Device Doctor is een volledig gratis scanner voor het bijwerken van stuurprogramma's

Het installeren van de nieuwste apparaatstuurprogramma's is een essentiële taak om uw systeem optimaal te laten presteren, maar bijna alle oplossingen voor het bijwerken van stuurprogramma's zijn niet echt gratis. Gelukkig is Device Doctor absoluut, volledig gratis te gebruiken.

GERELATEERDE ARTIKELEN apparaat-dokter-is-een-volledig-gratis-stuurprogramma-update-scanner foto 1Wanneer moet u uw stuurprogramma's bijwerken? apparaat-dokter-is-een-volledig-gratis-stuurprogramma-update-scanner foto 3Moet u een Driver Cleaner gebruiken bij het bijwerken van stuurprogramma's?

UPDATE:

We hebben een paar lezers erop gewezen dat de software niet langer helemaal gratis is en probeert u ook wat junkware te laten installeren. We zullen onze aanbeveling moeten verwijderen.Device Doctor is er in twee smaken: de normale installeerbare versie en een draagbaar uitvoerbaar bestand dat je op een flashstation kunt gooien en overal kunt gebruiken. Laten we er meteen in duiken...

Device Doctor gebruiken

Dit is een stukje software dat niet eenvoudiger kan: er is slechts één scherm en nadat u op de knop Scan starten hebt geklikt, ziet u een lijst met stuurprogramma's die moeten worden bijgewerkt. U kunt vervolgens op elke update op de download-update klikken om dat stuurprogramma daadwerkelijk te pakken.

apparaat-dokter-is-een-volledig-gratis-stuurprogramma-update-scanner foto 4

Op de downloadpagina wordt u gevraagd om het installatieprogramma van het stuurprogramma te downloaden en handmatig te installeren. Het is niet zo gelikt en geautomatiseerd als oplossingen van andere leveranciers, maar dat is eigenlijk een van de dingen die we leuk vinden aan Device Doctor: het geeft u de controle over uw stuurprogramma's. Hadden we al gezegd dat het gratis was?

apparaat-dokter-is-een-volledig-gratis-stuurprogramma-update-scanner foto 5

Omdat er zo veel apparaten en stuurprogramma's voor pc's zijn, kan het zijn dat Device Doctor u naar het verkeerde stuurprogramma of een verouderde versie verwijst. Als dat gebeurt, moet u ervoor zorgen dat u een onjuist stuurprogramma meldt met de link op de driver download pagina:

device-doctor-is-een-volledig-gratis-driver-update-scanner foto 8

Aangezien Device Doctor nog een zeer jonge software is, is feedback van gebruikers zeer nuttig en na verloop van tijd zullen de knikken worden opgelost.

STOP! Voordat u stuurprogramma's installeert!

U moet altijd een time-out nemen voordat u een nieuw stuurprogramma installeert en een systeemherstelpunt maken, zodat u snel kunt terugdraaien in het geval van een storing. We kunnen dit simpelweg niet sterker stellen! Hier zijn enkele artikelen waarin wordt uitgelegd hoe u dit kunt doen:

  • Een herstelpunt maken voor systeemherstel van Windows 7 of Vista
  • Systeemherstel gebruiken in XP

Nu je dat hebt gedaan, kunnen we doorgaan.

De stuurprogramma's daadwerkelijk installeren

Voor de daadwerkelijke installatie van het stuurprogramma stuurde Device Doctor ons in sommige gevallen naar een mooi, gemakkelijk te installeren uitvoerbaar bestand - doorloop gewoon de wizard en je bent klaar ...

In andere gevallen was het stuurprogramma echter een zipbestand dat handmatig moet worden geïnstalleerd.

We hebben al besproken hoe je een stuurprogramma installeert of bijwerkt in deel 4 van onze serie over het bouwen van een nieuwe computer, maar het is een onderwerp dat we waarschijnlijk in de loop van de tijd dieper moeten behandelen.

Om nieuwe stuurprogramma's handmatig te installeren, klikt u met de rechtermuisknop op het apparaat in Apparaatbeheer, kiest u Stuurprogrammasoftware bijwerken in het menu en kiest u vervolgens Op mijn computer naar stuurprogramma's zoeken op de eerste wizardpagina.

apparaat-dokter-is-een-volledig-gratis-stuurprogramma-update-scanner foto 9

De rest spreekt voor zich: blader naar de map waarin u de stuurprogramma's hebt uitgepakt en doorloop de rest van de wizard.

Dus, hoe goed werkt het?

Tijdens onze tests werkte Device Doctor heel goed voor ons Windows XP-testsysteem: het vond 9 stuurprogramma's die moesten worden bijgewerkt en we hebben geverifieerd dat dit inderdaad de juiste stuurprogramma's waren. De eigenlijke scan duurt slechts een paar seconden, en aangezien je de draagbare versie niet eens hoeft te installeren, zal het je systeem niet volproppen met extra onzin.

Voor onze Windows 7 x64-testsystemen ging het niet zo goed, met een paar stuurprogramma's die niet correct waren, zoals dit PS/2-toetsenbordstuurprogramma, dat duidelijk voor XP is:

apparaat-dokter-is-een-volledig-gratis-stuurprogramma-update-scanner foto 10

Aangezien deze software in wezen nog in bèta is, kunnen we hier en daar een paar fouten vergeven, maar we hopen dat het controleproces van de stuurprogramma's in toekomstige versies een stuk nauwkeuriger wordt. Stuurprogramma's zijn een essentieel onderdeel van Windows en u wilt niet met de verkeerde werken.

De Device Doctor-mensen verzekeren me dat ze elke week duizenden nieuwe Windows 7-stuurprogramma's toevoegen, dus het probleem zou zichzelf moeten oplossen.

Welke stuurprogramma's moet ik bijwerken?

Dit brengt een goed punt naar voren: u hoeft zich geen zorgen te maken over het voortdurend bijwerken van elk stuurprogramma op uw systeem, zoals dat PS/2-toetsenbordstuurprogramma dat we zojuist noemden. Dit zijn de stuurprogramma's die we aanbevelen om up-to-date te blijven:

  • Netwerkkaartstuurprogramma's - Vooral naarmate de tijd verstrijkt, moeten stuurprogramma's voor draadloze netwerkkaarten worden bijgewerkt voor betere ondersteuning en betrouwbaarheid.
  • Videokaartstuurprogramma's – Elke gamer weet dat het hebben van bijgewerkte videokaartstuurprogramma's het verschil kan zijn tussen 100 en 500 nerdpunten. Bovendien maken betere stuurprogramma's uw systeem sneller.
  • Chipset-stuurprogramma's - U zult verbaasd zijn hoeveel verschil de juiste SATA-stuurprogramma's maken op de systeemprestaties, of de nieuwste moederbordstuurprogramma's bij het omgaan met systeemslaapproblemen. Persoonlijk pak ik deze van de site van de fabrikant.
  • Geluidskaarten - Houd ze up-to-date!

Hoe u de versie van uw geïnstalleerde stuurprogramma's kunt controleren

Het bijwerken van uw systeemstuurprogramma's is allemaal prima en goed, maar hoe weet u welke versie van het stuurprogramma u al hebt geïnstalleerd? Als u geen software meer wilt installeren, opent u Apparaatbeheer, zoekt u het apparaat in de lijst en kiest u Eigenschappen in het rechtsklikmenu.

We hebben al uitgelegd hoe u de geïnstalleerde lijst met stuurprogramma's op een eenvoudige manier kunt bekijken, maar het is ook goed om de handmatige methode te kennen.

apparaat-dokter-is-een-volledig-gratis-stuurprogramma-update-scanner foto 11

U zult merken dat u in het contextmenu kunt kiezen voor Update Driver Software, waarmee de nieuwste door Microsoft gecertificeerde stuurprogramma's van Windows Update worden opgehaald. Helaas loopt Windows Update vaak ver achter als het gaat om stuurprogramma-updates en heeft het niet altijd de stuurprogramma's van de fabrikant die soms extra functionaliteit toevoegen.

Op het tabblad Stuurprogramma ziet u de maker, datum en versie van het stuurprogramma. Houd er rekening mee dat Microsoft hun eigen stuurprogramma's maakt voor sommige populaire apparaten, maar u kunt in plaats daarvan overschakelen naar het stuurprogramma van de fabrikant, dat meestal vaker wordt bijgewerkt. Dit betekent dat de huidige driverversie niet altijd dezelfde versienummering heeft als de driver van de fabrikant.

Meer over apparaatdokter

We spraken met de jongens die Device Doctor maken, en ze verzekerden ons dat Device Doctor volledig gratis is en altijd volledig gratis zal blijven. Om de rekeningen te betalen (we hebben het over veel bandbreedte die nodig is om hun service uit te voeren), hebben ze advertenties op de downloadpagina voor stuurprogramma's, maar ze accepteren ook donaties.

Ze verwelkomen uw feedback - alleen met feedback kunnen ze de software verbeteren en iedereen een geweldige, gratis service bieden. U kunt onjuiste stuurprogramma's melden op de downloadpagina of suggesties achterlaten op hun forum - hoe meer iedereen fouten meldt, hoe nauwkeuriger de detectie in de toekomst zal zijn.

Meer verhalen

Plaknotities aan uw bureaublad toevoegen met een notitie

Wilt u een onopvallende manier om plaknotities op uw bureaublad te bewaren? Dan is A Note misschien wel het programma waar je naar op zoek was.

Converteer foto's naar Flash voor uw website

Op zoek naar een snelle en gemakkelijke manier om uw foto's om te zetten in een flash-diavoorstelling voor uw website? Dat kan nu met Photo Flash Maker Free.

Tweak het Start-menu in Windows 7 en Vista

Als je overstapt van XP naar Windows 7, heb je misschien wat hulp nodig bij de wijzigingen in het menu Start. Hier hebben we een lijst samengesteld met enkele handige tips die u zullen helpen de controle te krijgen over en het Startmenu onder de knie te krijgen in Windows 7 en Vista.

Voeg een reeks webpagina's samen tot één met PageZipper

Heb je je ooit echt gefrustreerd gevoeld over webpagina's die een non-stop reeks Next-links zijn? Nu kun je al die pagina's combineren tot één pagina met PageZipper.

De statusbalk automatisch verbergen in Firefox

Bent u op zoek geweest naar een manier om de statusbalk in Firefox alleen weer te geven wanneer u deze nodig hebt? Nu kunt u genieten van die goedheid voor automatisch verbergen met de autoHideStatusbar-extensie.

Aero-compatibele besturingssystemen installeren in VMware Player

Is het je ooit opgevallen dat je Aero normaal gesproken niet kunt inschakelen op een virtuele machine met Windows 7 of Vista? Met de nieuwste VMware Player-bèta kun je precies dat doen, en we hebben een volledige uitleg over hoe je dit kunt bereiken.

Beginner Geek: standaardprogramma's instellen in Windows 7 en Vista

Als je ooit een programma hebt geïnstalleerd en plotseling ontdekte dat bepaalde bestandstypen ermee werden geopend in plaats van wat je eerder had, kan dit verwarrend en vervelend zijn. Vandaag bekijken we hoe u kunt bepalen welke toepassingen bepaalde bestandstypen op uw computer openen.

Een verticale bladwijzerwerkbalk toevoegen aan Firefox

Heb je ooit een verticale bladwijzerwerkbalk willen hebben in plaats van een horizontale? Overweeg dan dat uw wens wordt ingewilligd met de Vertical Bookmarks Toolbar-extensie voor Firefox.

De geïllustreerde gids voor de nieuwe Firefox 3.6 Windows 7-integratie

De nieuwste Firefox-bèta integreert veel vollediger in Windows 7 en voegt ondersteuning toe voor Aero Peek-compatibele tabbladen, een verbeterde Ctrl+Tab en meer. We laten u zien hoe ze werken en hoe u ze kunt in- of uitschakelen.

Week in Geek: The Progress of Geekery Edition

In plaats van je een goede tip te geven in de wekelijkse samenvatting van vandaag, gaan we je wijzen op alle nieuwe dingen hier die je misschien hebt gemist omdat je je feedreader nooit verlaat. We hebben ook meer geweldige geek-links voor je.