Apple-patent beschrijft domme laptop aangedreven door iPhone

Naarmate smartphones krachtiger zijn geworden, hebben we randapparatuur zien verschijnen waarmee ze kunnen worden verdubbeld als een echte pc die is aangesloten op een scherm. De laatste daarvan is een gerucht desktop-dock voor de aanstaande Galaxy S8. Nu suggereert een door Apple ingediend patent dat de iPhone-maker iets soortgelijks overweegt, alleen in de vorm van een domme laptopbehuizing.

Het Apple-patent, ontdekt door Apple Insider, werd in september 2016 ingediend en heet simpelweg 'Electronic Accessory Device'.Het zijn echter de details die interessant zijn. Het beschreven accessoire-apparaat biedt een display, poorten en een besturingsinterface, maar functioneert niet zonder de toevoeging van een 'elektronisch hostapparaat'. Zoals de afbeelding bij de octrooiaanvraag en de afbeelding hierboven laat zien, lijkt het elektronische hostapparaat erg op een iPhone.

Met Apple laser gericht op het zo dun mogelijk maken van apparaten, zou dit zeker een manier zijn om een ​​toekomstige MacBook ongelooflijk dun te maken. Het zou geen interne componenten nodig hebben behalve een paar interfacecircuits, het toetsenbord, de poorten en het beeldscherm. Het batterijvermogen zou van de smartphone komen, net als de touchpad-invoer met dank aan het scherm.

Verwant

  • MacBook Pro 2016: moet je upgraden? MacBook Pro 2016: moet je upgraden?

Apple laat wel ruimte in het patent voor de behuizing om enkele extra componenten op te nemen, zoals een GPU en geheugen. Maar gezien de snelheid waarmee de prestaties van mobiele apparaten toenemen, lijkt het onwaarschijnlijk dat dergelijke aanvullende componenten nodig zijn. Nog een punt om op te merken als dit apparaat werkelijkheid wordt: het zou de eerste Apple-laptop zijn die effectief iOS draait.

Voorlopig is dit slechts een patent, en een die waarschijnlijk een Apple-idee zal blijven totdat een punt wordt bereikt waarop de verkoop van MacBooks als afzonderlijk product geen zin meer heeft, of concurrenten iets soortgelijks proberen voor hun smartphones en het blijkt populair te zijn.

Aanbevolen verhalen

Nieuwe iPad versus iPad Pro 9,7-inch: Apple Tablet Showdown

De nieuwe iPad is de meest betaalbare Apple-tablet die je kunt kopen; laten we eens kijken hoe het zich verhoudt tot de 9,7-inch iPad Pro, die een paar voordelen heeft ten opzichte van zijn meer betaalbare tegenhanger.

Qualcomm's chips brengen 4G-connectiviteit naar domme telefoons

Het 205 Mobile Platform is de eerste low-end chip met een ingebouwd LTE-modem.

Video toont GPD Pocket 7-inch laptop met Windows 10

GPD werd in januari onthuld en heeft al een werkend prototype van zijn 7-inch Windows-laptop.

Sony dient patent in voor Vive-stijl PSVR-volgapparaat

Het lijkt erop dat PSVR nog meeslepender kan worden.

Geek Trivia: Warnock's dilemma beschrijft een internetgerelateerd probleem waarop gefocust is?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!