Android-gids: de levensduur van de batterij van uw Android-apparaat verlengen

android-guide-extending-uour-android-device-and-rsquo;s-batterijduur foto 1

Een van de grootste klachten onder mobiele gebruikers - iPhone of Android - is de levensduur van de batterij. De status-quo voor de levensduur van de batterij lijkt ongeveer een dag te zijn: vanaf het moment dat iemand 's ochtends wakker wordt en zijn telefoon uit de oplader haalt tot het punt waarop hij hem' s avonds aansluit voordat hij naar bed gaat. Dat is een begrijpelijk en redelijk verzoek.

Dit alles veronderstelt dat je niet een van die dagen hebt waarop je de hele dag met mensen praat of dat je een verhitte sms-discussie krijgt met een vriend, of dat je gewoon niet van Facebook af kunt.Er zijn een heleboel verschillende factoren die samenzweren om u van de levensduur van de batterij te beroven. In deze les bespreken we waarom batterijen zo snel leeglopen, hoe ze hun gezondheid verliezen en wat je kunt doen om het onder controle te houden.

De functies die de levensduur van uw batterij verkorten

Laten we beginnen met te praten over de functies op uw telefoon die de meeste batterij verbruiken - en hoe u overdag wat meer tijd uit uw apparaat kunt halen.

Schermactiviteit en helderheid

De nummer één batterijkiller is het scherm. Als je naar de batterij-instellingen gaat (later gedetailleerder) en op het item Scherm tikt, wordt het geopend om de gebruiksdetails te onthullen, inclusief hoeveel van de batterij het tot nu toe heeft verbruikt, de tijd dat het aan is gebleven en een handige snelkoppeling naar de weergave-instellingen (die ook toegankelijk zijn vanuit het hoofdinstellingenscherm).

android-guide-extending-uour-android-device-and-rsquo;s-batterijduur foto 2

Dus wat is de beste manier om dit te verslaan? Welnu, afgezien van het minder gebruiken van je telefoon, kun je het beste de helderheid zo ver verlagen als het omgevingslicht toelaat.

Ga naar Instellingen > Display en tik op Helderheidsniveau. Beweeg de schuifregelaar omhoog of omlaag om de helderheid van uw scherm snel aan te passen.

U kunt het ook instellen op Auto (of Adaptieve helderheid op sommige apparaten) en de helderheid van het scherm wordt automatisch aangepast aan de lichtomstandigheden van de omgeving. Idealiter zet je de helderheid van je scherm alleen op hoog als je in de volle zon of in zeer fel verlichte situaties bent.

android-guide-extending-uour-android-device-and-rsquo;s-batterijduur foto 3

Elke keer dat u de helderheid wilt aanpassen naar instellingen gaan, is echter niet erg handig. Dus meestal hebt u snel toegang tot de helderheidsinstellingen op uw apparaat door het paneel met snelle instellingen naar beneden te trekken (twee keer naar beneden te trekken vanaf de bovenkant van uw scherm) en te kiezen met behulp van de schuifregelaar.

android-guide-extending-uour-android-device-and-rsquo;s-batterijduur foto 4

Wi-Fi, Bluetooth, Locatietoegang en LTE

Uw apparaat wordt geleverd met een aantal goodies die u dagelijks gebruikt en waarschijnlijk als vanzelfsprekend beschouwt. Maar laten we duidelijk zijn: dat moet je niet doen. In feite moet je je heel goed bewust zijn van hoe dingen als wifi, Bluetooth, GPS en LTE je batterijduur kunnen decimeren.

Neem bijvoorbeeld Bluetooth. U hoeft Bluetooth alleen echt aan te zetten wanneer u actief een headset, luidspreker, toetsenbord of een ander apparaat gebruikt dat Bluetooth vereist. Als je dit niet altijd doet. Bluetooth is absoluut geweldig, maar het is alleen iets dat je gebruikt voor specifieke toepassingen en op bepaalde tijden. U kunt het dus uitschakelen wanneer u het niet gebruikt om wat batterij te besparen.

Om Bluetooth uit te schakelen, tikt u op het pictogram in het menu Snelle instellingen.

android-guide-extending-uour-android-device-and-rsquo;s-batterijduur foto 5

Dan is er nog de manier waarop uw telefoon gegevens verzendt en ontvangt. Het is duidelijk dat als je een strak data-abonnement hebt, je wifi wilt gebruiken, maar wanneer je het huis verlaat, schakelt je telefoon automatisch over naar zijn mobiele data ... terwijl wifi aan en inactief blijft. Het resultaat is dat je telefoon constant op zoek is naar een draadloos toegangspunt, ook al ben je misschien aan het rondrijden om boodschappen te doen.

Het beste is om wifi helemaal uit te schakelen als je het niet gebruikt: trek het paneel Snelle instellingen naar beneden en tik op het wifi-pictogram om het uit te schakelen.

android-guide-extending-uour-android-device-and-rsquo;s-batterijduur foto 6

Eindelijk is er iets geweldigs genaamd LTE, ook wel bekend als 4G. Het maakt uw gegevens echt snel, zodat u audio en video kunt streamen zonder haperingen, of op internet kunt surfen zonder eeuwig te wachten tot sommige dingen zijn geladen. Het probleem is dat LTE niet alleen data sneller gebruikt, maar ook je batterij sneller leegmaakt.

We kunnen het niet aanbevelen om LTE uit te schakelen als een kwestie van beleid, maar je kunt het terugbellen als je in het land bent of ergens waar de dekking vlekkerig is. Open hiervoor je instellingen en ga naar Meer > Mobiele netwerken. Op dit scherm kunt u verschillende taken uitvoeren, maar als u op het Voorkeursnetwerktype klikt, kunt u de telefoon beperken tot het type netwerk dat wordt gebruikt.

android-guide-extending-uour-android-device-and-rsquo;s-battery-life foto 7

Blijf lezen…

Meer verhalen

Moet u USB-flashstations echt veilig verwijderen?

U hebt waarschijnlijk gehoord dat u altijd het pictogram Hardware veilig verwijderen moet gebruiken voordat u een USB-apparaat loskoppelt. Er is echter ook een goede kans dat u een USB-apparaat hebt losgekoppeld zonder deze optie te gebruiken en dat alles goed werkte.

Waarom gebruiken verwisselbare schijven nog steeds FAT32 in plaats van NTFS?

Microsoft's Windows XP begon in 2001 standaard het NTFS-bestandssysteem te gebruiken voor zijn interne schijven. Het is nu 12 jaar later, dus waarom gebruiken USB-flashstations, SD-kaarten en andere verwisselbare schijven nog steeds FAT32?

Waarom is de Localhost IP 127.0.0.1?

Geeks over de hele wereld kennen hun lokale host als 127.0.0.1, maar waarom is dat specifieke adres, van alle beschikbare adressen, gereserveerd voor de lokale host? Lees verder om in de geschiedenis van lokale hosts te duiken.

Waar bevindt zich het aangepaste woordenboek voor Microsoft Word?

Het opbouwen van een solide aangepast woordenboek in Microsoft Word duurt even omdat je een handvol woorden tegelijk toevoegt, maar als je het eenmaal hebt opgebouwd, wordt het werken aan je documenten een veel aangenamere taak. Dus wat doe je als je Windows opnieuw moet installeren en je gewoontes niet wilt verliezen?

Geek Trivia: in IJsland is er een smartphone-app om te helpen voorkomen?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

SysInternals Pro: uw bestanden, mappen en schijven analyseren en beheren

We zijn bijna klaar met onze Geek School-serie over SysInternals-tools, en vandaag gaan we het hebben over alle hulpprogramma's die u helpen bij het omgaan met bestanden en mappen - of u nu verborgen gegevens vindt of een bestand veilig verwijdert.

Geek Trivia: vroege acteurs imiteerden het geroezemoes van menigten door de zin te herhalen?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

SysInternals Pro: PsTools gebruiken om andere pc's vanaf de opdrachtregel te bedienen

In de les van vandaag in onze Geek School-serie over SysInternals, laten we u zien hoe u de PsTools-set hulpprogramma's kunt gebruiken om allerlei soorten beheertaken uit te voeren, zowel lokaal als op externe computers.

Draagbare versies van applicaties maken in Windows 8.1 met Cameyo

Draagbare toepassingen zijn handig als u veel verschillende computers gebruikt. U kunt uw bibliotheek met toepassingen meenemen en elke Windows-computer gebruiken om ze uit te voeren. Maar wat als er een toepassing is die u gebruikt die niet in een draagbaar formaat wordt geleverd?

Waarom maakt Microsoft Word twee kopieën terwijl het in gebruik is?

Hoewel u er misschien niet aan denkt of het zich realiseert, maakt Microsoft Word een tweede kopie van alle documenten die u hebt geopend en waaraan u werkt. Maar waarom doet Microsoft Word dit? De SuperUser Q&A-post van vandaag bevat de antwoorden op de vraag van een nieuwsgierige lezer over dit gedrag.