Android-maker Andy Rubin introduceert 'essentiële' telefoon

Andy Rubin denkt dat smartphonemakers het beter kunnen; apparaten mogen niet elk jaar verouderd raken en moeten in plaats daarvan 'met u mee evolueren'. Dus de man die verantwoordelijk was voor het maken van Android nam het heft in eigen handen.

Rubin's nieuwe bedrijf, Essential, heeft zojuist zijn eerste smartphone geïntroduceerd, samen met een smart home-apparaat vergelijkbaar met Amazon Echo en een nieuw besturingssysteem genaamd Ambient. De Essential PH-1-telefoon van $ 699, nu beschikbaar voor pre-order, is zo ontworpen dat alle accessoires, zoals een 360-gradencamera, die je apart kunt kopen, 'magnetisch vastklikken' op het apparaat.'Haat je het niet als je elke keer dat je telefoon wordt geüpgraded nieuwe dongles, opladers en accessoires moet kopen? Wij ook', schrijft Essential op haar website. 'Dus hebben we besloten om dit tot het verleden te laten behoren. De magnetische connector met draadloze gegevensoverdracht houdt je telefoon snoerloos, toekomstbestendig en altijd up-to-date.'

Je zult geen logo's vinden op de PH-1, die een titanium body en een keramische achterkant heeft. Qua specificaties heeft het een 5,71-inch 'edge-to-edge display' met een resolutie van 2.560 x 1.312, een 8 MP camera aan de voorkant en een 13 MP camera aan de achterkant. Aan de binnenkant bevat de Android-telefoon een Qualcomm Snapdragon 835-processor, een 3040 mAh-batterij met snellaadmogelijkheden, 4 GB RAM en 128 GB opslagruimte.

Essential zei dat de PH-1 'verbluffende beelden vastlegt ... zelfs bij weinig licht', dankzij wat het bedrijf aanprijst als 's werelds dunste' dubbele camerasysteem, dat gebruikmaakt van 'kleur- en zwart-witsensoren die tot 200 procent meer licht kunnen vastleggen dan traditionele telefooncamera's.'

Early adopters kunnen de PH-1 reserveren, die ontgrendeld wordt geleverd en op alle vervoerders zal werken, maar er is geen woord over wanneer deze zal worden verzonden. In eerste instantie is Essential alleen van plan om naar de VS te verzenden.

Ondertussen onthulde Essential, naast de PH-1, een nieuw Amazon Echo- of Google Home-achtig apparaat dat is ontworpen om 'in elke thuisomgeving te passen en tegelijkertijd naadloze toegang te bieden tot meerdere soorten informatie en diensten'.

Het draaien van een nieuw besturingssysteem genaamd Ambient OS, het Essential Home, dat op een bepaald moment 'binnenkort' beschikbaar zal zijn, kan worden geactiveerd met je stem, een tik of zelfs een oogopslag. Essential zei dat Ambient OS 'zich automatisch voorstelt aan nieuwe en bestaande apparaten' en 'het huis tot leven brengt door de apparaten, inhoud, mensen en context erin te choreograferen'.

Aanbevolen verhalen

Dit is de essentiële telefoon van Andy Rubin

Android-maker Andy Rubin heeft de eerste telefoon van zijn nieuwe bedrijf Essential onthuld.

'Judy'-malware treft mogelijk tot 36,5 miljoen Android-apparaten

Het is 'misschien wel de grootste malwarecampagne die op Google Play te vinden is', aldus Check Point.

HP introduceert om de een of andere reden een tablet voor artiesten in Cannes

HP onthulde de Spectre x2 afneembaar voor Windows Ink-artiesten en Envy-laptops met NVIDIA-graphics.

Candy Crush Creator ontwikkelt mobiele Call of Duty-game

De drie-op-een-rij puzzelspelspecialisten hebben de taak om een ​​first-person shooter naar mobiele platforms te brengen. Dit kan pijnlijk zijn.

Donkere materie wetenschapper Vera Rubin sterft op 88

Ze hielp een groot gat in ons begrip van het universum te vullen.