Het nieuwe beleid van Amazon doodt het advertentienetwerk dat inkomsten genereert met Echo Skills

AOL

Toen VoiceLabs zijn interactieve advertenties voor de Amazon Echo debuteerde, had het de steun van grote namen als ESPN en Wendy's. Een tijdlang gaf het ontwikkelaars die de service 'Sponsored Messages' gebruikten een manier om geld te verdienen met hun Alexa Skills. Helaas kunnen zelfs zijn machtige vrienden er niets voor doen nu Amazon zijn advertentiebeleid heeft bijgewerkt om advertenties te verbieden met een stem die lijkt op Alexa en die Alexa-interacties imiteren. Aangezien dat precies is wat de interactieve advertenties van het bedrijf doen, heeft het geen andere keuze dan helemaal te stoppen met het aanbieden van gesponsorde berichten.

Als je nog nooit een gesponsord bericht hebt gehoord, dan beschrijft VoiceLabs het product als volgt:'Een consument zou bijvoorbeeld worden gevraagd of ze die dag naar de NBA-finale gaan kijken. Als de gebruiker ja zei, zou het hem laten weten om af te stemmen op de starttijd van 18:00 uur. Zo niet, dan zou het gesponsorde bericht hen laten weten op welk kanaal ze om 22.00 uur moesten afstemmen voor alle hoogtepunten.'

Het bedrijf zegt dat het geen andere keuze heeft dan te stoppen met het aanbieden van gesponsorde berichten, omdat het van plan is om binnen het Amazon-beleid te opereren. Dat betekent dat Skills-ontwikkelaars die geld willen verdienen met de hulp van het product - iemand vertelde TechCrunch dat hij zijn baan had kunnen opzeggen als de service niet was stopgezet - zouden moeten wachten tot er een legitieme en haalbare manier is om geld te verdienen met hun creaties.

Het is vermeldenswaard dat Amazon tekenen vertoonde van het kraken van interactieve advertenties voordat VoiceLabs zelfs maar debuteerde. Een eerdere beleidswijziging verbood advertenties die de stem van Alexa gebruiken en advertenties voor producten van derden, behalve bij het streamen van muziek en het streamen van radio. De meer recente beleidswijziging heeft die regels alleen maar duidelijker gemaakt.

Hoewel de ondergang van gesponsorde berichten een zware pil is voor ontwikkelaars, kan dit een overwinning zijn voor eigenaren van slimme luidsprekers die helemaal niet van advertenties houden. Amazon is zich er heel goed van bewust dat dit het geval is, op basis van de verklaring die het naar TechCrunch stuurde, dacht dat het belooft manieren te vinden voor ontwikkelaars om in de toekomst geld te verdienen:

'Ons advertentiebeleid is ontworpen om de heerlijke ervaring te behouden die klanten op Alexa verwachten en onze topprioriteit is om die ervaring te behouden. Het is nog vroeg voor spraak en we zullen blijven zoeken naar manieren voor ontwikkelaars om in de toekomst geld te verdienen met behoud van de best mogelijke ervaring voor onze klanten.'

Aanbevolen verhalen

Canada bepaalt dat alle nieuwe mobiele telefoons moeten worden ontgrendeld

Canada heeft alle providers opdracht gegeven om smartphones gratis te ontgrendelen.

Je favoriete Insta-celebs volgen de FTC-advertentierichtlijnen niet

Als het gaat om het plaatsen van advertenties, negeren beroemdheden de FTC-voorschriften.

Facebook verdedigt inhoudsbeleid na lekken van richtlijnen

Het bedrijf zegt dat het een evenwicht probeert te vinden tussen vrijheid en veiligheid.

Google doodt Talk, verdunt zijn berichtenkudde

Het heeft nog steeds meer chatdiensten dan het weet wat ermee te doen.