT&T past zijn onbeperkte data-abonnementen aan om tethering aan te bieden

10 GB per lijn, plus incentives voor u om DirecTV te krijgen.

Lenovo's nieuwe Android-tablets zijn klaar voor kinderen en werknemers

Er is ook een goedkope Windows 10 afneembaar met LTE.

Spin Master's BB-8 is nog steeds schattig en je kunt er dit jaar een krijgen

Een robot-sidekick waarvoor je niet bij het verzet hoeft te gaan.

Bloomberg: de volgende Apple TV wordt 4K

Het zal echter nog steeds niet het alles-in-een-huiskamerapparaat zijn dat Apple wil.