Apple en Tesla willen veranderingen in zelfrijdende autotests in Californië

Beck Diefenbach / Reuters

Califonia's Department of Motor Vehicles (DMV) zal binnenkort de nieuwe reeks voorgestelde voorschriften herzien die de manier waarop testen in de staat zou kunnen veranderen, kunnen veranderen. Als de voorstellen worden goedgekeurd, kunnen we enkele echt onbemande autonome voertuigen zonder stuur door de straten van Californië zien rijden. Apple, Tesla en enkele van de andere bedrijven die toestemming hebben om hun voertuigen in de staat te testen, willen echter meer wijzigingen in hun beleid zien, dus stuurden ze de DMV-brieven met hun suggesties. In het geval van Cupertino vraagt ​​het de DMV om een ​​veel duidelijkere terugtrekkingsrapportage te eisen. 'Ontkoppelingen' zijn wat je noemt gevallen waarin de menselijke tester de controle over het voertuig moest overnemen van het zelfrijdende systeem om ongelukken te voorkomen.

De tech-titan wil dat Californië terugtrekking herdefinieert, zodat bedrijven gevallen zullen opnemen waarin de menselijke chauffeurs het stuur moesten overnemen om zelfs maar kleine verkeersovertredingen te voorkomen. Het is echter van mening dat bepaalde gevallen officieel niet meer als uittredingen moeten worden geteld, zoals het teruggeven van de controle aan een menselijke bestuurder vanwege een systeemfout of zodat ze op een bouwplaats konden navigeren. De wijzigingen zullen Apple, wiens testvergunning vers uit de DMV is, nauwkeurigere gegevens geven voor zijn experimenten.Zowel Apple als Tesla vragen de staat ook om het testen van zwaardere autonome voertuigen toe te staan. We vermoeden dat de autofabrikant plannen heeft om zelfrijdende vrachtwagens op de wegen in Californië te lanceren -- we weten dat het werkt aan ten minste één semi-vrachtwagen die Elon Musk plaagde tijdens een recente TED-talk.

Waymo, de autonome autodivisie van Alphabet, vraagt ​​de DMV om het nieuwe aansprakelijkheidsvoorstel dat de autofabrikanten aansprakelijk zou kunnen stellen voor ongevallen die niet de schuld van hun voertuigen zijn, niet goed te keuren. Uber, dat een tumultueuze relatie heeft met de Californische DMV, heeft ook een verzoek ingediend en het blijft trouw aan de aard van het bedrijf. Het ride-hailing-bedrijf wil dat autoriteiten betalende klanten toestaan ​​​​om in de auto's die het test te rijden met menselijke chauffeurs aan boord.

Aanbevolen verhalen

Uber verandert beoordelingssysteem om 'eerlijker' te zijn voor chauffeurs

Wanneer de persoon aangeeft dat hun UberPool-reis slecht was omdat ze de route of hun bijrijder niet leuk vonden, telt Uber de beoordeling niet mee voor het gemiddelde van een chauffeur.

Ik wil niet leven binnen de visie van Facebook voor sociale VR

Als technische demo is Facebook Spaces prima. Als een nieuwe vorm van sociale interactie is het een blindganger.

Elon Musk plaagt Tesla Semi Truck, Pickup

Elon Musk, CEO van Tesla, zei dat de semi-vrachtwagen in september zal worden onthuld, terwijl de pick-up binnen 18 tot 24 maanden klaar zal zijn.

Rapport: Apple, Carl Zeiss ontwikkelen slimme bril

Blogger Robert Scoble zei dat hij de vertegenwoordigers van Zeiss op CES ertoe had aangezet een samenwerking met Apple te bevestigen.