Apple heeft zojuist toegegeven dat uw volgende zakelijke pc geen Mac Pro zou moeten zijn

Het is een vraag die ik de hele tijd krijg. Koop ik een Mac voor mijn bedrijf of een pc?

Meer dan tien jaar geleden was het antwoord vrij duidelijk: koop een pc. Microsoft was jarenlang eigenaar van het bedrijfsecosysteem. Servers draaiden op Windows. Netwerken werden gemakkelijker geconfigureerd voor Windows. Duizenden door Microsoft in dienst genomen, getrainde of partner-geeks waren beschikbaar om het beruchte minder dan betrouwbare Windows-besturingssysteem te helpen ondersteunen. Bedrijven kochten pc's. Natuurlijk waren er Apple-producten voor het bedrijfsleven, maar deze werden meestal gebruikt door een kleine groep uitschieters - die organisaties die over het algemeen actief waren in de kunst-, ontwerp- of onderwijssector.

Toen veranderden de dingen -- Microsoft verloor zijn mojo. Mensen kochten iPods, dan iPhones, dan iPads en iMacs. De Mac, met name de Mac Pro, werd een meer geaccepteerd hulpmiddel in de zakenwereld. Naarmate netwerksoftware verbeterde en meer ontwikkelaars applicaties voor het iOS-platform schreven, begon ik steeds meer Macs te zien ontstaan ​​in de kantoren van mijn klanten. De applicaties van Apple waren cooler en de apparaten werkten gewoon beter dan de Windows-tegenhangers. Haar producten wonnen marktaandeel in het bedrijfsleven. En zelfs toen meer mensen migreerden naar apparaten en laptops, symboliseerde de desktop - de Mac Pro - de heropleving van het bedrijf tegen het afnemende Windows-besturingssysteem van Microsoft en de pc's die erop vertrouwden.Dan . . . Appel heeft het verpest.

Vorige week bevestigde het bedrijf wat zowat elke Mac Pro-gebruiker je kon vertellen over hun vlaggenschip zakelijke desktop: het was waardeloos. Volgens dit rapport van The Verge, 'gaf Apple toe dat het flitsende herontwerp van de Mac Pro uit 2013 een vergissing was en gaven leidinggevenden aan dat Apple van plan is zijn professionele gebruikers in de toekomst beter te ondersteunen.'

De Mac Pro was zo slecht ontworpen dat de makers ervan de specificaties gedurende meer dan drie jaar niet konden upgraden. Beschaamd door de fout veegde het bedrijf in wezen de productlijn onder het tapijt en negeerde het zijn gebruikersbestand en de technische gemeenschap die tevergeefs wachtten op belangrijke updates. Het verzet was aanzienlijk en de klachten 'vernietigend', aldus het rapport van The Verge. De zaken verslechterden zo genoeg dat een groep leidinggevenden van het bedrijf een mini-persconferentie belegde om hun fouten toe te geven en aan te kondigen dat ze niets aan te kondigen - behalve een opnieuw ontworpen Mac Pro is nog een jaar verwijderd.

Het is niet nodig om Apple te bekritiseren, want je kunt ze niet echt kwalijk nemen dat ze de Mac Pro negeren. De gebruikersgemeenschap vertegenwoordigt 'slechts een enkelcijferig percentage van de totale Mac-verkopen' en de Mac-verkopen zijn slechts ongeveer 10 procent van Apple's omzet. Apple heeft, net als de rest van ons, geen onbeperkte middelen. Het richt zijn aandacht op meer winstgevende producten en investeert in nieuwe. Het bedrijf stelde zichzelf bloot aan misbruik door de kleine, maar luidruchtige gemeenschap van Mac Pro-gebruikers en neemt zijn brokken. Het is een geweldig bedrijf en ik betwist de strategie niet, maar door zijn zakelijke desktopproducten te negeren, heeft het Microsoft in staat gesteld meer controle te krijgen met betere, snellere en productievere apparatuur met het hooggewaardeerde Windows 10-besturingssysteem. Appel heeft het verpest.

Maar dat is niet jouw zorg, toch? Wat belangrijker is dan de zaken van Apple, zijn uw zaken. Natuurlijk heeft u uw mensen voorzien van laptops en tablets, omdat steeds meer van hen mobiliteit nodig hebben. Maar feit is dat je nog steeds desktopcomputers nodig hebt. Ik weet dit omdat elke keer dat ik een klant bezoek, ik de meerderheid van de mensen in hokjes en kantoren zie zitten -- waar ze elke dag zitten -- met desktops voor hen. Bedrijven hebben anno 2017 nog steeds behoefte aan accountants, managers, klantenserviceteams, interne verkoopgroepen en andere medewerkers die stationair op kantoor zijn. Ze gebruiken pc's. Wanneer die desktops verslijten, worden ze vervangen door nieuwe desktops, en wanneer nieuwe mensen worden aangenomen voor kantoorbanen, hebben ze ook nieuwe desktops nodig. U koopt een desktop-pc omdat u, net als de rest van mijn klanten, bij het evalueren van de kosten het ermee eens zult zijn dat een desktop-pc meer waar voor uw geld biedt (meer vermogen voor minder kosten) dan een laptop.

Dus wordt je volgende desktop een Mac Pro? Nee, dat zal niet. Gezien de recente geschiedenis van Apple met deze productlijn, lijkt die investering een slecht idee. In plaats daarvan koop je een desktop-pc waarop Windows draait, omdat hij niet alleen minder duur is, maar -- laten we eerlijk zijn -- hij ook beter lijkt te werken dan de huidige reeks Mac Pro's. Je hebt al genoeg problemen in je professionele leven zoals het is -- waarom zou je de problemen van Apple ook op je kantoor uitnodigen?

Een laatste, belangrijke opmerking: hoewel ik mijn best doe om objectief te zijn en ik van Apple houd, moet u er ook rekening mee houden dat mijn bedrijf een Microsoft-partner is.

Gene Marks

Gene Marks is president van The Marks Group, een tienkoppig adviesbureau in Philadelphia dat gespecialiseerd is in verkoop- en marketingtechnologieën. Gene is de auteur van zes boeken, meest recentelijk, The Manufacturer's Book Of List (CreateSpace - oktober...

Lees verder

Aanbevolen verhalen

'Face-sensing'-headsets tonen je levensechte uitdrukkingen in VR

Tenminste, als grote merken de nieuwe technologie adopteren.

Swatch's provocerende 'Tick different'-slogan heeft Apple woedend gemaakt

Het paar maakt er een gewoonte van om te kibbelen over handelsmerken.

Clarizen heeft zojuist PowerPoint-creatie gemaakt, financiële planning eenvoudiger

Clarizen is erop gericht om samenwerking voor haar klanten eenvoudiger en veel sneller te maken.

Intel: onze volgende chips zullen een 'generatie voor' zijn op Samsung

Zijn 10-nanometerchips hebben het dubbele van de transistors van rivaliserende technologie.