Analyseer software-EULA's op de gemakkelijke manier

Wanneer u software installeert, is een van de eerste dingen die u moet doen akkoord gaan met de EULA (End-User License Agreement)... u weet wel, die kleine lettertjes van 12.000 woorden die bij vrijwel elk softwareprogramma dat u installeert wordt geleverd. Ik ben net zo schuldig als de andere 98% van de pc-gebruikers die ze niet lezen, en klik gewoon op Ik ga akkoord en ga verder. Voor zover ik weet, ga ik misschien akkoord om mijn eerstgeborene weg te geven!

Hoewel het nooit iets drastisch is, zou het leuk zijn om de belangrijkste aspecten van de overeenkomst te vinden, aangezien sommige EULA's die zijn opgenomen in software zoals Microsoft, Google, Firefox en andere nogal verwarrend kunnen zijn. Zelfs fun- en gamesoftware heeft een legale EULA zoals World Of Warcraft. Het team van JAVACOOL Software (ontwikkelaars van SpywareBlaster) heeft een EULA-analysator gemaakt waarmee we snel de kleine lettertjes kunnen bekijken en kunnen ontdekken of de programma's die we installeren ongewenst gedrag vertonen.

De installatie is eenvoudig, volg gewoon de wizard en u bent klaar om te rollen. De hoofd-GUI is de plaats om toegang te krijgen tot verschillende functies. U kunt handmatige updates uitvoeren, statistieken bekijken, eerdere rapporten bekijken en vooral EULA's scannen. U kunt ook een Pro-licentie aanschaffen ($ 19,99) waarmee u automatisch EULA kunt scannen en bijwerken.analyse-software-eulas-the-easy-way foto 1

Het scannen van een gebruikersovereenkomst is heel eenvoudig en er zijn een aantal manieren om dit te doen. Bij het installeren van de software en het bereiken van het EULA-scherm, sleept u eerst het +-pictogram over de overeenkomsttekst.

analyse-software-eulas-the-easy-way foto 2

analyse-software-eulas-the-easy-way foto 3

In sommige gevallen zal dit niet werken, dus u kunt gewoon de tekst van de overeenkomst kopiëren en plakken in EULAlyzer. Druk vervolgens op de knop Analyseren.

analyse-software-eulas-the-easy-way foto 4

Het duurt slechts enkele seconden om de overeenkomst te analyseren. U krijgt dan resultaten op een interessante beoordelingsschaal. Afhankelijk van de beoordeling wilt u misschien dat gedeelte van de overeenkomst nader bekijken.

analyse-software-eulas-the-easy-way foto 5

Resultaten kunnen desgewenst ook online worden ingediend bij het EULA Research Center.

analyse-software-eulas-the-easy-way foto 6

Het duurt slechts een moment om de overeenkomst in te dienen bij het onderzoekscentrum. Omdat dit de service zal helpen verbeteren, zie ik geen reden om er een paar niet in te dienen, vooral als er hogere interesseniveaus zijn.

analyse-software-eulas-the-easy-way foto 7

Hier is een voorbeeld van een meer twijfelachtige EULA met de P2P-client Bearshare.

analyse-software-eulas-the-easy-way foto 8

EULAlyzer voor Windows downloaden

Meer verhalen

Waarom maakt mijn computer geluid als ik op de Caps Lock-toets druk?

Een van onze vele geweldige lezers schreef onlangs waarom zijn computer een geluid maakte toen hij op de Caps Lock-toets drukte. Nadat ik er een minuut over had nagedacht, realiseerde ik me dat hij waarschijnlijk per ongeluk de Toggle-toetsen had ingeschakeld, wat een geluid maakt als je op CAPS lock drukt.

Veilig computergebruik: gratis virusbescherming met Avast Home Edition

Eerder deze week hebben we de gratis antivirustoepassing AntiVir bekeken, die van iedereen geweldige reacties ontving. We gaan verder met onze serie over gratis antivirusprogramma's en vandaag zullen we Avast Home Edition bekijken.

Win de ruimte op uw harde schijf op de gemakkelijke manier terug

Hoe vaak heb je geen ruimte meer op je C:-schijf en vroeg je je af ... waar is al mijn vrije ruimte gebleven? Als je technisch onderlegd bent, open je waarschijnlijk je CCleaner-snelkoppeling en ruim je de tijdelijke bestanden op, maar waar is de rest gebleven?

Veilig computergebruik: gratis virusbescherming met AntiVir Personal Edition

Terwijl ik mijn pc-reparatiebedrijf run, heb ik te maken met veel virussen en spyware op de computers van mijn klant. Een van de meest gestelde vragen die mij worden gesteld is: Wat voor soort antivirus moet ik gebruiken? Het antwoord is er natuurlijk een met bijgewerkte virusdefinities!

Green Computing: het LocalCooling-project van Uniblue

Of u nu milieubewust bent of gewoon wat geld wilt besparen, de stijgende energieprijzen zorgen ervoor dat iedereen op zoek is naar kostenbesparingen. Als je je ooit hebt afgevraagd hoeveel stroom je computer verbruikt, is er hier een gratis energiebeheertool genaamd Local Cooling om je te helpen.

Snelle tip: alleen geselecteerde gebieden afdrukken vanuit Excel 2007

Hoe vaak heb je al eens een deel van de gegevens op een Excel-spreadsheet willen afdrukken? Ongeveer een jaar geleden deelde ik een tip om inkt en papier te besparen door alleen geselecteerde tekst van een webpagina af te drukken. In plaats van de spreadsheet te analyseren, print hem uit en analyseer hem opnieuw om de relevante gegevens te vinden

Weekendplezier: download en kijk online tv met Joost

Een paar jaar geleden herinner ik me dat veel mensen Joost-uitnodigingen vroegen, verhandelen en verkochten. Ik kreeg er uiteindelijk een toen Joost in de bèta zat en hoewel ik het idee geweldig vond, was ik niet erg onder de indruk van kanaalinhoud. Sindsdien heeft Joost een lange weg afgelegd. Momenteel nog in bèta maar open voor

Schakel Vista Black Style Theme in voor Google Chrome in XP

Als je de schermafbeeldingen van Google Chrome op XP versus Vista hebt gezien, heb je waarschijnlijk gemerkt dat de interface er heel anders uitziet. Als je je XP-versie een gelikt zwart thema wilt laten gebruiken, kun je dat doen met een aangepaste hack.

Verhoog het aantal Omnibox-pop-upsuggesties van Google Chrome met een ongedocumenteerde schakelaar

Zoals bijna iedereen inmiddels weet, heeft Google hun Chrome-webbrowser uitgebracht, een uitgeklede browser die is gebouwd voor snelheid en een inline-zoekbalk die bekend staat als de Omnibox. Het enige probleem is dat er standaard slechts 5 suggesties zijn, maar met een eenvoudige opdrachtregelschakelaar kunnen we dat aantal verhogen.

Geek Reviews: Dia gebruiken als gratis vervanging voor Microsoft Visio

De verkoopprijs van diagramsoftware Microsoft Visio 2007 varieert tussen $ 550 en $ 259, afhankelijk van of je professioneel of standaard kiest, wat veel geld is voor iemand met een beperkt budget. Omdat we graag schrijven over het vervangen van dure applicaties door gratis alternatieven van hoge kwaliteit, hebben we vandaag