Apple lanceert gratis cursussen voor de volgende generatie app-codeerders

apple-lanceert-gratis-cursussen-voor-de-volgende-generatie-van-app-codeerders foto 1 Christian Science Monitor via Getty Images

Apple heeft een gratis leerplan onthuld dat is ontworpen om middelbare scholieren en studenten van het gemeenschapscollege app-coderingsscholen te leren. De Swift-taalcursus is al overgenomen door zes Amerikaanse community college-systemen die deze dit najaar onder een half miljoen studenten zullen verspreiden. Hoewel het genereus is van Apple's kant, erkende Tim Cook dat het een industriebreed tekort aan programmeurs moet aanpakken, vooral voor zakelijke apps. 'Dat staat nog in de kinderschoenen, in termen van explosie, en dus zijn er hier heel veel kansen', vertelde hij aan USA Today.

De cursus omvat ongeveer 180 uur training met lesplannen, instructie en oefeningen voor docenten. Studenten zullen 'leren coderen en volledig functionele apps ontwerpen en leren, waarbij ze cruciale vaardigheden verwerven op het gebied van softwareontwikkeling en informatietechnologie', schrijft Apple. Het programma is een uitbreiding van de Apple-kleuterschool op het leerplan 'Iedereen kan coderen' van groep 12, waarmee leerlingen vertrouwd raken met code.Het zal worden aangeboden in het curriculum van de community colleges in Alabam, Columbus State, Harrisburg Area, Houston, Mesa en San Mateo. Houston opent ook een iOS Coding and Design School, zegt Apple.

De beschikbaarheid van de cursus net voor Apple's WWDC is gewoon toeval, zei Cook, eraan toevoegend dat het meer gaat om het klaarmaken voor het najaar van 2017-semester. Het zou ons echter niet verbazen als hij het programma tijdens de keynote-rede van het evenement zou horen bazuinen.

apple-lanceert-gratis-cursussen-voor-de-volgende-generatie-app-codeerders foto 2

Apple schreef dat net als het onlangs aangekondigde Advanced Manufacturing Fund van $ 1 miljard, 'het nieuwe Swift-codeercurriculum een ​​ander voorbeeld is van Apple's inzet voor economische ontwikkeling [in de VS].' In een interview met Mashable verwierp hij echter het idee dat Apple in de gunst probeerde te komen bij Trumps 'America first' Witte Huis. 'We zijn jaren geleden begonnen met Swift. Het omvatte meerdere administraties. Nee, dit heeft niets met politiek te maken.'

Hoewel Swift open source is, wordt het voornamelijk gebruikt om iOS-apps te bouwen, dus programmeurs zouden (voorlopig) een andere taal willen leren om Android-apps te maken. Door zoveel mogelijk studenten verslaafd te maken aan Swift, wil Apple echter duidelijk een voordeel behalen voor zijn eigen ecosysteem. 'Het is een soort van volgende stap van een lang plan voor ons met Swift en proberen mensen voor te bereiden op de nieuwe economie', zei Cook.

Aanbevolen verhalen

Blizzard lanceert een 'Overwatch'-competitie voor amateurs

Dankzij nieuwe toernooien hoef je geen miljonair te zijn om mee te doen.

Nieuwe Apple-advertenties leggen uit waarom je een iPhone zou moeten kopen

Een nieuwe serie clips van 15 seconden toont de sterke punten van de iPhone ten opzichte van Android. Ze zijn griezelig bekend bij iedereen die zich de Get a Mac-campagne herinnert.

'Overwatch' wordt één met een ander evenement en gratis weekend

Het eenjarig jubileum kent ook een 'Overwatch: Game of the Year'-editie.

Apple zou volgende maand een hele reeks MacBook-updates aankondigen

Naar verluidt update Apple al zijn MacBooks op WWDC in juni.

Gratis online cursussen leren iedereen DNA-sequencing

Als je de gist in bier wilt veranderen of genen in een organisme wilt splitsen, dan is dit de introductieles voor jou.