Apple HomePod vs. Amazon Echo vs. Google Home: Smart Speaker Showdown

Apple heeft digitale stemassistenten gepopulariseerd door Siri aan de iPhone 4s toe te voegen, maar het aantal apparaten dat spraakinteractie ondersteunt is sinds 2011 aanzienlijk uitgebreid. Amazon heeft Alexa toegevoegd aan zijn Echo-reeks, de Google Assistent drijft Google Home aan en Cortana kan u helpen bij het navigeren door Windows 10.

Dus Apple voert zijn spel op door Siri in huis te zetten via de HomePod slimme luidspreker, en het ziet er veelbelovend uit. Omdat het Siri gebruikt, werkt HomePod al met een bekende stemassistent en als luidspreker lijkt het groter en krachtiger dan Google Home of Amazon's Echo-varianten.Je zult tot later dit jaar moeten wachten om de Apple HomePod in actie te zien. Het is gepland voor lancering op tijd voor de feestdagen van 2017, een aanzienlijk langere kloof dan de meeste Apple-producten hebben tussen aankondiging en verzending. In de tussentijd kunnen we echter zien hoe het zich op papier verhoudt tot de Echo en Google Home.

Siri, Alexa of Google Assistent?

De stemassistenten in deze luidsprekers helpen ze te onderscheiden van de honderden Bluetooth- en Wi-Fi-luidsprekers die er zijn. Amazon Echo heeft Alexa, Google Home heeft Google Assistant en Apple HomePod heeft Siri. Ze werken allemaal op ongeveer dezelfde manier, maar ze werken niet samen.

Alle drie de stemassistenten gebruiken cloudcomputing voor spraakherkenning en het reageren op vragen en verzoeken. Dit betekent dat elk apparaat verbonden moet zijn met internet om te werken; anders is het gewoon een luidspreker die je een verbindingsfout geeft wanneer je ermee probeert te praten. Wanneer u verbonden bent, worden uw verzoeken verzonden naar Amazon-, Apple- of Google-servers, die een antwoord op uw vraag vinden of verbinding maken met de services die u wilt gebruiken en het juiste antwoord terugsturen naar het apparaat.

Hoewel de precieze context die u kunt gebruiken en het exacte formaat van de antwoorden die u krijgt, verschillen, lijkt het daadwerkelijke gedrag van deze stemassistenten erg op elkaar. Vraag een van hen wat voor weer het is en je krijgt een voorspelling. Vraag naar sportinformatie en je krijgt wedstrijdscores. Vertel ze een nummer af te spelen, en je hoort muziek die wordt afgespeeld via hun respectieve muziekservices. Vertel ze dat ze je lichten uit moeten doen, en ze zullen uitgaan als je een slimme verlichtingsconfiguratie hebt. Het zijn de individuele services die de spraakassistenten en de luidsprekers echt onderscheiden.

Muziekdiensten

Amazon, Apple en Google hebben hun eigen media-ecosystemen, met hun eigen muziekbibliotheken. Amazon heeft Amazon Music voor a la carte digitale muziek aangeschaft, samen met Prime Music voor Amazon Prime-abonnees en Music Unlimited als premium muziekabonnementsdienst. Apple heeft de uitgebreide digitale muziekwinkel iTunes en de abonnementsdiensten van Apple Music. Google heeft Google Play Muziek met een eigen on-demand bibliotheek en abonnementsservice. In alle gevallen kun je de nummers die je wilt bewaren in je persoonlijke digitale bibliotheek kopen en met een abonnement toegang krijgen tot miljoenen verschillende nummers.

Voor a la carte muziekaankopen heeft Apple een vrij onbetwiste voorsprong. De iTunes-muziekwinkel was een van de eerste grote digitale distributieplatforms voor labels en artiesten, en het blijft een van de grootste namen in het spel. Als er een nieuw album uitkomt, verschijnt het waarschijnlijk eerst op iTunes. Amazon Music en Google Play Music zijn geen flauwekul, maar Apple heeft een behoorlijk groot voordeel voor de heetste en nieuwste muziek.

Aan de andere kant heeft Amazon een zacht voordeel voor muziek die je niet individueel hoeft aan te schaffen. Amazon Prime-abonnees krijgen alleen Prime een behoorlijk solide bibliotheek van 2 miljoen nummers. Je kunt ook tientallen miljoenen nummers op je Echo krijgen via Amazon's Music Unlimited-service voor slechts $ 3,99 per maand, en Music Unlimited op al je mobiele apparaten, inclusief je Echo-luidsprekers, voor $ 7,99 per maand voor Prime-leden.

Als je Amazon Prime niet hebt, is het voordeel verloren; Music Unlimited kost $ 9,99 per maand, dezelfde maandelijkse prijs als abonnementen op Google Music Play en Apple Music, die beide ook tientallen miljoenen nummers bieden.

Je kunt ook gebruikmaken van Spotify Premium, Pandora, TuneIn en iHeartRadio op je Echo. Google Home is uitgerust met Google Cast voor wifi-muziekstreaming en ondersteunt Spotify Premium en Pandora, evenals YouTube Red. Als je geen zin hebt in een muziekdienst of digitale aankopen, dan functioneren de Amazon Echo en Google Home beide als standaard Bluetooth-speakers waarnaar je je eigen muziek kunt streamen.

De HomePod lijkt geen Bluetooth te hebben, maar ondersteunt Apple's nieuwe AirPlay 2-standaard voor het streamen van Apple Music vanaf je Mac en verschillende iOS-apparaten. Hoewel Google Cast werkt met Android- en iOS-apparaten, is AirPlay echter alleen een systeem voor iOS.

Slimme huisbediening

Alle drie de stemassistent-apparaten kunnen je huis op verschillende manieren bedienen. Als Apple-luidspreker met Siri biedt de HomePod volledige spraakbesturing van elk smart home-apparaat dat compatibel is met het HomeKit-ecosysteem van Apple. Dat is een enorme keuze aan lampen, sloten, camera's, thermostaten, ventilatoren, garagedeuropeners en andere domotica- en beveiligingsgadgets. Als je iets in huis installeert met HomeKit op de doos, kun je het bedienen met Siri, en dat betekent dat je het kunt bedienen met HomePod.

De Amazon Echo en Google Home zijn veel meer fragmentarisch en missen een vriendelijk, gemakkelijk herkenbaar logo dat u op uw lichten en sloten kunt controleren. Dit betekent echter niet dat ze beperkend zijn; zowel Alexa als Google Assistant zijn compatibel met enkele van de grootste namen in domotica, zoals Nest, Philips Hue, Samsung SmartThings en WeMo. Ze ondersteunen ook If This Then That (IFTTT), waarmee je uitgebreid aanpasbare recepten kunt maken die compatibele apparaten kunnen activeren en je meldingen kunnen sturen.

Je zult wat meer werk moeten doen met de Echo en Google Home, maar als je klaar bent, heb je nog steeds een behoorlijk uitgebreide spraakbesturing over je slimme huis.

Spreker Showdown

Naast spraakgestuurde thuisassistenten zijn de Apple HomePod, Amazon Echo en Google Home allemaal luidsprekers die zijn ontworpen om je naar muziek te laten luisteren. We hebben Amazon Echo-apparaten en Google Home getest en zullen later dit jaar de HomePod op de proef stellen. Maar op papier lijkt de HomePod een krachtigere luidspreker te zijn dan zijn rivalen.

De Amazon Echo heeft een 2,5-inch woofer en een 2-inch tweeter ingebouwd in een 9,3-bij-3,3-inch cilinder. Dit produceert een vrij sterk geluid dat gemakkelijk een slaapkamer kan vullen, maar niet per se genoeg zal zijn om een ​​feestje te bouwen. De kleinere Amazon Echo Dot heeft echter audio-uitgangen waarmee je elke gewenste luidspreker kunt aansluiten, wat veel mogelijkheden biedt om het vermogen op te pompen.

Google Home is met 5,6 bij 3,8 inch iets kleiner en wordt niet zo luid als de Echo. Het produceert een zeer goed afgerond geluid dat de meeste luisteraars zou moeten bevallen, maar het zal niet genoeg zijn om je woonkamer te vullen als je gasten hebt. Je kunt echter meerdere Google Homes samen gebruiken en je kunt Google Home koppelen met een Chromecast Audio en je eigen speakersysteem.

De HomePod is de grootste luidspreker van de drie, meet 6,8 bij 5,6 inch en bevat een reeks van zeven tweeters naast een primaire woofer. Als zelfstandige luidspreker is hij waarschijnlijk krachtiger dan de Amazon Echo en Google Home. We zullen niet weten hoe het echt klinkt totdat we het hebben getest, maar het lijkt zeker stevig. Als AirPlay 2-luidspreker biedt hij ook ondersteuning voor meerdere kamers en kan hij samenwerken met andere AirPlay-luidsprekers, inclusief bedrade luidsprekers die via een Apple TV zijn aangesloten.

Prijs

Dit is een vrij duidelijke casus. Google Home kost $ 129, Amazon Echo kost $ 179,99 en Apple HomePod kost $ 349. De luidspreker van Apple heeft niet alleen Siri; het heeft Apple's premium prijzen.

Het ecosysteem is belangrijk

Zoals zoveel home-entertainmentapparaten die zijn ontworpen om veel hoeden te dragen, hangt de beste luidspreker voor spraakassistenten voor u waarschijnlijk af van hoe toegewijd u bent aan het ecosysteem waarop deze is gebaseerd. Als je een Android-fanaat bent, valt er veel te genieten van Google Home. Als je een toegewijde Amazon Prime-abonnee bent, biedt de Amazon Echo talloze voordelen. En als u niet zonder uw iPhone, iPad of Mac kunt, is de Apple HomePod wellicht een ideale aanvulling.

We kunnen Amazon Echo en Google Home aanbevelen, en onze volledige beoordelingen van elk kunnen u helpen een keuze te maken. Wat de HomePod betreft, we zullen moeten zien hoe goed het presteert als het deze feestdagen uitkomt.

Aanbevolen verhalen

Vergelijk Apple's HomePod niet met Amazon's Echo

Vergelijk Apple's HomePod niet met Amazon's Echo - ze richten zich op twee verschillende doelgroepen.

De iPad is nu het beste Apple-apparaat voor muziek

In tegenstelling tot de iPhone behoudt de iPad zijn koptelefoonaansluitingen.

Apple en Amazon willen een aandeel in de geheugenactiviteiten van Toshiba

Apple en Amazon willen spelers worden in de flash-opslagindustrie.

Essentiële PH-1 vs. Galaxy S8: gestroomlijnde vlaggenschepen staan ​​tegenover elkaar

De Essential-telefoon en Galaxy S8 verbannen beide randen uit je leven, maar hoe verhouden ze zich?

De beste deals van de Wirecutter: bespaar $ 40 op de Echo-luidspreker van Amazon

De deals van deze week omvatten $ 40 korting op Amazon's Echo-luidspreker en besparingen op een draadloze Logitech-muis.