Apple's Clips-app richt zich op videofiends op sociale media

Live video is geweldig voor het delen van spontane momenten op Twitter, Facebook of Instagram, om maar een paar sociale-mediasites te noemen, maar het beeldmateriaal is heel erg 'wat je ziet is wat je krijgt'. Met andere woorden, u kunt het niet bewerken.

Voor momenten waarop je een meer gepolijste video met je volgers wilt delen, kun je de nieuwe Clips-app van Apple eens bekijken. Vandaag aangekondigd, samen met een vernieuwde iPad, kun je met Clips videoclips, foto's en muziek combineren tot een complete video die je kunt uploaden naar je sociale netwerk naar keuze.Mensen die bekend zijn met Apple-software zullen waarschijnlijk meteen denken aan iMovie, de videobewerkingsapp die beschikbaar is op zowel mobiele apparaten als macOS. Maar Clips heeft een paar functies die iMovie niet heeft, en het is bedoeld voor mensen die niet geïnteresseerd zijn in het leren van de ins en outs van niet-lineaire videobewerking.

Met de functie 'Live titels' in Clips kun je geanimeerde bijschriften en titels volledig via spraakbesturing maken. Terwijl je spreekt, worden bijschriften automatisch gegenereerd en kun je later tekst, interpunctie en (natuurlijk) emoji toevoegen.

Verwant

  • De beste videobewerkingssoftware van 2017 De beste videobewerkingssoftware van 2017

Ondertussen is het eigenlijke opnameproces ontworpen met een simpele druk op de knop. Je houdt een knop ingedrukt om live video op te nemen en deze uit te breiden met clips of foto's uit je fotobibliotheek, samen met aangepaste filters. Combineer je beeldmateriaal en foto's met Live Titles en kies uit tientallen meegeleverde soundtracks om je voltooide video te maken.

Video's gemaakt met Clips kunnen direct worden gedeeld op Instagram, Facebook, YouTube en Vimeo, naast andere sociale-mediasites. Je kunt ze ook rechtstreeks delen met je contacten via de Berichten-app van Apple.

Clips is een gratis app en zal vanaf april beschikbaar zijn in de App Store voor iPhone 5s en nieuwer, de nieuwe 9,7-inch iPad, alle iPad Air- en iPad Pro-modellen, iPad mini 2 en nieuwer, en de zesde generatie iPod touch.

Aanbevolen verhalen

Reddit hoopt dat nieuwe sociale functies de trollen in het gareel houden

Dit ziet er bekend uit.

Apple's Clips-app maakt het maken van virale video's in iOS doodeenvoudig

Maak je klaar: je gaat deze video's waarschijnlijk overal zien.

Switcher Malware richt zich op routers DNS via smartphone

Een gezegde luidt dat er een koord is dat ons verbindt dat niet zichtbaar is voor het oog. Maar in de moderne wereld van vandaag, draden die ons letterlijk verbinden voor communicatie...