Apparaatstuurprogramma terugdraaien in XP

Soms komt in Windows XP, wanneer u een apparaatstuurprogramma bijwerkt, de nieuwe stuurprogrammaversie niet noodzakelijk overeen met de XP-configuratie. Als u de hardware van uw systeem bijwerkt en plotseling dingen niet correct lijken te werken, is een stap voor probleemoplossing het terugdraaien van het huidige stuurprogramma naar het vorige. In mijn IT-carrière heb ik dit het meest gemerkt bij Video- en Printdrivers. Natuurlijk kan elke hardware defect raken door een onjuist softwarestuurprogramma.

Klik met de rechtermuisknop op Mijn computer Eigenschappen hardware en ga naar Apparaatbeheer. Of een veel eenvoudigere manier om toegang te krijgen tot Apparaatbeheer is door devmgmt.msc in de run-regel in te voeren en vervolgens op OK te klikken.

roll-back-apparaat-stuurprogramma-in-xp foto 1Navigeer in apparaatbeheer gewoon naar het apparaat dat zich niet correct gedraagt. Voor dit voorbeeld zal ik het Integrated Sound Device gebruiken. Klik met de rechtermuisknop op het apparaat en selecteer Eigenschappen.

roll-back-apparaat-stuurprogramma-in-xp foto 2

Klik nu op het tabblad Stuurprogramma en vervolgens op de knop Stuurprogramma terugzetten. Ga akkoord met het waarschuwingsvenster om het stuurprogramma terug te zetten naar de vorige staat.

roll-back-apparaat-stuurprogramma-in-xp foto 3

Dit is een veel eenvoudigere stap dan een volledig systeemherstel uitvoeren.

Meer verhalen

Wat is dwm.exe en waarom wordt het uitgevoerd?

U leest dit artikel ongetwijfeld omdat u zich afvraagt ​​waarom dit dwm.exe-proces meer geheugen in beslag neemt dan u denkt, en u bent benieuwd wat het doet. Gelukkig voor jou hebben wij het antwoord.

Thuisopname: een basistrack met cakewalk-gitaartracks 3

Ik kreeg positieve feedback toen ik leden van ons forum vroeg of ik artikelen moest schrijven over thuisopname en -productie en ik dacht dat ik verschillende artikelen zou gaan schrijven over enkele van de technieken die ik gebruik. Ik ben geenszins een professional met dit alles. Ik ben maar een muzikant

Surfen op sociale netwerken met Flock

Als u een junkie voor sociale netwerken bent en geniet van het surfen op het web van Firefox, dan is de Flock Internet-browser misschien iets voor u.

Tweak Google Reader iPhone-editie in uw Firefox-zijbalk

Als je een grote fan bent van zowel Google Reader als Firefox, zal het je interesseren om te weten dat Google's iPhone-versie van Reader perfect past in de Firefox-zijbalk, en met een paar tweaks kunnen we het echt goed laten passen.

Office Time Killer: Pressure Kicker 3D

Omdat we allemaal weten dat werken voor The Man zuigt, dacht ik dat ik coole, tijdverspillende games zou gaan posten die je kunt spelen terwijl de baas niet kijkt. Om te beginnen dacht ik dat we ESPN's Pressure Kicker 3D kunnen bekijken.

Laat Windows XP een aangepast thema gebruiken voor het klassieke aanmeldingsscherm

Dit artikel is geschreven door onze uitstekende lezer Leon Steadman.

GMedia Blog: Een Windows Home Server instellen

Een van de redenen waarom we de How-To Geek Blogs zijn begonnen, was om bloggers de kans te geven zich te concentreren op andere onderwerpen die we hier niet zo vaak behandelen. Als u geïnteresseerd bent in Windows Home Server, heeft onze eigen Gmedia-blog een serie gedraaid over de toevoeging van een nieuwe server in zijn al

De flexibele vleugel van MIT en NASA kan de toekomst van de luchtvaart zijn

Het kneedbare maar sterke materiaal kan ook worden gebruikt voor wolkenkrabbers en bruggen.

ICYMI: Lees de stemmingswisselingen van uw hond met tech

Het op één na beste ding om vanaf Up te graven.

De eerste VR-serie van de NFL komt naar Daydream en YouTube

Een negendelige NFL VR-serie zal op Thanksgiving op YouTube verschijnen, maar je zult moeten wachten om te kijken op de headset van Google.