Apple is op een missie om alleen gerecyclede materialen te gebruiken

Bloomberg via Getty Images

Met de publicatie van zijn nieuwe milieurapport wil Apple de grenzen verleggen van wat het kan doen voor het welzijn van de planeet. Vorig jaar pochte het over hoeveel geld zijn recyclinginspanningen het hadden bespaard, inclusief $ 40 miljoen aan goud dat hergebruikt was van oude apparaten. Dit jaar gaat het over het 'sluiten' van het gebruik van grondstoffen, en mogelijk een nieuwe definitie van hoe gadgets worden gemaakt.

Apple gelooft dat het nu op weg is om alleen gerecyclede materialen te gebruiken om zijn volgende generatie producten te bouwen. Het is er natuurlijk nog niet, en er moet nog veel worden gedaan om ervoor te zorgen dat tweedehands iPhones terugkeren naar Apple, in plaats van naar de schroothoop. Maar als het bedrijf zijn weliswaar verheven doelen in de komende jaren kan waarmaken, is dat goed voor iedereen.Het bedrijf gelooft ook dat zijn experimenten met materiaalterugwinning - belichaamd door zijn Liam-robots die 2,4 miljoen iPhone 6-modellen per jaar demonteren. Apple zegt dat de twee lijnen met een Liam erop 1.900 kg aluminium hebben geborgen voor elke 100.000 telefoons die uit elkaar zijn gehaald. Het bedrijf heeft zelfs een geheime reeks Mac Mini-eenheden gebouwd met materialen die door Liam zijn teruggewonnen en die worden gebruikt om iPhone-productielijnen te laten draaien.

De rest van het rapport is de gebruikelijke felicitatie, hoewel het een groot punt maakt om te zeggen dat de datacenters volledig hernieuwbaar zijn. Apple is zich waarschijnlijk bewust van Greenpeace's recente publieke berisping van bedrijven als Netflix, Amazon, HBO, ASUS en Acer voor het gebruik van kolen- en gasstroom om hun servers te laten draaien. Ter vergelijking: iMessage, FaceTime en Siri 'draaien op 100 procent hernieuwbare energie'.

Het is bekend dat Apple elk onderdeel van zijn computers wil bezitten en controleren, en die houding gaat over op zijn energie. Het bedrijf streeft ernaar om zoveel mogelijk van zijn stroomopwekking in bezit te hebben, in plaats van sap op de groothandelsmarkt te kopen. Dus waar het kan, bouwt, beheert en/bezit het/ zijn zonne- en windfaciliteiten in plaats van samen te werken met een derde partij.

Tegen 2020 hoopt het bedrijf tegen 2020 over 4 GW aan stroomopwekkingscapaciteit te beschikken, genoeg om 725.000 huishoudens van stroom te voorzien. Dat zal worden verdeeld tussen sites die eigendom zijn van en beheerd worden door Apple en sites die het heeft geholpen met het financieren met partners. 4GW is genoeg om 725.000 huishoudens van stroom te voorzien, en dat is nog maar het begin van de ambitie van het bedrijf. Het is volkomen aannemelijk dat Apple zijn overtollige stroom zou kunnen gaan verkopen als een bijzaak zonder dat iemand het door had.

Zoals altijd gaat het grootste deel van de eer naar Lisa Jackson (foto), een voormalig hoofd van de EPA die al in 2013 bij Apple kwam. Ze loopt voorop bij de inspanningen van het bedrijf om over te schakelen op hernieuwbare energiebronnen, de CO2-uitstoot te verminderen en over het algemeen een goede burger van de wereld. Haar werk heeft ervoor gezorgd dat Apple de laatste drie jaar op rij van de onderkant van de Greenpeace-ranglijst naar de top is geklommen.

Aanbevolen verhalen

De app van MIT heeft maar een seconde nodig om je een nieuwe taal te leren

De tools kunnen uw woordenschat testen terwijl u wacht op een antwoord op IM of op een e-mail om te verzenden.

Onderzoek: automobilisten gebruiken hun telefoon tijdens 88 procent van de ritten

Uit het onderzoek, dat vandaag is gepubliceerd door analysebedrijf Zendrive, blijkt dat 'Amerikanen hun telefoon bijna elke keer gebruiken als ze achter het stuur kruipen.'

CNBC: Apple wil dat zijn horloge essentieel is voor diabetici

Volgens CNBC heeft Apple een geheim team dat werkt aan het monitoren van de bloedsuikerspiegel.

Gevangenen bouwen computers van gerecyclede onderdelen, verstoppen zich in het plafond

Ohio-gevangenen die deelnamen aan een computerverwijderingsprogramma, gebruikten de computers om identiteitsdiefstal en belastingfraude te plegen, en om hun veiligheidsniveaus in de gevangenis te wijzigen.

De missie van één themapark om VR-horror te perfectioneren

Derren Brown's Ghost Train krijgt een angstaanjagende upgrade voor 2017.