Amerikaanse internetproviders stoppen met het verzenden van piraterijwaarschuwingen

Kalimf via Getty Images

Herinner je je het geroemde Copyright Alert System van de media-industrie nog? Het was bedoeld om piraten af ​​te schrikken door hun internetproviders kennisgevingen van overtredingen te laten sturen, met de dreiging van sancties zoals throttling. Het is echter niet helemaal uit de verf gekomen. ISP's en mediagroepen hebben het waarschuwingssysteem laten vallen met de erkenning dat het niet aan de taak voldoet. Hoewel het programma zogenaamd succesvol was in het 'opleiden' van het publiek over legale muziek- en video-opties, stelt de MPAA dat het het 'hard-core probleem van herhaalde inbreukmakers' gewoon niet aankon -- er was niet veel om smokkelaars af te schrikken.

De organisaties, waaronder de RIAA, hebben geen alternatief bedacht. Ze zijn echter van mening dat gewone piraten volgens de Digital Millennium Copyright Act moeten worden gestraft door hun ISP's. Ze zijn ook van plan vast te houden aan 'vrijwillige en coöperatieve inspanningen', dus u hoeft zich geen zorgen te maken dat ze providers zullen uitknijpen of terugkeren naar het aanklagen van klanten.Het is moeilijk om een ​​reden aan te wijzen waarom het Copyright Alert System faalde (er is geen officiële verklaring), maar er zijn een paar waarschijnlijke factoren. Vanaf het begin was CAS optimistisch: het ging ervan uit dat de meeste piraten niet eens beseften dat ze het auteursrecht schenden, en gewoon de fout van hun wegen moesten worden getoond. Nou, nee -- velen van hen zijn zich volledig bewust van wat ze doen, of het kan ze in ieder geval niets schelen.

Het andere probleem is misschien wel het snel evoluerende karakter van online media. Toen CAS begon, waren peer-to-peer-downloads nog steeds een groot probleem bij piraterij. Ze zijn niet verdwenen (de MPAA beweert dat Amerikanen in 2016 981 miljoen films en tv-programma's illegaal hebben gedownload), maar piratenstreams zijn veel gebruikelijker dan een paar jaar geleden. Hoe pak je iemand aan voor het streamen van een nummer op YouTube, dat voornamelijk legitieme clips host? Het waarschuwingssysteem is gewoon niet ontworpen om hedendaagse piraten te vangen, en er is op dit moment geen duidelijke oplossing in zicht.

*Verizon heeft AOL, het moederbedrijf van Engadget, overgenomen. Engadget behoudt echter de volledige redactionele controle en Verizon zal het uit onze koude, dode handen moeten wrikken.

Aanbevolen verhalen

Vastgoedinvesteringen in het internettijdperk: hoe de markt verandert

Het internet heeft de manier waarop we dingen doen de afgelopen jaren sterk veranderd; we communiceren anders, gaan anders om met vreemden, doen zelfs alledaagse dingen...

Hoe u kunt voorkomen dat legitieme e-mails als spam worden gemarkeerd

E-mailservices classificeren berichten automatisch als spam als ze er spamachtig uitzien. En over het algemeen doen ze het redelijk goed. Maar die filters zijn niet perfect, en af ​​en toe ziet u mogelijk berichten die u naar de spammap wilt sturen.

Foxconn plaagt $ 7 miljard US Display Factory

Maar de belofte van $ 7 miljard investering en 50.000 banen komt met een grote 'als'.

Hoe u Apple Mail kunt repareren door e-mails te verzenden vanaf het verkeerde e-mailadres op uw Mac

Apple Mail, de e-mailtoepassing die bij macOS wordt geleverd, heeft een aantal verwarrende accountconfiguratieschermen. Als e-mails die u verzendt, van het verkeerde adres lijken te komen, bijvoorbeeld, e-mails die u vanaf uw persoonlijke adres verzendt, worden verzonden vanaf uw werkadres, of omgekeerd, kunt u uw e-mailaccount aanpassen

De beste aanbieders van cloudopslag en het delen van bestanden voor bedrijven in 2017

We testen vijf van de beste aanbieders van cloudopslag en het delen van bestanden om uw bedrijf te helpen de gegevensveiligheid, samenwerking en infrastructuurkosten te verbeteren.