Apple iOS 10.3 maakt Siri slimmer, pimpt je rit

Uw verloren AirPods zullen een beetje gemakkelijker te vinden zijn zodra u iOS 10.3 installeert, dat nu beschikbaar is om te downloaden.

Dat komt omdat de update een verbeterde Zoek mijn iPhone-app bevat waarmee je de huidige of laatst bekende locatie van de kleine draadloze oordopjes kunt bekijken, en een geluid kunt afspelen op een of beide AirPods om je te helpen ze te vinden.Andere belangrijke toevoegingen in iOS 10.3 zijn gericht op auto's en Siri, de persoonlijke digitale assistent van Apple, wat niet verwonderlijk is gezien de concurrentie die Apple ondervindt van Google en Amazon op het gebied van verbonden auto's en persoonlijke digitale assistenten.

Siri biedt nu ondersteuning voor het controleren van het brandstofniveau en de vergrendelingsstatus van uw auto, het inschakelen van de lichten en het activeren van de claxon. Voor deze functies is een compatibele app van de autofabrikant vereist. En met Apple's Maps-app kun je nu zoeken naar 'geparkeerde auto' en direct de locatie van je voertuig lokaliseren (wat je trouwens ook kunt doen met de Google Maps-app).

Verwant

  • Verborgen tips voor het beheersen van iOS 10Verborgen tips voor het beheersen van iOS 10

CarPlay-verbeteringen omvatten nieuwe snelkoppelingen in de statusbalk waarmee je de apps die je het laatst hebt gebruikt opnieuw kunt starten, evenals nieuwe muziekfuncties, zoals het weergeven van door Apple Music samengestelde categorieën, afspeellijsten en welk nummer de volgende is.

Andere verbeteringen aan Siri zijn de mogelijkheid om een ​​afhaling te plannen met ride-hailing-apps zoals Uber, rekeningen te betalen met betalings-apps en cricket-sportscores te controleren.

Ook achter de schermen zijn er aanzienlijke verbeteringen. Apple's iOS 10.3 is de eerste versie van iOS die draait op het nieuwe Apple File System (AFS), dat is ontworpen om het HFS+-systeem te vervangen waarop Apple-apparaten sinds de jaren negentig draaien. AFS is geoptimaliseerd voor de flash-opslag die nu alomtegenwoordig is in smartphones en tablets, wat betekent dat u een merkbare prestatiebump en een toename van de opslagruimte kunt zien wanneer u upgradet.

Aanbevolen verhalen

Luchtvervuiling zorgt voor verrassend goede kunstbenodigdheden

Hoe kan iets dat zo zwart is groen zijn?

De beste Apple iPhone 6s- en iPhone 6-hoesjes

We hebben meer dan 60 geweldige hoesjes verzameld die zowel op de iPhone 6s als de iPhone 6 passen.

Apple's Clips-app maakt het maken van virale video's in iOS doodeenvoudig

Maak je klaar: je gaat deze video's waarschijnlijk overal zien.

Samsung onthult Bixby, zijn Siri-concurrent

De virtuele assistent wordt een kernfunctie voor de Galaxy S8.