Apple neemt de leidinggevenden aan die 'Breaking Bad' naar Sony hebben gebracht

WireImage

Apple's druk op televisie heeft een enorme boost gekregen nadat het bedrijf had aangekondigd dat het twee van de grootste leidinggevenden in de branche had aangenomen. De voormalige presidenten van Sony Pictures Television, Jamie Erlicht en Zack Van Amburg, hebben de leiding genomen over de videoprogrammeringsdivisie van Apple en zullen rechtstreeks rapporteren aan Eddy Cue, SVP van internetsoftware en -services.

Hoewel Erlicht en Van Amburg niet bepaald bekende namen zijn, zijn de shows die ze hebben helpen produceren dat wel. Het duo is verantwoordelijk voor het brengen van Breaking Bad-showrunner Vince Gilligan naar Sony-studio's en was meer recentelijk betrokken bij de ontwikkeling van populaire streaming-shows zoals Netflix's The Crown en Amazon's Sneaky Pete (geproduceerd door Bryan Cranston).'Jamie en Zack zijn twee van de meest getalenteerde tv-managers ter wereld en hebben er mede voor gezorgd dat dit de gouden eeuw van de televisie is', zegt Cue in een persbericht. 'We hebben spannende plannen in petto voor klanten en kunnen niet wachten tot ze hun expertise naar Apple brengen - er komt nog veel meer aan.'

Momenteel is Apple's selectie van originele inhoud vrij klein, met shows zoals Planet of the Apps en Carpool Karaoke die pas onlangs beschikbaar zijn gemaakt. Eerder dit jaar suggereerden rapporten dat Apple bezig was Hollywood-talent te verwerven met de bedoeling een klein aantal originele concepten van hoge kwaliteit te lanceren voor rivaliserende shows als Westworld en Stranger Things.

Nu de verkoop van apparaten begint te vertragen, heeft Apple een deel van zijn focus verlegd naar software en services. Originele tv-series - en uiteindelijk films - kunnen worden gebruikt om Apple Music-abonnees te lokken. Het bedrijf speelt momenteel een inhaalslag op Spotify en is een minnow op de markt voor videostreaming, althans in vergelijking met Netflix en Amazon.

Variety meldt dat Van Amburg en Erlicht later deze zomer formeel afscheid zullen nemen van Sony Pictures Television, wat betekent dat Apple-fans nog even moeten wachten om te zien wat hun visie is op de videobusiness van Apple.

Aanbevolen verhalen

De beste deals van de Wirecutter: de Apple Watch Series 1 (42 mm) daalt naar $ 230

De Apple Watch Series 1 zakt naar $ 230, plus andere deals, waaronder de A2+-luidsprekers van Audioengine en de Logitech Harmony Elite-afstandsbediening.

Google huurt ontwerper in achter mobiele chips van Apple

Google zinspeelt op een iPhone-achtige apparaatstrategie door een Apple-chipexpert in te huren.

Hoe Gorillaz een wereldwijd luisterfeest naar je telefoon bracht

Het is een live-streaming mixed-reality speurtocht en iedereen is uitgenodigd.

Drie Takata-managers aangeklaagd voor wereldwijd airbagschandaal

Het bedrijf staat centraal bij de grootste terugroepactie van voertuigonderdelen in de Amerikaanse autogeschiedenis.