Apple probeert lekken met wisselend succes aan te pakken

Michael Short/Bloomberg via Getty Images

Voor de langste tijd kwamen Apple-productlekken meestal uit de toeleveringsketen: een fabrieksarbeider stuurde onderdelen of een ontwerpbestand naar accessoirefabrikanten die graag een voorsprong wilden nemen op hun volgende iPhone-hoesjes. Misschien wil je die veronderstelling heroverwegen. In een uitgelekte geheimhoudingsbriefing (ironisch, we weten het) verkregen door The Outline, onthulde David Rice van Apple dat lekken van de campussen van het bedrijf in 2016 vaker voorkwamen dan die van leveranciers. Dit is meer een weerspiegeling van het succes van Apple bij het terugdringen van lekken van derden dan losse lippen in Cupertino, hoewel het er wel op wijst dat de techgigant zijn aandacht naar binnen zal richten.

Rice onthult niet al te veel van Apple's methoden om lekken in de toeleveringsketen tegen te gaan, maar hij merkt op dat Apple onderdelen zal terugkopen om ervoor te zorgen dat ze niet in het nieuws komen: in 2013 kocht het 19.000 iPhone 5c-shells vóór de aankondiging. Het screent ook 221 miljoen transits (dat wil zeggen, mensen die fabrieken verlaten of binnenkomen) per jaar, dus het is minder waarschijnlijk dat iemand naar buiten loopt met een iPhone-behuizing. Het terugdringen van lekken is geen sinecure gezien die ontmoedigende cijfers, vooral omdat arbeiders soms sappige prikkels krijgen (tot een jaarsalaris) om onderdelen te smokkelen.De presentatie onderstreept ook de drastische inspanningen die Apple doet om dingen thuis op slot te doen. Ze zijn niet helemaal draconisch, maar ze zullen ongetwijfeld vragen oproepen. Veel van Apple's anti-lekonderzoekers, waaronder Rice zelf, zijn afkomstig van instanties als de NSA, de FBI en de geheime dienst -- is het echt nodig om een ​​iPad-lek te behandelen als een kwestie van nationale veiligheid? Het bedrijf zal ook jarenlang interne leakers vervolgen en is onvermurwbaar dat werknemers producten niet bespreken met familie of in de meer openbare delen van Apple's kantoren. Soms worden er toezichthouders in productteams geplaatst om lekken actief te voorkomen.

Rice merkt snel op dat Apple geen e-mails leest of gesprekken afluistert, maar er is nog steeds het gevoel dat Apple nauwlettend in de gaten houdt. Sommige inkomende werknemers zullen sociale accounts verwijderen of die accounts privé houden, uit angst dat ze per ongeluk te veel zouden zeggen.

Apple heeft sterke financiële prikkels om lekken te verminderen, omdat ze de verkoop kunnen schaden of zijn productstrategie aan concurrenten kunnen onthullen. In een gesprek over de inkomsten van Apple in het voorjaar, gaf Tim Cook de schuld aan een daling van de iPhone-verkopen aan ongebruikelijk vroege en frequente lekken voor het volgende model. De briefing maakt echter duidelijk dat Apple zijn geheimhouding serieuzer neemt dan veel andere bedrijven, en mogelijk te serieus. Is het echt een kwestie van leven en dood dat een nieuwe iPhone geheim blijft, vooral omdat de lanceringsschema's van Apple redelijk voorspelbaar zijn? Apple bouwde zijn moderne reputatie op 'nog één ding'-verrassingen, maar het is niet duidelijk dat spoilers zo schadelijk zijn als het bedrijf denkt.

Aanbevolen verhalen

De beste deals van de Wirecutter: de Apple Watch Series 1 (42 mm) daalt naar $ 230

De Apple Watch Series 1 zakt naar $ 230, plus andere deals, waaronder de A2+-luidsprekers van Audioengine en de Logitech Harmony Elite-afstandsbediening.

Instagram om duistere gesponsorde berichten aan te pakken

Het sociale netwerk van Facebook, dat eigendom is van Facebook, heeft een nieuwe tool voor merkinhoud geïntroduceerd waarmee gebruikers gemakkelijker kunnen zien wanneer berichten worden gesponsord.

Herman Miller probeert onze obsessie voor het volgen van activiteiten te verzilveren

Herman Miller heeft een nieuwe lijn van desk activity trackers geïntroduceerd, genaamd Live OS.

Zonder biedingen lekt Hacking Group NSA Surveillance Tools

Shadow Brokers probeerde tevergeefs zijn schat aan bewakingstools vrij te kopen, dus het gaf ze gratis vrij.