Apple vindt naar verluidt de vingerafdruklezer van de iPhone opnieuw uit

Engadget vacaturebank

Director of Engineering bij Shopkick

Shopkick - Redwood City, CA, Verenigde Staten

B2B Marketing Manager, SaaS bij Qualerkwelling - San Diego, CA, Verenigde Staten

Product Manager bij Tulē bij Tulē

Kom op - San Francisco, CA, Verenigde Staten De Asahi Shimbun via Getty Images

Toekomstige iPhones draaien misschien om meer dan alleen een opvallend gebogen scherm. KGI Securities-analist Ming-Chi Kuo, die vaak (maar niet altijd) een talent heeft voor hardware-scoops, is van mening dat Apple een geheel nieuwe Touch ID-vingerafdruklezer ontwerpt voor toekomstige iPhones en iPads. Om ervoor te zorgen dat Apple de randen vrijwel kan elimineren, heeft het een lezer nodig die onder het scherm zit - en dat betekent een gloednieuwe optische sensor. De ontwikkeling is aan de gang, zegt de analist, maar de ontwikkeling is nog vroeg genoeg zodat de technologie mogelijk niet op tijd klaar is voor de iPhone van 2017.

In de toekomst heb je misschien niet eens een vingerafdruksensor nodig. Kuo beweert dat Apple overweegt gezichtsherkenning (niet alleen irisherkenning) te gebruiken als onderdeel van de functies van de volgende iPhone, en op de lange termijn zelfs Touch ID kan schrappen. Gezichtsherkenning is niet nieuw (vraag het maar aan iedereen die Android sinds 4.0 gebruikt), maar het zou geavanceerd moeten zijn als mensen het lezen van vingerafdrukken volledig gaan dumpen. Hij liet zich bijvoorbeeld niet misleiden door een foto en zou zowel zeer snel moeten zijn als aanpasbaar aan een breed scala aan omstandigheden. U wilt niet uw pincode moeten invoeren omdat het te donker is.

Biometrie is misschien niet het enige gebied dat een revisie krijgt dankzij het gerapporteerde nieuwe scherm. Kuo begrijpt dat de bestaande benadering van de iPhone 7 voor 3D Touch niet zal werken met het gebogen OLED-paneel van de volgende iPhone, waardoor er wordt overgeschakeld naar een 'filmsensor'. De verandering zou leiden tot een grotere gevoeligheid en meer drukniveaus, dus u hoeft misschien niet zo gezaghebbend op het scherm te prikken als vandaag.

Zoals altijd is het belangrijk om deze beweringen met een korreltje zout te nemen. Analisten kunnen dankzij leveranciers inzicht hebben in toekomstige producten, maar ze kunnen onvolledige informatie hebben of functies bespreken die aan verandering onderhevig zijn. Wees niet ongerust als deze functies het niet halen, of als ze verschijnen op manieren die u niet had verwacht. Als er enige geloofwaardigheid is in de rapporten, kan het ontgrendelen en communiceren met je iPhone in de nabije toekomst veel gemakkelijker worden.

Aanbevolen verhalen

Niet-bruinende GGO-appelschijfjes volgende maand in de aanbieding

Beperkte hoeveelheden zullen in februari en maart beschikbaar zijn in de winkelschappen in het Midwesten.

Gebaren toevoegen aan de vingerafdrukscanner van uw Android-telefoon

Je hebt dus een glimmende nieuwe Android-telefoon, uitgerust met een beveiligingsvriendelijke vingerafdrukscanner. Gefeliciteerd! Maar wist u dat u de vingerafdrukscanner, hoewel hij op zichzelf nuttig is, meer kunt laten doen dan alleen uw telefoon ontgrendelen? Een app genaamd Fingerprint Gestures kan dat kleine beetje aan

De Nintendo Switch zal naar verluidt Neo Geo-games bevatten

Famitsu zegt dat 'King of Fighters '98', 'Waku Waku 7' en andere games op weg zijn naar Nintendo's nieuwe console.

4 stappen om jezelf opnieuw uit te vinden nadat je op de bodem bent geraakt

Falen is het onaangename begin van herboren worden als ondernemer.